Adrian Sitaru spune astăzi MOTOR!

de Gloria Sauciuc în 27 Apr 2009
Adrian Sitaru spune astăzi MOTOR!

Adrian Sitaru începe astăzi filmarile la scurtmetrajul Pechinezul, finanţat parţial de CNC, urmând ca săptămâna viitoare să continue, cu aceeaşi echipă si majoritatea actorilor, plus aceleaşi locaţii, filmările la Colivia, scurtmetraj câştigător al primului loc la concursul de proiecte cinematografice organizat de CNC în decembrie 2008.


"Le facem la pachet, că aşa avem dealuri mai bune la oameni şi scule. Locaţia e aceeaşi - doar reamenajăm cât de cât".
Această situaţie a apărut pentru că, deşi clasat pe primul loc la concursul de proiecte cinematografice, scurtmetrajul Colivia nu a primit cei 50% ceruţi prin fişa de buget. "Îl facem, dar tot studenţeşte" continuă, nemulţumit, Sitaru.
A existat şi o contestaţie legată de modul în care comisia tehnică a calculat bugetul. Consiliul decide valoarea creditului în funcţie de ierarhia stabilită precum şi de realitatea datelor din documente privind: bugetul, planul de finanţare şi planul de producţie. Răspunsul contestaţiei a fost că s-a acordat corect creditul  şi că acesta permite realizarea "în condiţii corespunzătoare a filmului".

Cu toate acestea, directorul de imagine Adrian Silişteanu, scenograful Monica Lăzurean, actorul Adrian Titieni şi regizorul nu-şi vor primi salariile în urma realizării celor două filme.
O contradicţie între îndatoririle comisiei de contestaţie şi puterea cu care este învestită transpare din modul în care se răspunde la contestaţie "comisia de soluţionare a contestaţiilor nu se poate subtitui comisiei de selecţie sau consiliului de administraţie". Din această afirmaţie putem înţelege că această comisie va respinge toate contestaţiile, nefiind capabilă să le soluţioneze, pentru că nu poate schimba o decizie a comisiei de selecţie ori a consiliului de administraţie.

Pechinezul se va filma în Parcul Ioanid şi într-o vilă de pe strada Olimpului. Protagonişti sunt Costache şi Andreea Samson, dar apar şi Adrian Titieni şi chiar Karen Wallet, elveţianca din scurtmetrajul Valuri.
În Colivia este aceeaşi familie ca în Valuri - Adrian Titieni,  copilul  Vlad Vodă şi Clara Vodă.
Povestea este despre Alex care găseşte o vrabie bolnavă în stradă şi o duce acasă unde întâmpină rezistenţa vehementă a tatălui. După o luptă surdă, vrabia îşi găseşte un loc pe balcon, dar Alex vrea acum şi o colivie. Aceasta vine însă prea târziu...
Imaginea va fi semnată de  Adrian Silisteanu, ca si la scurmetrajul Valuri si lungmetrajul Pescuit sportiv.
Scenografia e semnată de Monica Lăzurean, care se ocupă şi de producţie din partea 4proof film. "Asta din cauza calculelor CNC" explică regizorul. "Cam aşa suntem sprijiniţi de CNC" concluzionează Sitaru.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells