Recomandări TV. Personaje încercate pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2018
Iată ce filme ne propun canalele TV de la noi, de luni până duminică

Avalanșa de filme horror specifice Halloween-ului (31 octombrie) încă nu s-a declanșat pe micul ecran, cu doar două reprezentante ale genului ce ne-au atras atenția săptămâna aceasta - este vorba despre filmul Victor Frankenstein (2015) și originalul Flatliners (1990). Canalele TV de la noi ne mai propun o dramă sfâșietoare, Never Let Me Go și multă acțiune plus SF. Comedia este și ea prezentă în selecția noastră, în deschiderea săptămânii. Iată, așadar, cele mai interesante filme programate la TV de luni până duminică.

Dramedie. The Intern (2015)
Luni, 22 octombrie, ora 21:40, Cool TV

Robert De Niro joacă un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie aşa minunată precum credea și, în consecință, intră stagiar la moderna companie de vânzări online a unei tinere antreprenoare (Anne Hathaway). Contrastul dintre aşteptările şi preocupările celor două generaţii sunt sursa umorului din această comedie regizată de Nancy Meyers, cunoscută pentru succesul de casă It's Complicated.

Dramă. Never Let Me Go
Marţi, 23 octombrie, ora 20:30, Paramount Channel

Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) și Ruth (Keira Knightley) își petrec copilăria în Hailsham, un internat britanic, unde descoperă un secret sumbru despre viitorul lor. Ca tineri adulţi, cei trei trebuie să accepte puterea dragostei pe care o împărtăşesc, toate acestea în timp ce se confruntă cu realitatea neiertătoare care îi aşteaptă.

Acțiune. Escape Plan (2013)
Miercuri, 24 octombrie, ora 20:45, Film Now

Epoca de aur a filmelor de acțiune hollywoodiene a fost dominată de doi actori de marcă, cu fizic impresionant, care interpretau mereu personajul singuratic și misterios care își înfrunta adversarii cu un curaj nebunesc. Mai mult de două decenii, Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger au rivalizat pentru supremația filmelor de acțiune americane, și nu au luptat niciodată umăr la umăr împotriva aceluiași inamic. Escape Plan - Testul suprem îi aduce pe cei doi împreună pentru a lupta nu împotriva unui simplu dușman, ci împotriva unei viziuni - cea a închisorii supreme – supranumită Mormântul.

SF. Children of Men (2006)
Joi, 25  octombrie, ora 22:00, TV1000

Ce-ar fi dacă toate femeile de pe Terra nu ar mai fi în stare să rămână însărcinate? Aceasta este premisa SF-ului imaginat de Alfonso Cuarón, cu Clive Owen, Julianne Moore şi Michael Caine protagonişti. Sunt aproape 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naștere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației, adlată acum pe cale de dispariție.

Acțiune. Proud Mary (2018)
Vineri, 26 octombrie, ora 20:45, HBO

Mary (interpretată de actrița Taraji P. Henson) a fost crescută și antrenată de mică să devină asasină, avându-l drept model și tată adoptiv pe Benny Spencer (Danny Glover), capul unei grupări mafiote. Când o misiune i-l scoate în cale pe Danny (Jahi Di'Allo Winston), un băiat de 12 ani, Mary cea periculoasă, până mai ieri criminală cu sânge rece, devine mamă blândă și protectoare. Puternică și vulnerabilă deopotrivă, asasina realizează că are șansa nu doar să-l salveze pe puștiul pe care l-a lăsat orfan, dar poate chiar să evadeze din familia mafiotă și să înceapă o altă viață.

Horror. Victor Frankenstein (2015)
Sâmbătă, 27 octombrie, ora 22:45, PRO TV

Filmul propune o readucere binevenită în atenție a operei lui Mary Shelley, însă ceea ce iese la final este, de fapt, altceva decât romanul. Dacă în centrul poveștii originale, care promovează prima mare idee SF din istoria genului și care a consacrat numele Frankenstein, se află o dezbatere morală, vedem prea puțin asta în noul film. După cum nu există nicio filiație din „Frankenstein-urile” de pe marele ecran ale începutului de secol, dintre care clasicul cu Boris Karloff, ce pun accentul pe horror și care înțeleg cu succes stilul „gotic” al cărții. Este un film de acțiune al epocii victoriene, mai degrabă în trama lui Sherlock Holmes și al filmelor polițiste despre crimele lui Jack Spintecătorul, cu destule imagini scabroase, plus ceva inspirație din benzile desenate în care eroii sunt cercetători, dar și oameni de acțiune. Dacă imaginea consacrată a lui Frankenstein era de savant nebun, geniu scelerat și în orice caz antierou, de data acesta vedem un chipeș britanic (James McAvoy) al epocii victoriene, prezentat într-o lumină atât de bună încât publicul să piardă orice șansă de a nu se identifica în persoana lui.

SF/horror. Flatliners (1990)
Duminică, 28 octombrie, ora 22:00, TV1000

Extrem de tulburător, filmul Flatliners atingea coarda sensibilă a publicului la data lansării, devenind - prin subiectul provocator și controversat și o anumită abordare senzaționalistă concepută de Joel Schumacher - unul dintre cele mai subevaluate filme ale genului SF psihologic. Într-o încercare temerară de a afla ce ne așteaptă pe toți după moarte, câțiva prieteni, colegi la Medicină (jucați de Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon) concep un plan prin intermediul caruia, unul cate unul, să-și provoace oprirea temporară a oricărei activități cerebrale, pentru a „simți” moartea înainte de a fi readuși la viață.

Exploreaza subiecte similare:

The Intern, Victor Frankenstein, Flatliners, Never let me go, Anne Hathaway, Robert De Niro, Nancy Meyers, Keira Knightley, Escape Plan, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Children of Men, Clive Owen, Mary Shelley, James McAvoy, Proud Mary, Danny Glover, Julia roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Taraji P. Henson

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells