Ex Machina

(2015)

Ex Machina

Poster Ex Machina Postere Ex Machina

Sinopsis Ex Machina

Mai mult
Ex Machina

Caleb, un programator de 24 de ani angajat al celei mai mai companii de IT, câștigă o competiție internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan, șeful extrem de retras al companiexi, la reședința lui izolată din munți.

Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Sky Showtime
Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 5 nominalizări BAFTA, 2 nominalizări Academia Europeana de Film, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
HBO 3
Miercuri, 27 Mar 07:40 …
HBO 3 HD
Miercuri, 27 Mar 07:40 …

Caseta tehnică

Produs de

DNA Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Box office Ex Machina

Weekend premieră (15.06.2015)
  • Loc 7
  • Spectatori 5.296
  • Încasări (RON) 103.068,17
Total
  • Spectatori 14.858
  • Încasări (RON) 276.174,64
  • Încasări (USD) 69.251,55

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Iunie 2015 14:00
Este unul dintre debuturile cel mai bine primite ale anului şi în acelaşi timp un SF pe cât de sensibil, pe atât de cerebral şi neliniştitor: află de ce ar trebui să vezi Ex Machina la cinema.

Ex Machina, o producţie britanică, reaminteşte că cinema-ul ar trebui să fie mai mult idee decât efecte speciale. Filmul lui Alex Garland oferă nu doar spectacol cinematografic, ci şi o temă de meditaţie, aşa că o vizită la cinema pentru a vedea această explorare a ceea ce înseamnă să fii uman s-ar putea transforma într-o experienţă completă.

În centrul atenţiei este Caleb (tot mai cunoscutul Domhnall Gleeson), programator pentru cel mai popular motor de căutare online din viitorul apropiat, Bluebook. În urma unui concurs, Caleb obţine premiul cel mare: o săptămână petrecută în laboratorul din munţi al genialului fondator al… citeşte

11 4

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
morarmarius pe 16 Mai 2015 13:53
Marius
daca ati diseca mai bine filmul in bucatele , el este plin de subintelesuri.
11 6
Slightly pe 10 iulie 2016 00:27
Capetele seci gasesc acest film plictisitor. Lor sa le dai Deadpool, Batman vs Superman, Batman vs Robin, Transformers si orice alta gogonamie care contine ..man in coada.
BETRulleR pe 23 Iunie 2015 22:28
Dupa primele treizeci de minute, am fost inmarmurit de cat de bun poate fi acest film. Nu-mi venea sa cred. Incet-incet insa, scenaristul si producatorii au vrut sa arate ca pot da cu batul in balta. Ma rog. Filmului ii lipsesete pana la urma justificarea si nu are substanta. E prea lichid. Fetele nu au putut umple cu prezenta lor, ce e gaunos. Si nici cei doi baieti.
Ideea de robot uman este foarte tare doar daca nu faci din ea o varza. Credeti ca un robot poate fi invatat sa minta si sa ucida? Sau poate alege sa faca asta??
Nu cred in maleficitatea masinilor. Se spunea intr-un film (bun): "Natura e cruda, dar nu diabolica" Masini care baga cutitul usor si lin, cu o mirare animata si umana, imi repugna. Ideea o refuz si o resping. Bomba atomica nu a gandit. Altfel nu sunt chiar sigur ca ar fi ajuns pa Pamant. O masina cu suflet si ratiune nu este un aragaz. Nu… citeşte

10 6
geo_gabi pe 25 Mai 2015 09:44
Ex Machina
Rol foarte bun pentru Alicia Vikander ( Ava ) cu "aspecte interesante" ........
Nota 8.

10 6
makomomo pe 20 iunie 2015 00:01
Alicia are intr-adevar niste "aspecte foarte interesante" :)
makomomo pe 17 Mai 2015 02:14
Ava...ce-ai facut?Nu te cred in stare...
Un film SFensibil cu un end devastator pt cineva care si-a pus sperante ca totul se termina cu happy-end.La urma urmei oameni buni, intr-o lume cu AI voi chiar credeti ca AI poate...iubi, poate avea constiinta?Ei bine, da si nu.Poate ca nu s-a indragostit insa...poate ca scanteia nu a existat,trebuia mai mult flux de putere,mai multe caderi de curent :)

Acum, filmul merita vazut fara dubii deoarece ne consolideaza ideea ca AI, calculatoarele nu vor fi niciodata in stare sa iubeasca chiar daca sunt construite fizic si estetic ca o femeie,oricat de frumoasa si sexy ar fi ea facuta.Tousi,filmul are scapari.Exista aceasta viclenie artificialo-inteligenta in Ava care ne duce cu gandul ca se poarta ca o femeie care isi urmareste scopul, abuzand de vaporii sexisti pe care ii emana si pacalind unicul mascul care ar putea-o ajuta sa evadeze...Da o dovada de mare viclenie si nepasare… citeşte

10 6
lolozilla pe 17 mai 2015 21:23
Dupa ce i-a bagat cutitul lui Nathan, pariez ca n-ar mai fi ajutat-o. De fapt ar fi primul care ar opri-o. Pentru ea era logic sa-l lase acolo.
mariuszmeu pe 17 iulie 2015 03:50
oricum , rezultatul testului s-a vrut sa fie subiectiv , ava fiind creata bazandu-se pe cautarile lui Caleb pe site-urile porno ; practic ,sexual vorrbind si nu numai, femeia ideala , perfecta . asa ca sustin parerea lui makomomo ."a fost programata, inclusiv sa evadeze". a fost un episod ,sau mai multe, in enterprise , cu Data in cele 2 ipostaze : uman si doar o baza de date .cam mare coincidenta ...
Pantaleon pe 16 Mai 2015 21:10
SF MODEST
Un SF modest, care nu impresioneaza cu nimic. Un film caruia nu trebuie sa-i cauti subtraturi filosofice de genul ''ce-o fi vrut sa spuna aici sau acolo", e simplu si clar ca lumina zilei, îl iei, pur si simplu, asa cum e. Adica modest si de duzina. Departe de ceea ce inseamna un SF solid, care sa inoveze si sa surprinda placut.
10 38
unleasheD pe 20 iunie 2015 00:10
1) Acest SF nu este de duzina. De duzina a fost Robocop, Testoasele Ninja, ai prins ideea. 2) Mentioneaza macar UN alt film care sa dezbata, in modul vazut in acest film, incercarea unei masini de a se comporta uman. Uite ceva asemanator cine stie, poate ai vazut Aliens "you’re a robot? I should know. No human being is that humane." 3) Deus ex machina. Asta ar fi substratul pe care tu nu l-ai inteles. Mesajul, fundalul psihologic, sociologic si sentimentele exprimate in acest film sunt amestecate aproape perfect. Poate din cauza asta nu ai putut sesiza limbajul (verbal si non-verbal) din "sustratul filosofic" pe care tu l-ai mentionat mai sus. Nu-mi lua in nume de rau, dar filmul asta (ma refer sa il intelegi aproape in totalitate) nu este pentru oricine. Nu bag mana in foc sa zic ca iti trebuie putine cunostinte de psihologie, filosofie, sociologie, programare AI sau alte domenii, dar filmul asta este pentru cei cu minte adeschisa. Nu pentru cei care cred ca este mai bine sa investesti 400.000.000 euro intr-o catedrala decat sa cladesti 4-5.000 de scoli si sa iti educi poporul. Nu e pentru oameni "d-aia". Numai bine!
SuperBogdan pe 24 iunie 2015 01:43
Dezamagitor film si o mica insulta pentru inteligenta privitorului. Mesajul e de nivel de "citat filosofic" postat pe facebook pentru agatat gagici, desfasurarea actiunii e un fel de: "Priviti sus pe cer! E o pasare! NUUU, e-un AVION!!! Nu, e-o pasare...", iar singura placere reala e sa le vezi p-alea dezbracate. Toti se comporta ca niste adolescenti mai mult sau mai putin in calduri, iar filmul chiar se adreseaza adolescentilor sau tinerilor, pentru ca lor "le place cu roboti". Clisee: omul e speshial; daca nu se bat unii-n film, e arta; intregul e mai mult decat suma componentelor; robotii e niste psihopati; asta e geniu si crede-ne pe cuvant ca nu e, de fapt, doar un personaj mediocru, gandit de un autor mediocru, cum pare pe tot parcursul actiunii; stim ca robotul devine independent cand, desi se uita-n oglinda sa-si admire fizicul si n-are ceva mai bun de facut decat sa se raporteze la om, ii da cu flit la barbat; feminismul a invins cand, desi femeia e un robot casnic, iar singura ei virtute e ca se admira-n oglinda, totusi ii da cu flit la barbat. Am vazut-o p-aia goala, macar... Acum imaginati-va ca AI-ul era in corp de barbat si erau toti gay in film. Ar fi fost mai... interesant. Sau poate nici asa.
nyuszi pe 21 Iunie 2015 23:17
Avand in vedere cat tam-tam s-a facut in jurul sau, ma asteptam la mai mult. Vizual e foarte frumos, si actorii mi-au placut, dar, sincer, povestea si "filozofia" din spatelele ei nu m-au impresionat. Am vazut cateva comentarii mai sus care mentioneaza "I, Robot", sau "Bicentennial Man", si trebuie sa subscriu: mi s-au parut mai bune acelea.

Nu m-a deranjat faptul ca filmul nu a dat un raspuns concret unor intrebari pe care mi le-a pus tot el. E okay. Nu m-a deranjat nici ca nu stiu ce s-a intamplat cu personajele dupa ce s-a terminat totul. M-a deranjat faptul ca nu mi-a dat suficiente informatii despre aceste personaje ca sa-mi pese. Nu gasesc, de asemenea, nimic profund filozofic in film. Intrebarile astea (sunt masinile capabile de emotii? daca par a le avea, le imita doar, sau sunt reale? care e diferenta intre oamenii "reali" si masini? au drepturi? etc) au mai fost… citeşte

8 2
AeroX pe 1 iulie 2015 00:27
Buna remarca in ultimul tau paragraf. Bravo! Imi place ca stii sa privesti totul in amanunt. La filmul acesta mai frumoase (inutil) sunt comentariile.
Horace_H pe 15 Iunie 2015 16:02
Foarte profund, perspectiva e incitanta ,farmecul SF ului nu sta intotdeauna in efectele speciale
8 3
ophelia_krecht pe 11 ianuarie 2016 09:29
adevărat ! :-)
Slightly pe 10 iulie 2016 00:27
True!
omucuvaloare pe 15 Februarie 2016 22:52
O idee absolut originala...care bulverseaza...intriga...in, fine, nu te poate lasa indiferent! Nu stii ce sa faci: sa vizionezi pana la capat, sa revezi la nesfarsit anumite secvente, sa faci o pauza si sa te gandesti de la ce a pornit totul;
7 2
klute pe 22 August 2015 23:03
Neliniștile din mașinărie
Dacă una din condițiile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească un film de acțiune este derularea poveștii ca o cursă contracronometru, atunci Ex Machina, spus pe șleau, nu este un film de acțiune. Cînd și cum se întîmplă ceea ce trebuie să se întîmple contează într-o mult mai mică măsură decît ceea ce se întîmplă efectiv în acest SF filozofic, dezinteresat de efecte speciale și în care iataganele cu laser cedează locul unui banal cuțit de sushi. Însă, pe cît de nespectaculos este din această perspectivă, Ex Machina este tot pe atît de incitant din punct de vedere al decorurilor, al personajelor și discuțiilor dintre ele, al regiei și jocului actoricesc.

Locul unde se desfășoară acțiunea este o reușită combinație de peșteră și buncăr hipertehnologizat, tensiunile și contradicțiile regăsindu-se și la nivelul… citeşte

7 3
Mihai_Moise pe 04 Iunie 2015 18:49
Omul, creatia si moralitatea
Un film cu un subiect greu, realizat surprinzator de bine.
Cateva intrebari esentiale puse, cu dilemele de rigoare, in special, cea legata de moralitatea unei creatii si milenara lupta Bine - Rau, ce se va purta "till the end of times"...
Atrage si manipularea, omniprezenta in zilele noastre, nu numai intre relatiile dintre barbatii - femeie, dar si finalul deschis, in care umanitatea este invinsa de dorinta de libertate a unei Inteligente Artificiale, ce nu discerne prea mult intre idealuri si valori...
Il recomand! :-)

7 5
Utube pe 08 Iunie 2015 00:00
Filmul se încadrează la categoria sci-fi şi prezintă o poveste cu o temă care a iscat foarte multe dezbateri şi discuţii culminând cu instituirea chair a unor legi care să guverneze fenomenul, pentru că scăparea lui de sub control devine un pericol de nivel cataclismic şi ajunge a fi peste posibilităţile umane de stăpânire, deşi fenomenul este chiar rezultatul creaţiei umane. Mai concret este vorba despre Inteligenţa Artificială (AI), despre realizarea de roboţi care să posede acea înfricoşătoare capacitate de a gândi singuri, de a fi conştienţi de sine ca existenţă şi de celelalte fiinţe din jurul lor, adică dobândirea calităţii care ne defineşte ca oameni: conştiinţa.

Titlul filmului provine din limba latină iar versiunea completă este „Deus ex machina” şi era folosită pentru a exprima coborârea pe scenă a actorilor, care… citeşte

7 6
Slightly pe 10 iulie 2016 00:25
Data viitoare nu mai da detalii din film . Pf, ce penibili deveniti cand va sparcaiti pe voi incercand sa pareti ce nu puteti fi vreodata : critici de film. Aici se includ toti pseudo criticii astia sub mediocri gen StefanDo , Pitbull, Gloria etc.
Fiske pe 17 Mai 2015 21:34
"Isn't it strange, to create something that hates you?"
Bai, in final, filmu' cu roboti principal pe care l-as recomanda tot ramane "I, Robot".
Asta nu inseamna ca asta nu merita o vizionare.

Spre deosebire de ce-a spus tipu' de mai sus, eu consider ca scopul SF-urilor nu este sa inoveze, ci sa sublinieze conditia umana in contexte mai putin terestre sau normale.

In privinta lui Machina, pot sa spun ca atinge cateva din intrebarile specifice genului "roboti impotriva oamenilor", insa nu prea aprofundeaza.

Era de asteptat ca factorul uman a fost cel ce-a primit cea mai mare atentie, insa poate ca n-a fost o miscare prea inteleapta, in cele din urma.

Actorii si-au facut treaba, si efectele s-au ridicat la inaltime, insa scenariul putea sa vireze in directii mult mai interesante, cred.

5 4
Tim22 pe 30 Iulie 2015 17:15
Ce-i asta? O drama SF???? Ce porcarie..... Un film oribil.
5 17
Asil pe 4 decembrie 2017 16:55
Corect! Cum sa-ti placa asa ceva? Dmneeeeee, nici nu ma obosesc sa explic de ce, atat e de prost!!!
into_the_labyrinth pe 21 Noiembrie 2016 23:38
Superb! Nu am crezut că voi da o notă foarte mare şi voi adăuga în favorite un SF de dată recentă şi despre care ştiam că nu are o idee total nouă, dar iată că s-a întâmplat! Deci: după cum am spus, fireşte că tema inteligenţei artificiale şi chiar cea a relaţiei om-cyborg nu e nouă. Dar Ex Machina are un scenariu perfect gândit, care te va ţine cu sufletul la gură pe tot parcursul filmului, nelăsându-te să întrezăreşti finalul (cel puţin mie asta mi s-a întâmplat, deşi am încercat să ghicesc cum se va termina), nelipsind nici momentele dramatice şi răsturnările de situaţie (nu precizez care anume, pentru a nu crea spoilere). Are dialoguri extrem de inteligente, care te fac să reconsideri ceea ce ştiai despre om şi despre roboţi, întrebându-te unde începe şi unde se sfârşeşte artificialul, ce anume ne dă personalitate şi dacă acest… citeşte
4 3
Dana04 pe 10 Iulie 2015 14:08
Personal nu mi s a parut cine stie ce filmul acesta. M am cam plictisit.
4 9

Spune-ţi părerea despre Ex Machina

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Ex Machina
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells