Sunt (mai) în vârstă, dar se ţin bine!

de Ştefan Dobroiu în 26 Nov 2010
Sunt (mai) în vârstă, dar se ţin bine!

Poate că nu vor face istorie, dar Red şi The Expendables sunt doar două din filmele cu mari şanse să schimbe o dată pentru totdeauna felul în care Hollywoodul îi priveşte pe actorii mai în vârstă.

Un segment de public neglijat de marile studiouri, spectatorii de peste 40 de ani (şi fani ai actorilor din aceeaşi generaţie) s-au dovedit o adevărată forţă pentru cele două filme, convingând producătorii că o abordare potrivită şi subiecte mai "în etate" ar putea atrage în cinematografe şi milioane de cinefili trecuţi de prima tinereţe. Gata, supremaţia puştilor-regi pe scaunul de cinema s-a cam terminat, se pare...

Cu actori foarte populari, dar şi posesori ai unor cariere de decenii, Hollywoodul se confruntă cu o îmbătrânire a intepreţilor, dar acest fapt cu totul şi cu totul inevitabil ar putea fi contracarat cu atragerea spectatorilor seniori în cinematografe. Un Tom Cruise la 48 de ani, un Harrison Ford la 68 şi un Bruce Willis la 55 poate că nu mai sunt pe placul tinerilor, dar ar putea fi pe placul celor de peste 40 de ani, care au crescut cu succesele lor de acum câteva decenii.

Conform unui material publicat de Variety, în Statele Unite tinerii sub 24 de ani cumpără aproape jumătate din biletele scoase la vânzare de cinematografe. Doar că spectatorii de peste 40 de ani s-au dovedit mai interesaţi de cinema decât cei din grupul de vârstă 24-39, asigurându-şi peste 30 de procente din biletele vândute.

Cu tehnologii tot mai noi la dispoziţie şi preţuri tot mai mari, sunt şanse ca interesul tinerilor pentru marele ecran să scadă şi Hollywood-ul să se îndrepte spre publicul mai în vârstă, mult mai stabil (din punctul de vedere al interesului pentru cinema, dar şi din punct de vedere financiar), pentru a recupera pierderile.

It's Complicated, The Blind Side, Eat Pray Love, The Proposal, Secretariat, Gran Torino, Up in the Air, No Country for Old Men şi multe alte filme recente au arătat că subiectele pentru seniori nu trebuie trecute cu vederea şi că ar putea avea atât succes la public, cât şi la critică.

Poţi vedea pe pagina a doua a acestui articol câteva dintre cele mai interesante filme cu seniori pregătite să apară la anul.

Pagina
1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Barbaru pe 26 noiembrie 2010 17:10
si morala e : talentul nu tine cont de timpul care trece.
talentul e ca vinul, timpul ii da noblete .
talentul e ceva nativ dar el se poate slefui in timp.
talentul nu zboara ca timpul.

adrian_beldean pe 26 noiembrie 2010 17:24
Foarte frumoase cuvinte din partea unui barbar:)):-bd
piticot89 pe 26 noiembrie 2010 20:53
"spectatorii de peste 40 de ani (şi fani ai actorilor din aceeaşi generaţie) s-au dovedit o adevărată forţă pentru cele două filme", "dar acest fapt cu totul şi cu totul inevitabil ar putea fi contracarat cu atragerea spectatorilor seniori în cinematografe."

Asta ce ar insemna, ca noi astia tinerii nu avem dreptu sa ii urmarim la cinema sau la tv? Cea mai mare prostie pe care am auzito. Decat sa privesc un actor tanar plin de figuri si fitze pe el, prefer o legenda a cinematografiei. Pun pariu ca daca Arnold Alois Schwarzenegger (53 ani) juca in T4(o prostie de film fara el), toti cinemafilii de la cea mai mica pan' la cea mai inaintata varsta se uitau la film. Nu doar seniorii. Am 21 de ani si chiar ma uit la filmele acestor embleme ale Hollywoodului, de la primele lor filme pan' la ultimele. Deci mai ganditi'va cand mai scrieti asemnea porcarii(sau de unde le'ati copiat-tradus-postat aici).

talexi pe 27 noiembrie 2010 13:35
Nu ai inteles nimic din articolul asta mai piticotule89 cu poza de cocalar si greseli gramaticale in text.
darr pe 27 noiembrie 2010 15:53
>>talexi sunt la ordinea zilei. S-au tu esti unu care nu face asemenea greseli.?!?!?! Ma indoiesc.
Nu vroiam sa-ti zic nimic dar la asemnea replici taioase nu rezist sa nu comentez si eu!

P.S. intr-un fel sau altul piticot are dreptate, ca si barbaru de altfel. Bravo lor ca si-au spus parerea in moduri diferite!

Imi cer scuze pentru greselile mele gramaticale. ;)

talexi pe 27 noiembrie 2010 16:05
Omule, eu niciodata nu voi scrie "s-au" cand trebuie sa scriu "sau".Mai bine taceai. :)
talexi pe 27 noiembrie 2010 16:07
Eu spre deosebire de voi stiu sa scriu corect, agramatilor.
Kos_min pe 27 noiembrie 2010 17:03
T4 mi s-a parut mai bun ca T3!!! eu am 27 ani si ii urmaresc mai mult pe actorii enumerati mai sus,dar cu toate acestea mai urmaresc si tinerele sperante.
moonlily pe 27 noiembrie 2010 23:28
Vad ca multi se dau profesori de limba romana pe aici.

Eu am crescut urmarind filme cu Bruce Willis, Tom Cruise etc. Am 23 de ani si, ce-i drept, nu prea dau la cinema.
Asa cum spunea si Barbaru, talentul nu tine cont de timpul care trece.
Ii urmaresc pe toti in egala masura, indiferent de varsta.

blastpit pe 28 noiembrie 2010 00:18
Ce vo place sa va tachinati ma...va luarati de gramatica limbii romane si asa e una din cele mai grele limbi din cele moderne ce pana mea mai conteaza cum scrii pe net ?? atata timp cat se intelege ideea nu conteaza cum scrii...iti pierzi naiba ochii in tastatura scriind corect.Cat despre actorii astia daca n-ar fi ei ar fi cam varza filmele acum(nu zic ca nar mai fi sperante)dar lumea ii cunoaste si stie de ce sunt capabili si multi oameni se uita la filmele lor si au ramas legende...si pentru astia care tot zic ca numai seniorii se uita la ei mai ganditiva inca un pic inainte sa scrieti ca multi tineri se uita la filmele lor,sa ii criticati sunteti buni dar puteti sa va ridicati la nivelul lor?!Nu cred...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells