"Vara Filmelor" - in memoriam Cristi Nemescu

de Gloria-Mona Sauciuc în 28 Iun 2007
"Vara Filmelor" - in memoriam Cristi Nemescu

California Dreamin'(nesfarsit) va deschide Festivalul "Lato Filmow"(Vara Filmelor) de la Torun - Polonia, in 7 iulie. La proiectia de gala vor veni Maria Dinulescu, actrita principala a filmului, Madalina Ghitescu si Catalin Cristutiu - monteur. Pe 8 iulie vor fi proiectate: Marilena de la P7, Poveste de la scara C, Mihai si Cristina, Mecano si La bloc oamenii mor dupa muzica. Invitatii se vor intalni cu cinefilii dupa proiectii pentru a vorbi despre Cristi Nemescu si filmele sale.

Proiectul "Medalion Nemescu" dezvoltat in cadrul Festivalului "Vara Filmelor" este o initiativa a lui Dorian Branea, Directorul Institutului Cultural Roman din Varsovia. "Nu am inclus, in mod deliberat filmele lui Cristian Nemescu intr-un proiect al nostru mai vechi, "Un cinema pentru Europa", in care am prezentat, in marile orase ale Poloniei, cele mai bune filme ale noului val de regizori romani. Consternati de moartea lui Cristi Nemescu, am decis sa ii dedicam un eveniment separat. Ideea a prins un contur dupa o discutie cu Liviu Marghidan, in ianuarie la Varsovia. Bineinteles ca ne-am bucurat foarte mult de rezultatul de la Cannes, dar nu facem acest proiect stimulati de un premiu, oricat de prestigios, ci pentru a ne arata recunostinta fata de un artist pe care cinematografia romaneasca ar fi putut conta" a declarat pentru Cinemagia Dorian Branea.

 "Lato Filmow"(Vara Filmelor) de la Torun este, alaturi de Festivalul de la Varsovia, de cel de la Wroclaw si de Festivalul de la Cracovia (pentru scurt-metraje), unul dintre cele mai importante din Polonia. Festivalul este organizat de catre Fundatia "Imagini in miscare", unul dintre partenerii ICR-Varsovia (cu care s-a facut si "Un cinema pentru Europa"). Proiectul "Medalion Nemescu" va fi reluat in luna august la Varsovia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells