Ben Affleck vrea să facă un film despre conflictul din Congo

de Cristina Grigore în 6 Dec 2010
Ben Affleck vrea să facă un film despre conflictul din Congo

Actor, scenarist şi regizor, Ben Affleck lasă momentan la o parte proiectele comerciale şi încearcă să atragă atenţia, printr-un viitor film, asupra situaţiei tensionate din Congo, anunţă Collider, preluând informaţii ale Associated France-Presse. Intenţia sa a întâmpinat dificultăţi la Hollywood deoarece,  spune actorul, producătorii nu sunt interesaţi de un film despre o ţară din Africa.

Affleck, care a fondat anul acesta şi un grup de lobby numit Eastern Congo Initiative (ECI), a adăugat într-un interviu de promovare a acestei cauze că, „drept consecinţă a trendurilor actuale şi a unor  reguli comerciale nescrise,  dacă este vorba de un film cu roboţi în comparaţie cu cel care are ca subiect regiunea de vest a Congo, cu ultimul nu ai şanse de câştig”.

Fosta republică Congo, cel mai mare stat al Africii, a fost măcinată de războaie interne începând din 1990 şi până la începutul acestui secol. Deşi în restul ţării este acum linişte, în partea de est armele continuă să se audă, generând noi conflicte şi instabilitate zonală.

Actorul devenit regizor a realizat deja două documentare despre această parte a ţării, cel de anul trecut fiind realizat în colaborare cu solistul formaţiei The Rolling Stones, Mick Jagger. Pelicula s-a numit Gimme Shelter,  a avut 23 de minute şi a fost filmată în regiunea Nord-KIvu.

Însă, pentru viitoarea producţie, regizorul lui The Town va merge pe ficţiune şi nu pe documentar, deoarece, spune Affleck, „ficţiunea este mai captivantă, şi te poţi concentra în ce măsură doreşti asupra personajului principal, în timp ce controlezi şi cantitatea de informaţii politice şi istorice.”

Un alt impediment al acestui proiect este găsirea unui actor care să joace într-un film despre Africa, pentru că nu există staruri de origine africană în America, ceea ce presupune folosirea unui actor american în rolul principal. Nu este însă un lucru imposibil, a mai adăugat Affleck, dându-l ca exemplu pe Leonardo DiCaprio în filmul din 2006, Blood Diamonds. Producţia a atras însă atenţia actriţei de origine sud-africană Charlize Theron, care şi-a exprimat interesul de a juca în film.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Kytta pe 6 decembrie 2010 12:14
Asa cum sa inselat disney in privinta animatiilor cu printi si printese(Tangled fiind un adevarat succes la box-office) asa si cei de la Hollywood se inseala in privinta filmelor-documentar. Blood Diamonds a fost un film extraordinar de bun ceea ce ar trebuii sa se gandeasca poate de 2 ori inainte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells