„Alicia Vikander este cel mai bun lucru din noul film Tomb Raider”, spun criticii

de Cristina Grigore în 15 Mar 2018
Primele cronici ale producţiei lui Roar Uthaug au lăudat-o pe înlocuitoarea Angelinei Jolie

Lara Croft revine pe marele ecran din acest weekend, locul Angelinei Jolie fiind acum luat de Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl). Actrița de 29 de ani a depus un efort considerabil pentru a se transforma într-o veritabilă eroină de acțiune - antrenamentele intense i-au sculptat corpul și i-au adus în plus peste 5 kg de masă musculară. După spusele criticilor, care s-au grăbit să evalueze pelicula lui Roar Uthaug după premiera londoneză din 6 martie, Vikander a reușit să se ridice la nivelul așeptărilor.

„Lara este plină de energie şi curaj şi ia decizii pe cont propriu”, scrie Stephanie Merry de la The Washington Post. „Este plăcut să vezi acest lucru, dar cât mai contează într-un film care plictiseşte atunci când nu contrariază, în care replicile sunt zăpăcitoare şi efectele speciale slabe?”, continuă ea.

Dacă în cazul efectelor speciale cronicile nu au ajuns la un acord, în cazul lui Vikander lucrurile sunt clare.

Tomb Raider este, în mare parte, un film plăcut de urmărit şi satisfăcător vizual, deşi pe alocuri caraghios în mod neintenţionat. Acţiunea este însă condusă de o actriţă nemaipomenită", se menţionează în cronica Associated Press. 

„E adevărat că intriga e aproape inexistentă. Filmul sare peste bucăţi mari din expunere. Însă interpretarea lui Vikander este de inspiraţie. […] Ea abordează rolul fără ezitare, cu un avânt aproape sălbatic, şi este atât de captivant să o urmăreşti!”, notează Tribune News.

Tomb Raider – una dintre peliculele recente ce au o femeie în rol central (vezi Red Sparrow şi Annihilation) – îi mai are în distribuţie pe Dominic West, Walton Goggins şi Kristin Scott Thomas.

Exploreaza subiecte similare:

Angelina Jolie, Alicia Vikander, Ex Machina, The Danish Girl, Roar Uthaug, Dominic West, Walton Goggins, Kristin Scott Thomas, Tomb Raider

Alte știri din cinema

Sonic the Hedgehog, vizionabil pentru personajul cu obrăznicie amuzantă și acțiune

Una dintre cele mai reușite figuri din Sonic the Hedgehog este Jim Carrey

Malmkrog, de Cristi Puiu, este „un film esențialmente cerebral”

Festivalul de Film de la Berlin se desfășoara până pe 1 martie, România având mai mulți reprezentanți în secțiunile Encounters, Forum și pe piața de film

Filmări în toi pentru sezonul 2 din The Witcher

Norvegianul Kristofer Hivju (sălbaticul roșcat din serialul HBO Game of Thrones) va apărea în rolul lui Nivellen - un bărbat blestemat să trăiască în sălbăticie, cu aspect de monstru, pe care numai dragostea adevărată îl poate salva

Iranul interzice regizorului selectat în cursa pentru Ursul de Aur să participe la festival

Guvernul iranian i-a reținut pașaportul în 2017, după ce regizorul se întorcea de la Cannes cu premiul secțiunii Un Certain Regard

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 16 martie 2018 11:00
Era de asteptat acest lucru deoarece este o actrita foarte buna, care se implica in toate filmele in care joaca.De altfel in mai toate filmele ei a fost laudata fata de cum intwrpreteaza si a castigat si cateva premii asa ca nu mira pe nimeni ca joaca perfect...doar pe cei nestiutori poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells