Ultimele două zile pentru înscrieri la Filmul de Piatră!

3 Dec 2010
Ultimele două zile pentru înscrieri la Filmul de Piatră!

Înscrierile pentru Filmul de Piatra se pot face până pe 5 decembrie inclusiv, anunţă vineri organizatorii. Sunt acceptate filme şi videoclipuri muzicale cu durata între 1 minut şi 30 minute, realizate de autori din România şi Republica Moldova. Înscrierile se fac online, la www.filmuldepiatra.ro, nefiind necesară trimiterea unui plic.

După o ediţie "şi jumătate" de festival de film la Piatra Neamţ, cu succes atât la public cât şi în rândul participanţilor şi al invitaţilor, şi în pofida subfinanţării, Filmul de Piatra îşi asumă rolul de-a strânge la un loc cele mai bune filme realizate de tineri români şi moldoveni (studenţi, profesionişti sau amatori).Autorii filmelor selectate vor fi invitaţi la Piatra Neamţ între 6 şi 9 ianuarie 2011 pentru un festival inedit, în care se va pune accentul pe networking, schimb de experienţă şi workshop-uri, la care se adaugă sporturi de iarnă şi numeroase evenimente speciale.

"Am simţit că trebuie să umplem un gol în peisajul festivalier autohton, altfel destul de bogat: un program principal dedicat exclusiv scurtmetrajului autohton, deschis atât profesioniştilor cât şi cineaştilor amatori. Apoi, am mers şi mai departe: ne-am propus sa ajutăm filmele selectate la Piatra Neamţ să fie promovate şi văzute în afara ţării", spune regizorul Andrei Dăscalescu, directorul festivalului.
 
Filmul de Piatră a construit un concept prin care să ajute tinerii cineaşti să evolueze, să se cunoască între ei şi să-şi promoveze filmele în festivaluri.
Filmele selectate la a doua ediţie au şansa de a fi proiectate la Londra şi Toronto, în festivalurile de film românesc organizate de Centrul Cultural Român al Fundaţiei Raţiu şi, respectiv, de ToRo Arts. De asemenea, ele vor fi prezente în standul României la cel mai important festival de film de scurtmetraj din lume, Clermont-Ferrand, printr-o colaborare cu Asociaţia Este'n'Est. Pe lângă aceste parteneriate oficiale, organizatorii Filmul de Piatra vor recomanda filmele festivalurilor partenere, şi vor anunţa autorii filmelor despre deadline-uri şi posibilităţi de înscriere.Toţi autorii filmelor selectate vor fi invitaţi la Piatra Neamţ pentru un festival şi o mini-vacanţă de iarna.

Pe lângă programul principal, la Piatra Neamţ vor fi proiectate selecţii ale festivalurilor internaţionale partenere, un program dedicat copiilor şi unul dedicat sporturilor de iarnă. Filmul de Piatra este organizat de o echipă de voluntari condusă de Andrei Dăscalescu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells