56 de filme in competitia ASTRA Film Fest 2007

25 Sep 2007
56 de filme in competitia ASTRA Film Fest 2007

ASTRA Film Fest 2007 a ales cele 56 de filme documentare care vor intra, in acest an, in cele patru sectiuni competitionale ale Festivalului, programat sa aiba loc intre 22 si 28 octombrie 2007, la Sibiu. Documentarele au fost selectionate dintr-un total de aproximativ 800 de filme trimise din 62 de tari.

„A fost un efort de admirat din partea comisiei de selectie, formata din critici de film de elita. Iar faptul ca am primit atat de multe filme ne intareste ideea ca acest Festival trebuie sa fie cat mai prezent pe scena sibiana si pe cea internationala. Ca urmare, ne propunem ca, incepand cu anul Capitalei Culturale Europene, ASTRA Film Fest sa isi schimbe obiceiurile si sa devina un eveniment cu frecventa anuala, in loc de o datã la doi ani. Suntem convinsi ca toti cei care vor participa la spectacolul lumii oferit de ASTRA Film Fest vor castiga in bogatie sufleteasca. Cred ca Festivalul nostru poate parafraza cu succes motto-ul care a facut Sibiul celebru – ASTRA Film este un festival al culturii, un festival al culturilor”, a declarat Dumitru Budrala, directorul ASTRA Film Fest.

La editia din acest an a ASTRA Film Fest, au intrat in competitia de la sectiunea International (cele mai bune productii recente de pe mapamond) 14 productii din 13 tari.

La sectiunea Europa, miile de prieteni ai Festivalului vor putea admira spectacolul de pe batranul continent in 16 filme documentare, produse in 14 tãri diferite. Sectiunile competitionale România si Student, includ alte 13, respectiv 12, filme de excepþie din 8 tari. In ceea ce priveste aceasta din urma sectiune, ASTRA Film Fest si-a creat deja reputatia descoperirii si promovarii unor tineri regizori si producatori din intreaga lume.

ASTRA Film Fest 2007 vine si cu programul inceput la 1 ianuarie 2007 – „Cinemateca ASTRA Film, 365 de ferestre spre lume”. Impresionantul spectacol al filmelor ce vor participa la competitia ASTRA Film Fest 2007 va fi armonios completat de alte peste 34 de filme documentare cuprinse în programele speciale ale festivalului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells