Trilogia Avatar se încheie în 2015

de Cristina Grigore în 25 Ian 2011
Trilogia Avatar se încheie în 2015

Întoarcerea pe planeta Pandora va dura mai mult decât se aşteptau, poate, admiratorii Avatar, blockbuster-ul lui James Cameron din 2009, răsplătit de membrii Academiei Americane cu trei premii Oscar.

Într-un interviu acordat Entertainment Weekly, cineastul a afirmat că lucrează momentan la scenariile următoarelor două filme Avatar, care vor transforma succesul său 3D într-o trilogie.

Însă, atât scenariile cât şi producţia celor două viitoare pelicule, care vor fi filmate şi editate în paralel, se vor extinde pe o perioadă de peste trei ani, astfel încât, conform estimărilor lui Cameron, am putea vedea partea a doua a trilogiei cel mai devreme în 2014, urmată de partea a 3-a în 2015.

Referitor la distribuţia continuării seriei, Cameron a ţinut să precizeze că „în fond, dacă ai supravieţuit primului film, vei apărea şi în cel de-al doilea, într-o formă sau alta”. Îi vom vedea aşadar, din nou, pe Sam Worthington şi Zoe Saldana, dar, probabil, nu şi pe Stephen Lang şi Michelle Rodriguez.

Cu 2,7 miliarde de dolari încasaţi în toată lumea de la lansare, Avatar şi-a recuperat din plin cele 250 de milioane de dolari cheltuiţi cu producţia sa. Pentru viitoarele filme ale seriei, regizorul, scenaristul şi producătorul acestora, James Cameron, a încheiat o înţelegere cu Fox pentru a dona o parte din profitul lui Avatar 2 şi 3 în scopuri caritabile, mai precis unor organizaţii care se ocupă de protecţia mediului. „Nu am vrut să fac alte filme Avatar fără un plan important în minte”, a declarat acesta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mirko pe 25 ianuarie 2011 10:04
Inca doua Avatare? asta e ceva... oare vor avea acelasi succes?
Neytiri pe 25 ianuarie 2011 10:20
Abia astept... :)
laurentzyiu pe 25 ianuarie 2011 10:21
O veste extraordinara!!! Am asteptari mari, mai ales ca va fi scris si regizat tot de James Cameron. Mai e destul de asteptat, insa am convingerea ca va fi ceva cel putin la fel de bun la partea 1.
paul1ca pe 25 ianuarie 2011 11:04
Nu ar fi trebuit sa faca trilogie,oricum nu o sa fie mai tare decat primul Avatar,pentru ca primul film Avatar nimeni nu stia la ce sa se astepte,acum sigur ati mai vazut filme IMAX 3D,poate nu la fel de bune ca Avatar dar la fel de bune.
peterpanrmx pe 25 ianuarie 2011 11:59
mai "mai presus de orice":D#-o...., de ce treb' sa fie "tot timpul"...cate unul "de al de tine"???...filmul e, si "valoros" si "profitabil"!, de asta "majoritatea" lumii il apreciaza... crezi tu ca alea "200 de milioane buget de marketing" au influentat pe cineva sa se duca la "el"? :))) esti nebun, "cap de strudel"! in fine...nu "te supara", ca nu esti singurul...vor mai veni si altii mai "Chief" ca tine;)p.s.:(te ai "strofocat" mult sa scrii "corekt"?)
harrycineastul pe 25 ianuarie 2011 12:48
sper doar sa nu mor pana atunci..... :))
Han_Solo pe 25 ianuarie 2011 13:23
@Chief....bine ca ne-ai lamurit cum sta treaba cu Avatar. De ce doamne nu ai venit mai repede sa ne spui care a fost faza cu Avatar ca nu am fi mers la film. Ca doar se vede cum mai toate filmele cu 200 mil dolari buget si o mediatizare excesiva au incasat 2.7 miliarde de $.
Krakatau pe 25 ianuarie 2011 14:02
Chief are dreptate. Period.
Ma intreb al carui film clasic Disney ii va mai fi plagiat scenariul, dupa ce cel al lui Pocahontas s-a bucurat de atatea popularitate.
Oricum, pana in 2014 sper ca lumea se va fi obisnuit deja cu filmele cu efecte speciale 3D si ca, macar atunci, va realiza cat de slaba e aceasta serie in ansamblul ei.

legolas05 pe 25 ianuarie 2011 14:20
sigur nu vor avea succes ca primul
Han_Solo pe 25 ianuarie 2011 14:50
Krakatau , de unde sti tu cat este de "slaba aceasta serie"? Cand de fapt o aparut doar un film. Parca pentru a fi serie este nevoie de mai mult decat un film iar deocamdata nu este decat un film Avatar, deci nici o serie de filme Avatar (deocamdata).
Monotone pe 25 ianuarie 2011 15:19
inca 2 pocahontas in 2005?

HAND solo taci dreacu

johnnyg pe 25 ianuarie 2011 15:27
O mai lasati balta povestea tip Pocahontas! Hai sa ne gandim la cateva filme la care scenariul si ideea de la care s-a pornit sunt foarte simple, dar dintr-un motiv sau altul sunt apreciate: Kill Bill I (ca 2 e un pic mai complex), Alien, Jaws chiar si Taken (cu Liam Neeson), etc. Nu scenariul inseamna tot la un film si se pare ca acest lucru intra foarte greu in capetele obtuze ale unor asa zisi cinefili de pe aici.
Legat de bugetul alocat promovarii filmului, nu prea cred eu ca au fost 200 mil de dolari. Nu m-am interesat inca, dar imi e greu de crezut ca s-a cheltuit insa o asa suma mare de bani. Plus ca filmul si-a facut singur reclama: 1. cel mai scump film din toate timpurile si 2. revenirea lui Cameron dupa 12 de absenta. Serios? Aveai nevoie de mai mult?

Krakatau pe 25 ianuarie 2011 15:47
Johnny - Nu e poveste tip Pocahontas, e copiat din Pocahontas, cu mici exceptii. Daca iti pui capul la contributie n-ai cum sa nu gasesti macar 10 asemanari izbitoare intre cele 2 filme. Asta daca le vezi la scurt timp unul dupa altul, ca iti sar in ochi foarte usor. Dupa un an deja am cam uitat detaliile din Avatar, pentru ca nu meritau retinute, in schimb din Pocahontas mai tin minte destule.
Da' in ce consta filmul? Efecte de exceptie, regie ok, joc actoricesc sub-mediocru (in special in cazul lui Worthington) si scenariu plagiat. Care-ar fi punctele forte ale filmului astuia, in afara de efecte?

Han Solo - pentru ca primul a fost slab, iar faptul ca sequelurile sunt mai slabe decat originalele e un lucru general valabil in cinematografie. Lord of the Rings sau The Godfather sunt printre foarte putinele exemple care nu au respectat regula.

Abraham Lincoln pe 25 ianuarie 2011 16:23
Bai Krakatau , ma iau numai de tine pentru ca nu stau sa citesc si comentariile lui Chief sau alti lesinati , tu barimi imi pari mai inteligent ! Nici mie nu mi s-a parut Avatar unul din cele mai bune filme , dar in nici un caz nu a fost slab ! Pai numai lumea creata de Cameron a fost cel putin senzationala ( mai ales din punct de vedere grafic ) ! O sa imi spui ca nu a facut el grafica , ci niste tocilari pe computer , ceea ce e adevarat , dar acesti tocilari nu au facut decat puna pe sticla imaginatia lui Cameron .
Aditus pe 25 ianuarie 2011 16:39
acum sincer un film SF cu extraterestri are 2 variante cand vin ei la oameni sau cand se duc oamenii la ei(exceptie alea gen alien). deci n-are cum sa fie copie lui Pocahontas, cum spui orice film in care se face contact intre 2 lumi seamana cu Pocahontas, toate filmele istorice seamana, toate filmele sf seamana,toate desenele diseney seamana(avand 2 categorii cele clasice si cele animate) toate filmele de actiune seamana. In general toate copiaza ceva. uni spun ca inception seamana cu Matrix.
johnnyg pe 25 ianuarie 2011 16:44
@Krakatu - Sunt sigur ca arunci argumentul cu Pocahontas pt ca a aparut in acea perioada pe net (2009) un fel de articol in care erau prezentate cele 2 povesti in paralel, si doar asemanarile dintre ele. Sunt curios cati ar mai fi sustinut asemanarea dintre cele 2 povesti daca nu ar fi citit acel articol. Si, btw, doar o persoana e suficient ca sa il citeasca ca mai apoi restul lumii sa afle. Cat despre Pocahontas, nu vad care ar fi problema. Ideile sustinute de aceasta poveste sunt cat se poate de adevarate, de valabile (ma refer la conflictul dintre o civilizatie superioara si una inferioara, superior si inferior doar din punct de vedere tehnologic). Si daca tot te macina acest lucru, atunci considera povestea Avatarului ca o reinterpretare moderna a vechii povesti cu Pocahontas.
Nu vorbim doar de efecte speciale, ci vorbim de INTREAGA parte tehnica. Plusuri ar mai fi multe: muzica (care e foarte buna, iar ca opinie proprie, pt mine muzica intr-un film e printre cele mai importante 3 lucruri de care are nevoie acesta), jocul actorilor (care pe mine m-au convins - nu il voi uita degraba pe Stephen Lang, ca sa nu mai vorbesc de transpunerea emotiilor de pe fata lui Sam si Zoe pe cea a personajelor Na'vi), decorurile impresionante (care intra-devar reuseau sa te introduca in acea lume), de fapt intreaga lume creata e un avantaj (foarte spectaculoasa si foarte detaliata si care pe mine ma face curios sa aflu mai multe despre ea), scene particulare de-a dreptul remarcabile (nonsalanta cu care col, Miles Quaritch ordona, cu o ceasca de cafea in mana, decimarea populatiei Na'vi), 3D-ul de ultima generatie in care au fost prezentate toate aceste lucruri.
Eu zic ca sunt destule avantaje. Si s-ar putea sa nu le vezi pe toate, sau sa nu fi de acord cu toate, dar urmatoarele 2 parti vor fi facute pt acei care le vad :-P

Han_Solo pe 25 ianuarie 2011 16:57
Krakatau, vrei sa spui ca The Godfather 3 este mai bun decat The Godfather 1 si 2? Sau ca partea a doua din LOTR e mai buna decat prima parte? sa fim seriosi.
Poate Cameron are cele mai bune rezultate cu sequel-uri daca e sa tinem cont de Aliens si Terminator 2.

Monotone - mai bine taci taci tu daca nici barem de Han Solo nu ai auzit. Nici nu sunt curios de parerea ta de .....daca pe inegalabilul Han l-ai facut HAND:))

safi pe 25 ianuarie 2011 17:04
Am citit comentariile voastre si din pacate unii dintre voi nu sunt in stare sa inteleaga ca lumea evolueaza si odata cu ea si cinematografia! E normal sa avem parte de astfel de filme. E firesc sa existe si astfel de regizorii, pasionati de sf, pasionatii de a crea o alta lume! Nu mai comparati cele doua filme pentru ca nu vad rostul! Poate ca a fost furata ideea, dar ceea ce a reusit Cameron sa creeze, pur si simplu nu am cuvinte! Daca intr-adevar era un plagiat cred ca pana acum se afla, sau altii grei precum Cameron ar fi luat o masura, ca doar nu e el The king of the world!
Exista o vorba: Cartile sunt scrise din carti! Pai atunci si filmele sunt facute tot din filme!!!!
Eu zic mai degraba sa apreciati munca unui om de ani de zile si sa nu mai comentati fara sa aveti habar de ceea ce inseamna productia unui film! Sa nu mai vorbim ca el l-a regizat si tot el a fost scenaristul! Practic tot filmul este creat de imaginatia acestui om, pe care il voi respecta o viata!

viorel pe 25 ianuarie 2011 20:31
2014?:|
nu ie cam mult timp:))
oricum sfaristu lumi ie in 2012
ahahaha

Brian pe 25 ianuarie 2011 22:21
sper sa fie la fel de faine ca si primu :) sau si mai faine :)
reflex pe 26 ianuarie 2011 00:19
sigur or sa fie mai bune ca primul ca atfel nu ar mai avea rostul urmatoarele 2 parti, nu?? asa ca sigur o sa merite asteptarea asta de vreo 3, 4 ani.........shi iar o sa "rupa" incasarile, asta da !
doinarac pe 26 ianuarie 2011 19:03
"@harrycineastul" - Doamne fereste!
Sanatate iti urez!
Sa apuci sa vezi cele 2 parti in conditii de deplina sanatate!

missphantomim99 pe 26 ianuarie 2011 19:35
sper doar sa nu lalaie povestea doar ca sa mai storca niste bani. ar strica tot farmecul primului film
PuriceGangav pe 26 ianuarie 2011 21:45
Cat despre "Avatar"...mai are rost? Bun pentru o ieseala, pentru mancat popcorn, pentru luat de dupa gat partenera(adica sa pui bratu, mana, HAND....si daca ai noroc, diseara scapi de SOLO!). In rest e slab, grafic este bun, dar mai mult mi-au placut scurt-metrajele de la campaniile game-ului Warcraft III...mult mai bine facute.
superdepeche pe 27 ianuarie 2011 02:54
bine ca macar nu o sa apucam sa vedem alte 2 prostii,ca nu ne era de ajuns una ,mai facem 2
Sper sa ma prapadesc pana atunci ca de nu o sa ma prapadesc in timpul filmarilor sau si mai rau in timpul vizionarii!
yahh

aicelynn pe 27 ianuarie 2011 12:04
jesus, oameni buni, nu va mai certati pt ca fiecare are dreptul sa isi spuna parerea si nu e nimeni obligat sa placa un film care nu ii place, oricum nimeni nu isi schimba parerea initiala doar pt ca a citit alte pareri contradictorii. Unii asteapta cu nerabdare continuarile acestui film, altii doar din curiozitate, cum as fi eu, nu pot spune ca mi-a placut in mod deosebit, dar nu am dreptul sa spun ca nu a fost bun, doar pt ca nu mi-a placut mie foarte mult, sau poate pt ca ma asteptam la altceva, insa ramane un film pe care il vizionez doar o data
diana7 pe 27 ianuarie 2011 14:13
abia astept
yasmine_kiss pe 27 martie 2011 13:13
pana apare Avatar 2 si 3 vine sfarsitul lumii!!!
andreea pe 29 martie 2011 19:07
primul film a fost super tare. a fost cel mai tare film pe care l-am vazut...de abia astept pe al doilea si al treilea
claudiu-daniel-lugoj pe 5 aprilie 2011 17:34
O triologie,va fi fantastic.Abia astept sa le vad dar am mult de asteptat.
halo_slayer@... pe 7 aprilie 2011 17:48
Inca doua filme?Uau,s-o tineti tot asa,si sper sa le faceti...dar la fel de reusite ca si primul sau chiar mai mult.
Daca o sa mai pot sa vad filmele astea ca vine sfarsitul lumii pana atunci :)) De parca cine crede-n astea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells