Trei actori semnează pentru noul film al lui Scorsese

de Gloria Sauciuc în 16 Mar 2010
Trei actori semnează pentru noul film al lui Scorsese

Scorsese se întoarce la Ben Kingsley, doctorul psihiatru cu bărbuţă mefistofelică din Shutter Island, pentru a-l distribui în cel mai nou proiect al său - Cabret. Alături de Kingsley pe generic vor fi... Sacha Baron Cohen şi Chloe Moretz. Cabret este adaptarea pentru marele ecran a romanului The Invention of Hugo Cabret.

Kingsley va intra în pielea inovatorului cineast Georges Méliès (Le voyage dans la lune, 1902) -  aparent un rol crucial în cadrul povestirii. Sacha Baron Cohen va juca rolul unui impiegat, care răspunde de una dintre gările din Paris, în Franţa anilor '30.

Aici îşi petrece timpul şi un băiat orfan, pe nume Hugo Cabret (jucat de actorul din Boy In The Striped Pyjamas - Asa Butterfield). Moretz o va juca pe excentrica Isabelle, care ţine un chioşc cu jucării, în aceeaşi gară.

Faptul că Méliès apare ca personaj în această poveste e, se pare, motivul pentru care Scorsese a hotărât să facă Cabret, interesul regizorului pentru Méliès datând de mult timp.

Georges Méliès a fost actor, prestidigitator, deţinătorul unui teatru, pe scena căruia a turnat multe dintre filmuleţele demonstrative, pionierul mai multor tehnici narative, de montaj şi, mai cu seamă, inventatorul şi descoperitorul unor trucuri vizuale. Cu viziuni suprarealiste, Méliès este considerat primul autor din istoria cinema-ului, interesul său acoperind şi domenii ca teatrul, fotografia, dansul.

Scorsese trebuie să mai găsească finanţare şi un distribuitor pentru film.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pablo2009 pe 16 martie 2010 20:35
Pentru cei interesati si de citit, romanul "Inventia lui Hugo Cabret" a fost editata si in Romania. Nu spui de catre cine!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells