The Hobbit, proiectat la 48 de cadre pe secundă doar în unele cinematografe

de Cristina Grigore în 8 Aug 2012
The Hobbit, proiectat la 48 de cadre pe secundă doar în unele cinematografe

Studiourile Warner Bros. au anunţat că lansarea din 14 decembrie a versiunii filmate şi redate la 48 de cadre pe secundă a lui The Hobbit: An Unexpected Journey va avea loc doar în unele cinematografe americane, existând posibilitatea ca în restul lumii să nu ajungă deloc.

Primele imagini de test au fost proiectate de Peter Jackson în cadrul convenţiei CinemaCon desfărşurată în luna aprilie a acestui an, generând critici şi controverse printre spectatori. Potrivit Variety, filmul a beneficiat de unele retuşuri în post-producţie, fapt pentru care este acum ceva mai pregătit pentru a face faţă opiniei publicului.

Prin această lansare limitată, studiourile vor să „protejeze” formatul şi să testeze piaţa. Dacă spectatorii se arată entuziasmaţi de această rată de redare rapidă, este foarte posibil să vedem următoarele părţi ale lui The Hobbit în această versiune. Momentan, există puţine cinematografe pregătite să proiecteze filmul la 48 de cadre pe secundă, însă până în luna septembrie tot mai multe locaţii din Statele Unite vor face upgrade-ul de soft necesar pentru acest lucru.

Filmarea şi redarea imaginilor la o rată dublă faţă de cea obişnuită, de 24 de cadre – stabilită în anii ’20, odată cu apariţia filmului sonor – ar putea reprezenta o treaptă nouă în evoluţia cinematografiei.  48 de cadre pe secundă înseamnă o fluiditate mult mai mare a mișcării personajelor, dar și o exactitate de două ori mai mare. Astfel, fiecare detaliu se va integra mult mai natural în ansamblul filmului, fiecare mișcare accelerată va deveni mai firească, iar scenele dinamice, de acţiune, vor deveni şi mai intense.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
serjcoi pe 8 august 2012 10:43
nu stiu de ce nu au facut asta de prin 2000....tv-urile noastre incearca sa aduca filmele de 25 la 50 fps
vladtud pe 8 august 2012 11:57
Pacat, eram entuziasmat si chiar vroiam sa-l vad in 48fps...
Davy.Jones pe 8 august 2012 13:35
pacat..:(
legolas05 pe 8 august 2012 13:40
si eu vroiam sa il vad la 48 fps
Arex pe 9 august 2012 15:01
Poate faceti voi un articol despre care cinematografe de la noi o sa fie pregatite pentru 48 fps?
alex_il_fenomeno pe 21 august 2012 12:50
e un avantaj pentru toti !
Theodoric pe 16 septembrie 2012 11:03
nu e o stire proasta,in curand o sa apara si pe net......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells