A apărut trailerul de la „Men”, ultimul film marca A24, în regia lui Alex Garland

de Mihai Șerban în 15 Feb 2022
Un titlu misterios și un teaser-trailer criptic

Fondat în 2012, studioul A24 a devenit una dintre cele mai recognoscibile companii de producție și distribuție din SUA, specializată în filmul de gen de autor. Adică thrillere, horror-uri sau SF-uri gândite pentru un public larg, dar care sunt totodată filme de autor. Astfel, A24 a crescut rapid atât prin producțiile unor cineaști consacrați precum Harmony Korine, Denis Villeneuve sau Jonathan Glazer, cât și prin descoperirea și promovarea unor artiști precum Ari Aster, Robert Eggers sau Alex Garland.   

La bază un romancier, Alex Garland a tranzitat treptat către cinema, mai întâi ca scenarist al unor filme de succes precum „28 Days Later...” (2002), „Sunshine” (2007) sau „Never Let Me Go” (2010). Ulterior a debutat în regie cu „Ex Machina” (2014), continuând cu „Annihilation” (2018) și cu miniseria „Devs” (2020). Garland a devenit, așadar, consacrat ca un autor de thriller-uri SF captivante ce antrenează personaje complexe și ating teme fundamentale.

Acum, Garland revine cu o producție ușor atipică, a cărui teaser-trailer lansat săptămâna trecută anunță un thriller-horror minimalist, ambiguu, dar la fel de atrăgător din punct de vedere vizual și cu un sound design la fel de impecabil ca în celelalte titluri din filmografia sa. Tot ce știm despre poveste este că o tânără, Harper, călătorește în Anglia rurală după moartea soțului ei.

Harper este interpretată de către actrița nominalizată la Oscar Jessie Buckley, cunoscută din „I'm Thinking of Ending Things” al lui Charlie Kaufman sau din recentul „The Lost Daughter”, în regia lui Maggie Gyllenhaal. Alături de ea mai apar Rory Kinnear („The Imitation Game”, „Skyfall”, „Quantum of Solace”) și Paapa Essiedu (din serialul „I May Destroy You”).

În trailer, Harper merge zâmbind printr-o pădure paradisiacă și ajunge în fața unui tunel misterios și ușor înspăimântător ce pare intrarea într-un loc al tentației și al unei prezențe nefaste. Ecoul vocii lui Harper răsună în tunel și devine ca un semn de punctuație al trailer-ului, repetându-se la nesfârșit și purtându-ne dintr-un spațiu în altul, în care Harper e urmărită de silueta amenințătoare a unui bărbat. Mai întâi într-o grădină, apoi într-un cimitir, ca apoi să o găsească acasă, unde îl vedem îndeaproape pe acest bărbat misterios, prin gaura pentru scrisori a unei uși.

Așa cum semnalează și polygon.com, pe parcursul acestui teaser-trailer de un minut și jumătate, Alex Garland ne împărtășește un bogat simbolism religios. De la paradisul terestru transformat într-un lăcaș al răului, la o rună cu un aspect păgân ce tronează în altarul din biserică, la un copac din care cad merele fără ca cineva să îl scuture, ne întrebăm dacă Garland aduce o reinterpretare horror a Genezei biblice în care o văduvă urmărită de siluetele spectrale masculine reflectă un conflict etern al omului.

Urmează să aflăm pe 20 mai 2022, când va fi lansat filmul „Men”. Să sperăm că va fi distribuit și în România.

Exploreaza subiecte similare:

Alex Garland, Ex Machina, Annihilation , Sunshine, 28 Days Later..., Never let me go, Denis Villeneuve, Harmony Korine, Ari Aster, Robert Eggers, Jonathan Glazer, Devs, I'm Thinking of Ending Things, Charlie Kaufman, Maggie Gyllenhaal, Paapa Essiedu, Jessie Buckley, I May Destroy You, The Lost Daughter, The Imitation Game, Quantum of Solace, Skyfall, Rory Kinnear

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells