Top 10: Cele mai bune scene de film realizate la duş

de Răzvan Boboc în 15 Aug 2009
Top 10: Cele mai bune scene de film realizate la duş

Moartea sângeroasă a personajului Marion Crane (Janet Leigh), în filmul lui Alfred Hitchcock, Psycho (1960), a fost desemnată cea mai reuşită scenă de film realizată la duş, anunţă telegraph.co.uk.

Pe locul al doilea se află o scenă din  Naked Gun 33 1/3, cu Leslie Nielsen. Locul trei este ocupat de o scenă din Porky's (1982) în care unul dintre băieţi este prins că trage cu ochiul la fetele care făceau duş.

Top 5 a fost completat de Sid James şi Barbara Windsor într-un film clasic din 1972, Carry On Abroad, şi de Matthew Broderick în Ferris Bueller's Day Off (1986).

Pe locul şase se află o scenă din Starship Troopers, cu Casper Van Dien şi Dina Meyer. Secvenţa din Tomb Raider, cu Angelina Jolie. şi cea din Dressed To Kill (1980), cu Angie Dickinson, se află pe următoarele locuri.

Au mai intrat în top scenele cu Jessica Alba din The Eye şi cea din M*A*S*H (1970), în care Hawkeye şi Trapper o spionează pe 'Hot Lips' O'Houlihan.

La sondaj au participat 3000 de cinefili.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
b6l6b6n_cost3l pe 16 august 2009 00:27
wow ce scena terifianta,nici nu stiam ce sa fac...sa rad sau sa ma sperii:)))
vido ghezo pe 16 august 2009 03:00
nu suntetzi normali care atzi votat asa ceva!!!
ElHakim pe 16 august 2009 10:12
Stimatilor, doreasc a va aduce la cunostinta urmatoarele:
Filmul asta e vechi, si a ramas in memoria cinefililor ca un film horror care pe noi cei din 2009 ne fac sa radem. "Amatorul" asta de Hitchcock printre altele a mai facut un film memorabil, Pasarile, pe care daca acum il vezi, razi de te prapadesti.
In alta ordine de idei, exista pe piata o cartulie, 1001 filme parca se numeste, iar pe coperta are fix un cadru din filmul asta, Psicho, chiar cu duduia asta sub dus. Ca zicem noi aci ca e un film de toata jena, asta e parerea noastra. Oricum, din cate bag eu seama pe vremea aia se punea mai mare accent pe calitate decat pe cantitate, scenariul era mai bine lucrat, iar performarea actorilor era mult, mult mai buna.
Cu stima,
ElHakim

Ripper pe 16 august 2009 11:36
Asta este un film clasic, nu stiu cum puteti sa spuneti ca este un film prost, pt vremea lui a fost un film horror foarte bun, voi sunteti obisnuiti cu filmele din ziua de azi cu tot felu de efecte CG si alte porcarii e ca si cum ai incerca sa compari un joc de NES cu un joc de PS3.
Nu mai vorbiti daca nu stiti.

Trifoi pe 16 august 2009 14:01
Nu numai la vremea aia, dar si in vremurile noastre, Psycho bate la fund majoritatea filmelor asa-zise de groaza. E un clasic pentru ca nu se demodeaza niciodata
Octavian pe 16 august 2009 21:09
Ce patetici sunteti astia de criticati Psycho. Banuiesc ca faca va intreb ce filme ati vazut recent spuneti Transformers, Hangover si alte prostii. Daca va mai intreb si care v-au placut recent tot pe astea le ziceti. Simpli profani cinematografici care au descoperit Odc-ul.
daniel ray pe 16 august 2009 23:12
cea mai de r A hat faza pe acer o puteati vota:-&:-&:-&:-&:-&:-&
Ripper pe 17 august 2009 01:44
daniel ray tu invata sa mai scrii si dupa aia vino sa-ti dai cu parerea despre filmele clasice
penguina-mica pe 17 august 2009 16:51
Eu am vazut "Pasarile" de Hitchcock acum cativa ani. Chiar daca e vechi, unele faze au reusit sa ma tina in suspans :)
OanaAlexia pe 17 august 2009 17:41
Am vazut Psycho in copilarie pe la 5 ani si atunci m-a impresionat. Filmul asta dar si celelalte ale lui Hitchcock sunt fara doar si poate un punct de reper pentru orice regizor. Sunt istorie si acum multi denigreaza ideile care stau la baza multor filme de calitate sau serie B din zilele noastre. Psycho l-am revazut recent, urmeaza Spellbound pentru ca scenariul e interesant si pentru unele scene a contribuit si Salvador Dali. Apropo de asta, cred ca scena din Un Chien Andalou care a fost regizat de Dali are meritul ei ca fiind terifianta.
BLACK-SPIDER pe 17 august 2009 18:11
Hei!...inainte sa faceti comentarii tampite si idioate pune-ti mana putin si documentati-va! Hitchcock este considerat unul dintre regizorii cei mai celebri pe care Holywood-ul i-a putut avea, a fost nominalizat la premiile Oscar de 6 ori la rand, este supranumit "Master of suspanse" si Psycho din care este luata celebra secventa cu dusul ramane unul dintre cele mai bune filme horror din istoria cinematografiei. El alaturi de Wes Craven, George A. Romero, Jhon Carpenter...etc sunt cei care au pus bazele filmelor horror, multe dintre acestea nici nu au fost apreciate la vremea aparitiei lor ci ele si-au castigat valoarea in timp prin cinefilii care le-au vazut si le-au iubit devenind " filme cult". E ok sa va uitati la filme noi si sa va placa, dar nu aruncati cu "noroi" in filme intradevar de arta. Incercati sa va intoaceti putin si la radacini, la clasicele Nosferatu, Dracula si Frankenstein, sa vedeti de unde a pornit totul si atunci o sa vedeti si filmele astea noi "cu alti ochi". Nu mi-o luati in nume da rau, dar e pacat pentru ca suntem pe un site de film si cu putina bunavointa putem descoperi aici adevarate "comori". Un film vechi bun e ca si un vin vechi bun care cu cat trece timpul, cu atat devine mai valoros!
cata pe 19 august 2009 09:25
ai vazut filmul la 5 ani???bine k nu l-ai vazut la 5 luni!!!!!!!!
Emily pe 19 august 2009 19:06
hmm....nu stiu exact ce sa spun,Psycho este un film bun,insa nu l-am vizionat
OanaAlexia pe 4 septembrie 2009 15:09
Cata. Chiar din intamplare s-a intamplat asta si imi amintesc foarte clar ca m-am speriat atunci desi mai era cineva cu mine in camera. Pana si coloana sonora a avut un impact mare atunci.
andreyuzzu pe 7 septembrie 2009 01:29
ce pasarile ce psycho.....uitati`va la vertigo.....adevarata capodopera al lui hitchcock

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells