The Imitation Game

(2014)

The Imitation Game. Jocul codurilor

Poster The Imitation Game Postere The Imitation Game

Sinopsis The Imitation Game

The Imitation Game

Benedict Cumberbatch are șanse la Oscar cu interpretarea lui Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reușită ce permite Aliaților să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieții sale.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
Vezi pe Netflix
Un premiu şi 7 nominalizări Oscar, 5 nominalizări Globul de Aur, 9 nominalizări BAFTA, o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Benedict Cumberbatch Benedict Cumberbatch Alan Turing Keira Knightley Keira Knightley Joan Clarke Matthew Goode Matthew Goode Hugh Alexander
Mark Strong Mark Strong Stewart Menzies Charles Dance Charles Dance comandantul Denniston Tuppence Middleton Tuppence Middleton Helen
Allen Leech Allen Leech John Cairncross Steven Waddington Steven Waddington Smith Matthew Beard Matthew Beard Peter Hilton
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Black Bear Pictures

Distribuitorul international

Diamond Films

Distribuit in Romania de

Forum Film România
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office The Imitation Game

Weekend premieră (26.01.2015)
  • Loc 3
  • Spectatori 17.299
  • Încasări (RON) 346.211,00
Total
  • Spectatori 65.497
  • Încasări (RON) 1.241.429,00
  • Încasări (USD) 317.754,38

Părerea criticului

StefanDo pe 27 Ianuarie 2015 16:15
Cu greu poţi găsi un destin mai notabil şi mai încercat decât cel al lui Alan Turing, matematicianul şi criptologul britanic care a orchestrat spargerea codului nazist Enigma, mărind astfel şansele Aliaţilor împotriva Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Interpretat excelent de Benedict Cumberbatch, Alan Turing are parte de un film biografic pe care îl recomandăm cu mare căldură: The Imitation Game. Jocul codurilor poate fi văzut de vineri pe marile ecrane din întreaga ţară. Noi spunem că îşi merită cele opt nominalizări la Oscar, chiar dacă ar putea pierde multe dintre statuete în favoarea celorlalte producţii nominalizate.

Filmul norvegianului Morten Tyldum (Headhunters, producţia norvegiană cu cele mai mari încasări din toate timpurile) face slalom prin diferitele perioade ale vieţii lui Turing, explorând cu precădere lucrul la… citeşte

16 2
BaetuAndrei pe 31 ianuarie 2015 22:59
eu m-am gandit la A beatiful mind, asa ca o asemanare... vot Like ptr. comentul tau.
adoina pe 23 mai 2015 09:05
si eu!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
bitter_moon pe 11 Ianuarie 2015 13:30
"Rămâne faptul că oricine tastează la un calculator, oricine deschide o foaie de calcul sau un program de procesare a textului lucrează pe o formă de mașină Turing." - Time Magazine, 1999 (posibile spoilere)
Eroii de război sunt glorificaţi ȋn nenumărate feluri: ovaţionaţi la scară naţională sau planetară; imortalizaţi prin cărţile de istorie; preamăriţi prin imnuri, ode, balade; distinși cu diverse titluri și medalii, răsplătiţi inclusiv la nivel material.

Alan Turing a fost un altfel de erou al celui de-al Doilea Război Mondial, căci prin munca lui strict secretă nu a devenit cunoscut ȋn epocă, dar a contribuit din spatele liniei frontului la câștigarea conflagraţiei de către Aliaţi.
Efortul de război a cuprins ȋn ansamblul lui inclusiv cercetarea știinţifică, ȋn acest domeniu alocându-se fonduri imense și concentrându-se vârfurile inteligenţei umane, fapt ce a condus la o dezvoltare tehnologică nemaintâlnită până atunci.
Rolul eroului nostru la Bletchley Park (sediul organizației de criptanaliză a Regatului Unit… citeşte

30 10
cata_rator pe 11 ianuarie 2015 14:37
Multumim mult pentru spoilere! Ai neglijat sa povestesti si finalul ca sa fie rezumatul complet. Cand tu si altii ce comenteaza pe aici o sa intelegeti ca cei ce citesc aceste comentarii vor sa afle nu subiectul filmului, ci impresia, starille, sentimentele si trairile pe care acesta ti le creeaza, pentru a nu se diminua placerea vizionarii ulterioare a acestuia?
dido pe 4 martie 2015 18:32
,,Ascult si ma supun!"
a_anywhere pe 11 Ianuarie 2015 22:58
"(...) Uneori oamenii de la care nu ne asteptam deloc fac lucruri neasteptate. (...)"
22 4
cata_rator pe 10 Ianuarie 2015 22:55
Captivant si interesant.
Din punctul meu de vedere un film care isi merita cu prisosinta toate nominalizarile si premiile. Surprinzator felul in care pana si un subiect pur tehnic ce ar putea parea searbad si plat este transformat intr-un film a carui vizionare eu nu am putut s-o intrerup nici macar pentru a ma putea duce sa beau un pahar cu apa.
Inca o dovada a faptului ca, pentru a se face un film care sa suscite interesul nu e neaparat nevoie de scenarii inspirate din benzi desenate, SF, vampirițe sexi, violenta si alte astfel de sabloane comerciale de care, din pacate, abunda marea majoritate a productiilor cinematografice din ultimii ani, caci iata, realitatea ne ofera subiecte de multe ori doar foarte putin cunoscute care au nevoie doar de niste maini maiastre pentru a fi transformate in niste produse cinematografice captivante si interesante in acelasi timp.

18 11
Gascadefilm pe 12 ianuarie 2015 00:59
Cat de frumos si cat de adevarat ai grăit in scris, cata_rator: "cei ce citesc aceste comentarii vor sa afle nu subiectul filmului, ci impresia, starille, sentimentele si trairile pe care acesta ti le creeaza"!
ionutzoo7 pe 28 martie 2015 03:04
Nici eu n-am putut intrerupe vizionarea desi ma gandeam inca de la inceputul filmului sa iau ceva de rontait din bucatarie :)))
livstef2003 pe 24 Ianuarie 2015 19:34
Cel mai bun film vazut... de multa vreme
Nu prea las comentarii de fel, dar de aceasta data nu pot sa nu va indemn din toata inima sa urmariti acest film. Rar se fac asemenea capodopere si cu siguranta veti avea o alta perspectiva despre al doilea razboi mondial.
13 3
aygun pe 21 Ianuarie 2015 01:12
Jocul emotiilor
Nu pot trece peste acest film fara sa remarc transpunerea si transmiterea emotiilor si trairilor pesonajelor din film publicului.
Este un joc al mintii pina pe la final. Te intrebi in fiecare moment ce va mai descoperi in nu stiu ce indiciu sau D-zeu stie ce .
Dragostea fata de singura fiinta pe care a iubit-o si care l-a impins spre homosexualitate . Botezarea masinii sale dupa fiinta pe care a iubit-o.
Definirea Violentei.
Frustrarile , disperarea si modul in care face alegerile .
Pragmatismul sau .
E un amalgam de factori si sentimente care te ridica si te coboara la fiecare pas.
Un film care face flash-back-uri intre trecut si prezent.
Geniala explicatia Testului Turing in fata detectivului. Cum a reusit scenaristul sa adapteze explicatia matematicaa testului Turing pentru auditoriu .
Este un film exceptional.
Iar la… citeşte

12 3
dincolodenume pe 4 februarie 2015 08:53
Foarte buna radiografia pe care i-ai facut-o filmului. Desi pare o pelicula incarcata de rational este de fapt un film plin de emotii.
alin9314 pe 15 Ianuarie 2015 21:16
Captivant
Fara indoiala acesta ar trebuii sa ia Oscar 2015 este mult mai bun decat Boyhood.Benedict Cumbertack dovedeste ca este un actor foarte bun,si ar merita si el un Oscar 2015.Parerea mea este ca am vazut cel mai bun film din 2014, este revoltator gestul reprezentantilor guvernului desi cu ajutorul lui Alan Turing au schimbat probabil soarta razboiului, prin modul in care a fost tratat.unui astfel de om ar trebuii sa i se faca statuie ca oricarui geniu al acestei lumi.Si majoritatea geniilor au avut astfel de probleme cand erau in viata nu primeau respectul cuvenit.Iar ca sunt ovationati dupa 50 de ani asta este inutil. Intotdeauna se intampla asta. Asta este omenirea nu stie sa isi aprecieze adevaratele valori cat timp acestea traiesc (cel mai recent exemplu care l-am vazut si eu este Michael Jackson,care desi nu este savant,fizician ..., a fost si el tot un geniu dar al muzicii unde in… citeşte
10 3
crisalisa pe 23 martie 2015 09:27
Ce-ar fi sa vedeti intai filmul si apoi sa criticati ptr comentarii sau spoilere ? e mai simplu si nimeni nu-i de vine...sunt de partea lui bitter_moon
alin9314 pe 30 martie 2015 20:19
Cu placere ! .Despre Alan Turing ar fi trebuit sa stie toata lumea ca parinte al calculatorului,recunosc pana la acest film nu stiam ca a facut parte din cercetatorii care au spart codul Enigma.Pe mine m-a fascinat acest personaj,am citit ulterior mult mai multe despre el,iar modul cum a fost tratat este de neiertat(sunt cam dezamagit de atitudinea guvernului Regatului Unit). Acum scuze de spoilere :))) , Numai Bine !
goldenleaves pe 31 Ianuarie 2015 22:31
Poate cel mai tulburator si trist film pe care l-am vazut in ultimul timp. Ce pretuieste ,,umanitatea'' mai mult? Ce conteaza mai mult faptul ca a salvat milioane de oameni sau ca este ,,diferit''? Unde este dreptatea?Cum se simte sa fii diferit....
9 3
Chris9 pe 13 Ianuarie 2015 18:56
Excelent !
Sunt chiar mirat cum de nu a luat Benedict Cumberbatch un glob de aur pentru interpretare , a jucat super acest rol !
8 1
turtles pe 23 Ianuarie 2015 17:58
Benedict Cumberbatch merita cu prisosinta oscarul pt rolul asta !
8 3
Caktus pe 10 mai 2020 15:47
A jucat impecabil
petoancasorin pe 09 Ianuarie 2015 16:47
Abunda in imitatii de replici
Teribil de plictisitor. Replici fara sare, fara piper, personaje principale sterse, actiune incalcita, fara sens. Originalitate zero
8 60
Sp0keY pe 10 ianuarie 2015 16:51
Originalitate zero? Filmul arata ceea ce s-a intamplat in al doilea razboi mondial si eforturile facute de Alan Turing pentru a inventa o masinarie. Te asteptai sa reinventeze razboiul? Sa plece in spatiu? Ignorant...
bogdan2k pe 6 august 2015 04:10
petoancasorin, mare prost esti omule, mi-e mila de parintii tai tai, cred ca si-au luat zilele cand au vazut ce au creat.Esti doar un taranus mic si prost, am dreptate? ca un om cu facultate apreciaza filmele despre oameni importanti din istorie, pe cand tu te uiti la chestii superficiale la un film, gen replici smechere, personaje smechere, nu? numai un taran parlit si violator ar zice asa despre un film foarte bun, jucat excelent.Nici macar nu sti cine a fost Turing ca sa-ti faci o idee bai prapaditule.O fi fost el gay, dar nu asta conteaza, nu promovez asta, dar conteaza ca el a inventat ideea de calculator si cam tot ce tine de asta s-a dezvoltat din ideile lui.Ia-ti taticu' o lama si bagati-o in gat, ne consumi oxigenul, te rog mai lasa-ne si noua nitel.Mars ba!
dincolodenume pe 04 Februarie 2015 00:32
Plaga societatii este mediocritatea
Oamenii despre care nu credem nimic neobisnuit fac lucruri neobisnuite!

Acest film este atat de special incat nici nu stiu exact cu ce sa incep descrierea emotiilor, gandurilor pe care le-am trait.

Imi place stilul in care isi desfasoara planurile ca un evantai gata sa se deschida treptat de la baza la partea superioara, oferind practic mai multe proiectii ale lumii in care traim, intr-o simbioza ce nu deranjeaza, nu deraiaza de la naratiunea principala a filmului ci o construieste solid, te afunda in lumea sa, tenebroasa si totodata datatoare de speranta, pentru a te zdruncina pana in strafundurile constiintei.

The Imitagion Game vorbeste despre unicitate, despre individ ca o lume in sine, multimi de lumi ce pot oricand iesi din tipare daca noi. cei ordinari, nu mai vedem totul in sabloane distructive de creativitate. Noi cei care manjim aceasta… citeşte

7 3
AeroX pe 4 februarie 2015 10:36
Excelenta recenzie! Am citit-o cu mare placere si aprobare.
dincolodenume pe 4 februarie 2015 11:42
Multumesc!
LucianSachelarie pe 30 Ianuarie 2015 13:39
O capodopera cinematografica a anului 2014.Un adevarat "joc al mintii" de la inceput pana la sfarsit.Merita cel putin un Oscar,daca nu pentru cel mai bun film(desi eu consider ca e peste Boyhood),macar pentru cel mai bun actor in rol principal,unde Benedict Cumberbatch a fost magistral.Abia astept sa-l revad cu placere si la cinema in scurt timp.
7 3
radu3455 pe 24 Ianuarie 2015 10:50
un film exceptional,scenariu perfect,regie deasemenea,prestatia actorilor extraordinara,sper sa castige macar un Oscar,recomand nota 10
7 3
Caktus pe 10 mai 2020 15:47
A castigat premiul oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat :)
delfitexas pe 12 Ianuarie 2015 15:21
Ce film!!!
De ceva vreme nu am vzut un film asa bun, cu o poveste adevarata super, jucat de oameni ce sunt actori din teatru veniti!
Recomand!!!

6 1
bogdan2k pe 6 august 2015 04:13
Spune-i si lui petoancasorin, se pare ca mamica lui a uitat sa il alapteze, ii lipsesc niste chimicale din creier, sau chiar creierul direct.In rest asa e, foarte bun filmul, educativ.
dan_filip pe 31 Ianuarie 2015 09:42
De referinta
Cred ca este unul dintre cele mai bune filme ale cinematografiei, pe nisa lui, bineinteles, nu are cum sa nu te impresioneze, sa-ti trezeasca tot felul de trairi... . De asemenea, nu trebuie sa cadem in capcana judecarii unui geniu cu mintea noastra de oameni normali, lumile noastre nu se intrepatrund decat cand vor ei. Iti lasa multe semne de intrebare acest film, insusi Alan va intreba daca a fost un erou sau monstru si cred ca nu a gasit niciodata raspunsul la aceasta intrebare care l-a macinat toata viata. Film bun de tot.
6 3

Spune-ţi părerea despre The Imitation Game

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Imitation Game
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells