Never Let Me Go

(2010)

Să nu mă părăsești

Poster Never Let Me Go Postere Never Let Me Go

Sinopsis Never Let Me Go

Mai mult
Never let me go ro

Bazat pe apreciatul bestseller al lui Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day), NEVER LET ME GO este o remarcabilă poveste de dragoste, pierdere și adevăruri ascunse. În roman, el pune întrebarea fundamentală: Ce ne face umani? Acum, regizorul Mark Romanek (ONE HOUR PHOTO), scenaristul Alex Garland (28 DAYS LATER, SUNSHINE) și DNA Films aduc pe ecran povestea sfâșietoare și emoționantă a lui Ishiguro.

Kathy (Carey Mulligan, câștigătoare a unui premiu BAFTA și nominalizată la Oscar, An Education), Tommy…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • Nunca me abandones
  • Auprès de moi toujours

Produs de

DNA Films

Distribuitorul international

Fox Searchlight Pictures

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Never Let Me Go

Weekend premieră (13.06.2011)
  • Loc 12
  • Spectatori 458
  • Încasări (RON) 7.847,40
Total
  • Spectatori 4.701
  • Încasări (RON) 64.479,47
  • Încasări (USD) 21.743,25

Pe forum despre Never Let Me Go

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Never Let Me Go
Chambord
29 ian 2011, 20:52
de dragonfly_drk
10 5283

Părerea criticului

StefanDo pe 16 Iunie 2011 12:08
Ceva ne spune că cei care au citit romanul scriitorului de origine japoneză Kazuo Ishiguro vor aprecia mai mult ecranizarea Să nu mă părăseşti, avându-i în rolurile principale pe Carey Mulligan, Keira Knightley şi Andrew Garfield, viitorul Spider-Man. Cei care nu l-au citit vor păţi ca noi: la sfârşit sentimentul că filmul nu ţi-a zis lucruri esenţiale este foarte deranjant.

Cu siguranţă mulţi se vor îndrăgosti de filmul lui Mark Romanek, dar la fel de mulţi îl vor urî: este pur şi simplu imposibil ca ecranizarea să te lase indiferent! În acelaşi timp este dificil să vorbeşti despre acest film fără să-i dezvălui ingredientul cel mai de seamă. Noi spunem doar atât: citeşte cu atenţie avertismentul din primele cadre şi ai să-ţi dai seama cât se poate de curând despre ce-i vorba pentru că este uşor să pui cap la cap frânturile de… citeşte

28 13

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Andragel pe 15 Ianuarie 2011 00:43
Daca privesti indelung in abis, abisul se va uita si el la tine
Nu credeti descrierea.Nu descrie nici o fractiune din film.

Sincer, nu pot comenta multe despre un film ce ramane, insa, genial. Keira, Carrey si Andrew sunt cu adevarat un trio de exceptie, geniali, profunzi pana la un subtilism sublim.

Dar daca pe fete le stiam, m-a uimit insa Andrew Garfield pe care il stiam doar ca noul Spider Man. Insa in Never Let Me Go creeaza un personaj special: fragil, instabil, sensibil, distrus emotional, ravasit in lupta sa cu prapastia intinsa de viata.

Un film amar, insa, care prezinta viata asa cum s-ar putea arata daca vom uita de epica in efortul disperat de a trai si a trai si a trai...

A trai, insa, pe seama unor biete creaturi m-a revoltat pana la furie fiindca m-am uitat in sufletul meu si m-am intrebat: "Zi, tu ai alege sa mori sau sa ii ucizi pe altii ca sa traiesti?" SI nu am auzit raspunsul… citeşte

104 10
porcelaine pe 12 mai 2011 02:14
O descriere foarte adevarata !
claudiu-daniel-lugoj pe 7 aprilie 2012 19:12
toti vor sa traiasca oare de ce?Daca asi fi in situatia de a avea vriodata nevoie de un organ pentru a trai asi prefera moartea,iar daca asi fi in moarte clinica asi dona cu placere un organ.
Valk pe 03 Ianuarie 2011 08:20
Super film
"Poor Creatures" zise Madame. Sincer imi venea sa iau monitorul sa-l arunc pe geam in momentul acela.
55 4
zzzzzzz pe 25 iunie 2011 20:19
dar ce ca nu a zis nimic rau..ei chiar ii parea rau..
latearazvan pe 21 octombrie 2011 22:27
Si eu Vroiam sa plec in Anglia sa o transeza pe baba
marc_mihai pe 08 Februarie 2011 15:46
Cutremurator
Mila,ura,revolta,durere...Cam astea sunt sentimentele mele dupa ce am vazut acest film.Nu stiu in ce masura se afla fiecare din ele.E filmul care m-a miscat cel mai mult si cred ca ma va marca profund.Sinopsis-ul este mult prea vag...Daca va hotarati sa il vizionati astepati-va la o drama cu profunde accente...dramatice.
Sunt bulversat!Intors pe dos efectiv!

49 3
Skypici pe 14 februarie 2011 09:17
Uita-te si la 'The boy in the striped pyjamas'
MrSacou pe 15 noiembrie 2012 00:47
Moon e mult mai bun, si pe aceeasi" filiera"
catalincondratov pe 09 Aprilie 2011 08:48
ciudat film
sa ai instincte primare si sa n-ai instinct se supravetuire?? ciudat film
35 2
julia84 pe 19 aprilie 2011 18:07
Da cu aceasi parere am ramas si eu dupa ce l-am vazut..
filoteea_moldovan pe 6 noiembrie 2013 00:06
poate ca unele lucruri n-au sens, dar poate ca in carte toate acelste lucruri se detaliaza. oricum, cred ca scopul filmului a fost acela de a arata ca existe printre noi oameni care sufera si care nu sunt tratati decat ca niste creaturi fara suflet si faptul ca exista niste divergente nu este atat de important pe cat este mesajul in sine
Anna23 pe 15 Martie 2011 06:27
Un film exceptional
Ce mai film....offff.....te lasa masca, foarte trist, te lasa fara cuvinte si te face sa apreciezi mai mult viatza
30 3
crushed.misty pe 01 Iunie 2011 01:40
Kathy: It had never occurred to me that our lives, so closely interwoven, could unravel with such speed. If I'd known, maybe I'd have kept tighter hold of them.
drama emotionanta.. alta poveste de dragoste cu un final cutremurator.
cel mai sensibil moment a fost cel de dupa aflarea verdictului (nu exista amanari), cand tommy are una din crizele lui..
coloana sonora este superba..

29 4
AnRa pe 28 Iunie 2011 11:37
Absurd
Filmul nu socheaza decat prin faptul ca produce o stare generala de rau. Este vorba de raul acela absolut, pur, socant caruia psihicul uman nu-i poate face fata. Premisele de la care pleaca filmul sunt absurde si nu pot fi intrunite concomitent niciodata pentru a putea da nastere unei astfel de situatii. Mi se pare absurd ca scriitorul sa aiba ca unic scop inducerea senzatiei de rau pur si simplu. Si mi se pare si mai absurd ca cineva sa faca un film dupa acea nuvela.
Revenind la premise: lipsa instinctului de conservare (primul instinct cu care te nasti) teoretic ar duce omul catre o alta directie, cea in care nu ar putea exista iubire, cea in care nu ar putea evolua nici macar biologic (scopul cresterii acelor copii era de a produce masa biologica necesara transplantului). Lipsa instinctului de conservare nu poate genera dorinta de a "amana" donarea cu 3 ani. In mod surprinzator,… citeşte

27 29
kenya pe 10 septembrie 2011 09:18
Foarte corect.Analiza ta este de de bun simt....As mai adauga absurda si lipsa totala de compasiune a celorlalati,ignoranta si indiferenta...Insa,pe termen limitat si ocazional,omenirea noastra,asa cum o stim ca a evoluat pana in acest moment,a avut episoade mult mai crude si mai absurde(nazismul,inchizitia,satanismul,comunismul)si noi,astia evoluati am privit la fel de indiferent si inutil ca si cei din film....Deci,se poate si cel mai dramatic-s-ar putea si mai rau.Facem experiente de sute de ani pe animalele de laborator,protestele sunt palide si limitate la o mana de "catelarese" care nu au nici o putere-spre binele omului!!!!Alte atrocitati se petrec pentru motive si mai frivole-vezi hainutele,posetutele,tapiteriile de piele.....animalul ala nu sufera,nu vrea sa traiasca?Dar unde sa se duca-sa,unde sa fuga,sa se revolte,si ce obtine,in loc de un electrod in fund,un glont in cap....Biologic,nu are nicio logica,dar in realitate,se intampla.Trist si dureros,si asa mai ne trezim si noi cateodata la realitate.Sincer,nici mie nu mi-a placut dar trebuie sa recunosc,are valoare.
jonny17 pe 19 mai 2021 00:06
Bravo. Cel ce vede e catalogat ,,orb,, de catre chiori.Asta e cuvantul care-l defineste: ABSURD. Intr-o contradictie absoluta cu toate valorile umane Probabil un film facut exclusiv pt japonezi.
serghei2009 pe 09 Ianuarie 2011 11:45
Un film foarte bun. Ce iesea putin din tipar era bratara scanabila de la mana, cam futuristica pentru anii 70.
24 7
zzzzzzz pe 25 iunie 2011 20:21
mda:)) aici si eu am ramas putin uimit!!
Narkoleptic pe 17 februarie 2012 01:03
In primul rand nu se vrea a fi un film in realitatea noastra, e un alt univers asta a vrut sa fie intentia, de aceea spiritul de supravietuire nici nu exista, in tot filmul nici nu s-a pus problema de evadare, mi-am dorit sa cred ca o sa iasa ceva bun din asta... n'a fost sa fie, oricum exceptional filmul.
littleangel8910 pe 05 Februarie 2011 22:44
nu este pentru oricine....
Filmul are calitati science fiction limitate, redate intr-un ton futurist, evenimentele descrise fiind altminteri desfasurate in perioada anilor ’90 intr-o lume alternativa celei pe care o cunoastem. Este un mix de genuri proportionate, un portret al vietii si dragostei, o antiteza intre brutal si blandete. Drama romantica este impletita cu o poveste SF care va da fiori privitorului.

“Never let me go”- titlul suna atat de frumos, este atotcuprinzator si emana atat de multe idei, fara a se concretiza direct in ceva anume inainte de a-l viziona. Este un film elegant care poate deranja sau poate incanta.Pe cat de bine poate trezi melancolii in aceeasi masura va anima deschiderea unor dezbateri in privinta umanintatii fiecaruia dintre noi, certiudinile si iluziile noastre ca individ.

Dupa vizionarea peliculei am incercat sa aflu cat mai multe informatii si cu… citeşte

22 7
GeorgeHH pe 16 Ianuarie 2011 23:18
Never let me go
Un film foarte bun care merita vizionat si nu comentat!
17 11
alynutza4u pe 14 Octombrie 2010 20:47
De ce astfel de filme nu isi gasesc niciodata un distribuitor in Romania? De ce se aduc doar filmele comerciale? Mare pacat. Sper totusi sa am ocazia sa il pot vedea. Actorii din distributie chiar merita.
15 5
Mrs.M pe 25 februarie 2011 23:37
Pentru ca traim in Romania din pacate si aici ce este bun nu e bine primit .
razsax pe 02 Ianuarie 2011 11:38
Un scenariu de un cinism dezarmant, intr-o punere in scena plina de romantism si sensibilitate.
15 6
Tweeknax pe 04 Aprilie 2011 17:44
De vazut
Filmul ar fi meritat nominalizari la Oscarurile 2011 pt scenariu si adaptare.
14 5
elmedico pe 04 Octombrie 2010 10:52
Foarte bun!
Este un film ecranizat dupa cartea lui kazuo Ishiguro``Never let me go``, o carte foartte buna! Filmul este foarte dramatic, muzica este superba si pe langa sunt prezente si doua actrite foarte bune: Mulligan si Knightley!!!!!!!!
13 7
goldenleaves pe 30 Noiembrie 2010 13:38
intens subtil profund
Am vazut acest film la Dakinorecunosc ca il asteptam de ceva timp si mi-a placut foarte mult de fapt m-a facut sa simt foarte mult... este un film foarte intens cu o dozare a emotiilor foarte bine realizata

Cred ca nu este un film pentru oricine desi poate atinge sufletul celor deschisi catre elasa ca nu il ratati pentru mine se inscrie in cele mai bune ever aaa si are si niste peisaje superbe care completeaza complexitatea personajelor

10 5

Spune-ţi părerea despre Never Let Me Go

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Never Let Me Go
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells