The Expendables 2 satisface nostalgia filmelor de serie B

de Gloria Sauciuc în 18 Aug 2012
The Expendables 2 satisface nostalgia filmelor de serie B

Alert, cu violenţă, The Expendables 2 dă o porţie de scene de acţiune în adevăratul sens al cuvântului tuturor fanilor genului care ştiu la ce să se aştepte - şi la bune, şi la rele - de la o distribuţie cu nume celebre, e concluzia legată de film a celor de la rottentomatoes.com. The Expendables 2 are premiera în România la sfârşitul acestei luni, pe 31 august.

Filmul are 65% păreri pozitive pe rottentomatoes.com, site care adună cronici ale diverselor publicaţii. "Ceea ce face din Expendables 2 un film atrăgător pentru un anumit public este satisfacerea unei nostalgii a filmelor de serie B: The Expendables 2 îi strânge la un loc pe Sylvester Stallone, Jason Statham, Liam Hemsworth, Bruce Willis, Jet Li. Este cu explozii, este cu toată acţiunea pe care fanii o aşteaptă", scrie LA Times.

Regizorul Simon West nu a simţit nevoia să umble la formula clasică a filmului de acţiune: Barney (Stallone) adună o echipă de eroi marginalizaţi, ca şi în anteriorul film: Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner (Dolph Lundgren), Hale Caesar (Terry Crews), Toll Road (Randy Couture). Câmpul de luptă e de data asta Asia, nu America Latină, însă miza luptei e - din nou - libertatea. Vinovatul? Îl cheamă chiar aşa... Vilain (villain = erou negativ), jucat de marele campion de box Jean-Claude Van Damme.

Ca şi originalul, Expendables 2 începe cu o provocare: de a salva pe cineva de la tortură şi ucidere, de undeva în Nepal. Şi pentru că atunci când intervin într-o asemenea situaţie, băieţilor lui Barney nu le place discreţia, filmul e un şir de scene cu explozii, cu împuşcături şi cu grămezi de morţi, cu platouri de filmare distruse şi cu nelipsitul avion vechi de cincizeci de ani cu care eroii se strecoară în tabăra duşmanilor.

Altfel, filmul capătă câteva puncte în plus prin cameo-uri, scrie LA Times: Trench (Arnold Schwarzenegger), Church (Bruce Willis) şi Booker (Chuck Norris) reuşesc să joace memorabil, ca de obicei. Billy the Kid (Hemsworth) tocmai a scăpat dintr-un episod întunecat din Afghanistan, şi în curând îşi va spune povestea. Însă chiar înainte ca Barney, Billy şi ceilalţi să poată pleca din Nepal, Mr. Church (Willis, cu un stil la fel de sec precum un Martini) le găseşte o nouă misiune: în China.

Cei de la New York Post spun că filmul e regizat cu vână de Simon West (Con Air). "The Expendables 2 evită să calce pe terenul filosofiei: e o poveste simplă cu camarazi de arme, cu focuri de armă şi cu explozii. Nu că ar lipsi elementul sensibil: Nan Yu, o chinezoaică specialistă în arte marţiale, completează echipa ca singura prezenţă feminină".

Pe de altă parte, newsday.com scrie că The Expendables 2 e, în linii mari, o copie la indigo a primului The Expendables - destul de plăcut de urmărit, dar în fond dezamăgitor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 18 august 2012 12:07
Dk te iei dupa toti prosti...
yasmine_kiss pe 18 august 2012 17:14
ohhhh...daaa!!! e super filmul pot sa afirm chiar daca am vazut doar trailerul...profesionistii tot profesionisti raman chiar si la o varsta respectabila...keep going!!! voi merge sa-l vad!!!
coco_mafya pe 18 august 2012 20:01
adevarat,respect:*
Macabru pe 18 august 2012 18:04
Primul chiar mi-a placut.. A fost actiune d-aia pura , cum era pe vremuri in filme.. La ce actori au adaugat in The Expendables 2 , sunt sigur ca va fi nemaipomenit :D Sunt curios cum va fi finalul.. Oare ii va salva Bruce Willis pe toti ?
alex_il_fenomeno pe 30 august 2012 11:34
sper sa fie mai bun decat primul ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells