Şapte categorii mai îndreptăţite să fie la Oscaruri decât categoria „Film popular”

de Gloria Sauciuc în 11 Aug 2018
Unii au clasat gestul ca o tentativă disperată a Academiei de a rămâne ancorată în realitate şi de a creşte ratingul ceremoniei Oscarurilor

Academia de Artă şi Ştiinţă a Filmului a anunţat, acum câteva zile, o nouă categorie la Oscaruri: „Film popular”, luând prin surprindere industria de film şi cinefili, deopotrivă. Să premiezi realizări ieşite din comun în filmele cu succes comercial e un gest superfluu, a fost părerea majoritară a celor care au comentat ştirea.

Unii au clasat gestul ca o tentativă disperată a Academiei de a rămâne ancorată în realitate şi de a creşte ratingul ceremoniei Oscarurilor. O parte din motivaţia pentru adăugarea acestei categorii este frustrarea că alte categorii, posibil mai importante, ar trebui deja să existe şi încă nu sunt. De la coordonatori de cascadorii la directori de casting, mai multe categorii de membri ai echipelor de producţie sunt ignorate la Oscaruri, deşi sunt decisive pentru succesul oricărui film.

Iată ce categorii nu există încă pe lista Academiei, deşi ar merita să fie avute în vedere, categorii propuse de publicaţia IndieWire. Ce aţi mai adăuga pe listă?

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Mission: Impossible. Fallout, Ex Machina, Call Me by Your Name, Moonlight, Marie Antoinette, Inside Out, Anomalisa, Her, The Florida Project , Timothée Chalamet, Manchester by the Sea, Lucas Hedges, Jordan Peele, The Diary of a Teenage Girl, Lady Bird, Frances McDormand, Sally Hawkins, Spotlight, Mudbound, Bridesmaids, Black Panther, Deadpool, Get Out, Lady Macbeth, Witch

Alte știri din cinema

Selecție Berlinală 2019: Monștri., de Marius Olteanu, în secțiunea „Forum”

Secţiunea, aflată la cea de-a 49-a ediție, este cea mai îndrăzneaţă a Berlinalei

Premierele săptămânii 18-24 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Iată filmele din 2018 cu cel mai bun scor pe Rotten Tomatoes

Topul nu include doar blockbustere precum Black Panther…

Anne Hathaway va juca într-o nouă adaptare a romanului lui Roald Dahl, Vrăjtoarele

Va prelua rolul lui Anjelica Huston din filmul lansat în 1990

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells