The Chaser, Election 1 și Alone - Zi cu filme-cult la FestAsia 2009

20 Iun 2009
The Chaser, Election 1 și Alone - Zi cu filme-cult la FestAsia 2009

Fest'Asia 2009 porneşte serios la drum sâmbătă, 20 iunie, cu proiecţii de la ora 14:30 până târziu, în noapte, la 23:30. Vezi programul aici.

Şase lung-metraje premiate la festivaluri internaţionale de film, filme asiatice-cult care au făcut înconjurul lumii în ultimii doi ani, sunt propunerea de nerefuzat pe care o face Fest'Asia cinefililor bucureşteni pe 20 iunie.

Thriller-ul poliţist "The Chaser", prezentat în premieră pe ecranele din Bucureşti, este "vedeta" incontestabilă a zilei, proiecţia acestuia fiind programată de la ora 21:00.

Debutul regizorului şi scenaristului Hong-jin Na este cotat a fi cel mai mare succes sud coreean de box office din 2008. The Chaser este un curios amestec de neo-noir prin atmosfera nocturnă, în genul hollywoodian, şi de sumbră comedie sud-coreeană, confruntare între un foarte tânăr criminal în serie şi un fost poliţist devenit proxenet.

Povestea este inspirată din cronica faptelor diverse: tinerele prostituate din custodia lui Joong-ho dispar una câte una, astfel încât proxenetul bănuieşte că fetele sunt răpite şi revândute concurenţei. Ceea ce descoperă el însă
ţine de activitatea frenetică a unui foarte prolific serial killer care terorizează oraşul fără că acesta s-o ştie.

Originalitatea lui The Chaser, altminteri un thriller cu destulă tensiune dramatică şi twisturi scenaristice viabile, stă în accentele comice care transformă justiţia, poliţia şi administraţia locală în excrescenţe ineficace şi aberante.

Taguri:  Hong-jin Na

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells