Annihilation

(2018)

Annihilation

Poster Annihilation Postere Annihilation

Sinopsis Annihilation

Mai mult
Annihilation trailer

În căutarea răspunsurilor la dispariția tragică a soțului său, un biolog se oferă voluntar pentru o expediție într-o zonă închisă de guvern în ultimii 30 de ani, ca zonă de dezastru ecologic. O agenție secretă, cunoscută sub numele de Southern Reach, a trimis oameni în 11 expediții pe parcursul acelor ani pentru a descoperi adevărul despre zona X, dar acele încercări au fost soldate cu eșecuri.

Atunci când tânăra biolog și echipa ei pornesc în periculoasa expediție către zona misterioasă…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Tessa Thompson Tessa Thompson geofizician Natalie Portman Natalie Portman biologul Jennifer Jason Leigh Jennifer Jason Leigh psiholog
Oscar Isaac Oscar Isaac soțul Gina Rodriguez Gina Rodriguez Anya Thorensen Tuva Novotny Tuva Novotny Cass Sheppard
Sonoya Mizuno Sonoya Mizuno Katie / umanoid Benedict Wong Benedict Wong cercetător David Gyasi David Gyasi Daniel
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Aniquilación

Produs de

Skydance Media

Distribuitorul international

Paramount Pictures

Părerea criticului

StefanDo pe 15 Martie 2018 11:50
Alex Garland a scris scenariile filmelor 28 Days Later..., Sunshine şi Never let me go, iar în 2015 şi-a făcut debutul ca regizor cu hiperlăudatul Ex Machina. Un adevărat explorator a ceea ce ne face umani, Garland nu avea concurent pentru ecranizarea bizarului roman Annihilation, scris de Jeff VanderMeer şi prim capitol al trilogiei Southern Reach (sau, pentru unii, Area X). Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la acest film care a fost mai întâi anunţat pentru o premieră pe marile ecrane, de apoi a fost "sacrificat" în afara SUA, surghiunit pentru consum pe Netflix.

Mai întâi un avertisment. Annihilation nu oferă divertismentul facil, pe cât de zgomotos posibil, cu care se mulţumesc atâtea blockbustere hollywoodiene. Dacă vrei, Annihilation este fratele mai intelectualist, mai reţinut, mai misterios şi mai zgârcit cu spectatorul al unui alt hit… citeşte

10 6

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ionion1992 pe 13 Martie 2018 13:04
Nu recomand!
O prostie de film ,nu am rezistat sa il vad pana la capat,am dat 5 stele pentru scena cu ursu ala,acolo a fost putin suspans ,in rest ie praf ,stai sa te uiti la niste femei cum se plimba de colo colo.Nu recomand1
20 43
ionion1992 pe 13 martie 2018 13:05
Mai imi parea si rau ca nu a aparut la cinema ,as fi dat banii degeaba
tuiila pe 28 aprilie 2019 12:03
E mindfuck filmul.Stau si ma gandesc ca se poate intimpla asa ceva si in viata reala.Orice este posibil in lumea asta ciudata si plina de contraste.Il recomand ! Intrat direct in colectia mea de film.Un must have.
boghiu_andrei pe 13 Martie 2018 18:44
Surprinzator!
Annihilation surprinde placut.
Ce il face asa de bun?
◼Faptul ca o sa ma gandesc la el mult timp. Asta numesc eu film, un film bun. E ciudat, te face sa vorbesti despre el, si sa iti expui punctele de vedere.
Annihilation e acel tip de film. Si asta imi place deoarece iti pune mintea la contributie.

◼Avem parte de o poveste surprinzator de spectaculoasa din multe puncte de vedere,.
Efecte speciale foarte bune, imagini, culoare, suspans, mister. Avem de toate.
O poveste despre necunoscut. O idee noua care te tine concentrat pana la final. Iar ultimele 15 minute ..wow, urmaresti fara sa clipesti:) O coloana sonora care se ridica la nivelul filmului si intensifica misterul,
Actritele sunt foarte diferite in interpretari, dar la fel de bune toate. Un rol bun face si Oscar Isaac. Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson sunt… citeşte

18 20
ionion1992 pe 13 martie 2018 18:50
Scrie aici tot subiectu filmului ,tot ce ai inteles si sa il mai vad si eu odata si asa il inteleg si eu
zzeC pe 4 ianuarie 2019 01:47
Nu pot sa cred ce am citit... Eu chiar am crezut ca o sa gasesc o parere coerenta in ditamai textul scris de boghiu_andrei dar tot ce am citit a fost o frustrare a unui om care sta contra de dragul de a starni conflicte si care crede cu tarie, defapt "STIE" ca toata lumea e incompetenta si proasta. Bine macar ca nu a scris ce a inteles din film, cine stie ce mai citeam...
Dimz pe 15 Martie 2018 10:57
O idee buna care se pierde pe drum...
Filmul cuprinde parca niste idei preluate din Stalker, Solyaris, Invasion of the Body Snatchers sau 2001: A Space Odyssey, dar daca preiei idei din SF-uri celebre si le amesteci, asta nu inseamna ca s-a gasit reteta de succes, mai ales daca nu stii cum sa combini si sa dezvolti acele idei.
Aici tine de gusturi; mi-a placut atmosfera tensionata si intunecata, chiar si partea creativa - că CGI bine realizat gasesti cam in toate filmele SF in ziua de azi - , in schimb, scenariul cuprinde prea multe gauri, pare incomplet, incoerent, chiar prostesc pe alocuri, incat sa-ti dea senzatia unei experiente concludente.
Cel putin pentru mine, filmul n-a livrat ceea ce mi-as fi dorit.

15 12
xerses pe 13 Martie 2018 17:14
IN SFARSIT, AM PUTUT VEDEA CEVA INEDIT, EXTRAORDINAR.....
14 14
PiticVerde pe 22 Martie 2018 11:46
Sunt Dezamagit
Sunt un fun al filmelor SF.Aveam mari asteptari de la acest film dar am fost dezamagit de el.Mie nu mi-a placut.Prea multe gauri in scenariu...
14 15
serban_ionescu pe 17 mai 2018 19:07
Mentionez din capul locului ca nu sunt un fan al acestui gen de filme fantastice, dar desi sunt in general un fan al filmelor care contin o doza suficienta de mister, asa ca si in acest film, nu mi-a placut si nu recomand acest film decat impatimitilor de fantastic DE SENZATIE CU ORICE PRET dar si de secvente tipice HORROR ca si cele derulate intre minutul 74 si 35 de secunde si minutul 77 si 20-25 secunde. Celorlalte persoane care totusi au ca si mine doar curiozitatea vizionarii acestui film al carui rol principal este interpretat in mod surprinzator (surprinzator doar prin natura acestui gen de film), de valoroasa si inca frumusica actrita Natalie Portman, le recomand cu mare necesitate ca pe tot parcursul vizionarii filmului sa-si "INCUIE INTR-UN SEIF DE MAXIMA SIGURANTA, PREVAZUT CU VREO 7 INCHIZATORI PERFECTE" orice element caracteristic al unei GANDIRI LOGICE, VADIT REALISTE si OBIECTIVE ! Partea dinspre final si inclusiv scena finala a filmului lasa locul absolut oricarui gen de interpretari de tip STRICT fantezist-nastrusnice maximale dar si de senzatii placut-uluitoare pentru fanii genului, oricare dintre aceste interpretari putand fi la fel de "posibile"...! In consecinta nu voi acorda decat 3 stele acestui film, chiar si in coditiile participarii actritei Natalie Portman, una dintre actritele mele preferate in rolul principal, cat si in conditiile unor frumoase imagini naturale combinate cu la fel de frumoase efecte video tehnic-artificial creeate.
PiticVerde pe 5 decembrie 2019 17:53
Persoanele care jignesc alte persoane fac parte din categoria celor cu IQ peste medie,este clar,mai ales cele care nu sunt in stare sa aiba un nick name romanesc.Chiar si numele este elocvent ""Puțin"".
Fryn pe 14 Martie 2018 09:39
Nu mi-a placut
Desi promitea, finalul in cea mai mare parte a distrus tot. Filmul aduce cumva cu celebrul "Calauza"; numai ca in afara de cateva momente excelente, filmul este banal. Mi-a placut foarte mult acea creatura care putea sa imite un strigat uman. Finalul a fost unul previzibil, fiind precedat iar de un moment bun, acea oglindire a creaturii cu personajul principal, Pacat, cred ca putea fi un film bun daca nu chiar exceptional.
13 20
boghiu_andrei pe 14 martie 2018 12:35
:))))))))))) Alt inteligent. Si la Star Wars ..nota 1?:)))))Frustratule. Nu mai comenta la filme,ca esti pe langa. Stati acasa bai fratilor.. Lasa filmele:)
Quijote pe 1 aprilie 2018 10:23
boghiu_andrei, eram gata sa iti dau un like pentru ca l-ai pus la punct pe IonIon, pana sa ii raspunzi lui Fryn. Am observat, astfel, ca esti aici nu ca un fin observator al fenomenului "film" ci doar pentru a arata ca esti cult, inteligent, iar ceilalti, care nu sunt de acord cu parerile tale sunt frustrati. Pacat. Scrisesesi destul de frumos in primul comment. \inclin acum sa cred ca l-ai copiat.
makomomo pe 24 Martie 2018 13:04
Briliant
Ca si Interstellar sau Arrival acest film iti rascoleste putin creierii (pt cine are asa ceva pt ca sunt niste specimene pe la noi care merita sa fie anihilati de ceea ce fac la buda...cu motz ) ...asa,revin...este un mind-bending colosal, un film, o idee, o carte de fapt care te face sa te tot gandesti la n variante care pot fi puse,aranjate ca un puzzle si la final...sa tot vrei sa re-analizezi tot...iar.

Dupa vizionarea acestui film vreau sa citesc si cartile, pt ca exista o trilogie,aceasta fiind prima parte...din informatiile mele se pare ca filmul nu o sa urmeze cu a2a si a3a parte...pacat pt ca ar fi fost interesant la maxim.

Iar filmul...am adormit gandindu-ma la multe faze din final...de ce sa loveasca humanoidul si nu sa il atinga usor, sa-l mangaie...de ce sa ne purtam violent cu ceea ce nu cunoastem?Toti au incercat sa distruga acea aparitie si poate… citeşte

12 15
aayana pe 20 august 2018 12:51
Poate că humanoidul este propria frică și omul avînd tendința să lupte cu ceea ce-l sperie, își face singur rău. Odată înțeleasă reacția în oglindă, el poate chiar să facă schimb de identități (îmbogățindu-se, evoluînd ca specie) sau poate să aleagă numai una dintre cele două fețe.
Nyghty pe 23 Martie 2018 23:28
Ne mai încordăm și noi când trebuie?
Cu toată sinceritatea, uneori mă pierd în logica noastră de oameni care n-au pașaport de critic în buzunarul de la spate. Ori suntem niște guvizi care înoată în cerc, ori suntem niște șopârle care-s enervate că și azi merg pe jos. Glumesc, n-are sens fraza anterioară, cum nu are sens nici ce se întâmplă pe aici din când în când.

Despre Annihilation, cu plusuri și minusuri:

+ coloană sonoră impecabilă
+ dacă nu ai paie în loc de creier, o să rumegi un pic ideea din spate
+ e genul de film al cărui subiect nu-l uiți a doua zi
+ Portman când nu face opturi e destul de convingătoare
+ are un fine touch de teorie a conspirației
+ a mai luat din stânga și din dreapta, dar nu a ieșit o ciorbă fără gust

- un pic problematic la final (m-a dus cu gândul la I Origins)
- pe alocuri se… citeşte

11 13
makomomo pe 24 martie 2018 12:48
Geniala fraza ta de la inceput, a2a de fapt :) ca si filmul. Dar e greu viata pt uni :))))))
Nyghty pe 24 martie 2018 22:12
:)))) da, da, de fapt n-are sens, dar are. Oricum, una peste alta, o gură bună de oxigen filmul ăsta. Mai scoate creierul din celulă printre atât de multe producții îndoielnice. PS: salutări lui Commander Shepard, sper că e bine.
nathalie_dinu pe 24 Aprilie 2018 10:45
A new God
Multi oameni au avut nevoie de zeitati ca sa-si explice inexplicabila frumusete a naturii si poate ca filmul asta infatiseaza: o propunere pentru un nou Dumnezeu. Un Dumnezeu care te contine si te face nemuritor in schimbul disiparii a orice erai, in aceasta fiinta grandioasa.
6 8
aayana pe 20 august 2018 12:47
interesantă interpretare
victor_homescu pe 01 Iunie 2017 20:06
film dupa un roman SF/thriller de succes
Filmul,cu o distributie de exceptie/Natalie Portman,Oscar Isaac,Jennifer Jason Leigh,este anuntat pentru anul 2018,produs de Paramount Pictures,fiind o adaptare dupa romanul Anihilare/Annihilation din 2014(primul volum al trilogiei Soutern Reach),scris de scriitorul american Jeff VanderMeer.
Dupa ce sotul este dat disparut,un biolog se imbarca pentru o expeditie,intr-o zona periculoasa,abandonata,izolata de restul civilizatiei,denumita Aria X,unde regulile naturii sunt altele decat cele cunoscute.
Daca vor fi respectate scenariul si tematica propusa de catre scriitor(detinator al premiului BSFA),filmul nu are motive pentru a nu fi unul bun.Viitorul,nu foarte indepartat,va oferi raspunsurile.

6 19
lavara_laiarna pe 17 Martie 2018 10:27
Armonia fără chip întoarce lumea pe dos și împotriva realului firesc.
5 13
Traumenhelm pe 31 Ianuarie 2018 12:56
E pacat. Parea un film ce ar fi meritat vazut pe ecran mare.
3 9
emy_sinaia pe 02 Aprilie 2018 21:43
Interesant, misterios, ceva nou si inedit, nemaivazut si cam atat.
2 1
romeo_constantin_petruca pe 10 aprilie 2018 09:19
Nimic nou sub soare, copiat puternic din atmosfera romanelor scrise de fratii strugatki, si oleaca din atmosfera lui tarkovsky, din pacate ca orice copie la indigo a iesit cam stearsa.
Alljazzera pe 12 Martie 2018 13:07
A aparut azi pe Netfix Romania, fara subtitrare deocamdata!
2 7
stricted pe 24 Martie 2018 21:58
Un Sf bunicel…idee interesanta .
1 2

Spune-ţi părerea despre Annihilation

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Annihilation
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells