Uma Thurman lasă armele deoparte, dar tot luptă în Girl Soldier

de Gloria Sauciuc în 21 Iul 2009
Uma Thurman lasă armele deoparte, dar tot luptă în Girl Soldier

Uma Thurman va juca în filmul independent Girl Soldier rolul unei călugăriţe care a ajutat la salvarea a 140 de eleve răpite în Uganda, titrează Variety.


În 1996, în satul ugandez Aboke, elevele unei şcoli de maici au fost luate ostatice în urma unui raid armat făcut de o bandă de rebeli, pentru ca fetele să fie transformate în sclave sexuale şi copii-soldaţi. Una dintre profesoarele şcolii, sora Caroline, i-a urmărit pe rebeli până în tabăra lor şi a cerut eliberarea fetelor... 110 au fost returnate călugăriţei, care a demarat o cruciadă în următorii ani implicând Guvernul, Naţiunile Unite, chiar şi pe Papă pentru a ajuta la salvarea nu doar a celorlalte eleve ale sale, ci a tuturor copiilor aflaţi în captivitatea rebelilor.


"Mă depăşeşte cum de - la ora actuală, în civilizaţia actuală - exploatarea copiilor soldaţi e trecută cu vederea de presa occidentală", a spus Uma Thurman, citată de Variety.

Scenariul filmului se bazează pe cartea lui Kathy Cook, "Stolen Angels", şi e semnat de către debutanta Stephanie Pinola şi scenarista Karen Croner ("One True Thing," "Dexterity," "Daughter of the Queen of Sheba" şi "Tulia").
Proiectul este dezvoltat de casa de producţie Caspian Pictures, înfiinţată cu scopul de a face filme care să atragă atenţia opiniei publice, dar care să fie viabile şi din punct de vedere comercial.

Regia o va semna Will Raee, cel care a înfiinţat Caspian Pictures. În mod clar, un rol extrem de dificil, pe care Uma Thurman, "călită" în alt fel de lupte va trebui să-l ducă la bun sfârşit.

Este potrivită Uma Thurman în rolul unei luptătoare care nu foloseşte armele, ci credinţa, puterea convingerii, şi o voinţă de fier? Pe ce altă actriţă aţi vedea-o mai potrivită în acest rol?




Părerea ta

Spune-ţi părerea
distroe pe 21 iulie 2009 12:46
Uma Thurman stie nu doar karate,se vede ca stie sa fie si negociator. Plus blondei ii sta bine in uniforma de maica...
AbuZ1V pe 21 iulie 2009 13:07
Meryl Streep Cred ca ar fi fost mult mai potrivita pentru acest rol , avand in vedere ca a mai jucat rolul unei calugarite si a facuto impecabil. Parerea mea e ca ar fi fost o alegere mult mai potrivita pentru acest film. Dar sa speram ca Uma Thurman va face o impresie buna

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells