Serial de succes: Person of Interest

de Ştefan Dobroiu în 25 Oct 2011
Serial de succes: Person of Interest

Îl ştii, J.J. Abrams este tipul din spatele serialului LOST şi al filmului Star Trek. Printre noi proiecte de cinema, Abrams nu pierde vremea şi se ocupă şi de mediul care l-a făcut celebru, televiziunea. Ultimul său succes este Person of Interest, o combinaţie între dramă şi acţiune cu apreciaţii Michael Emerson (Ben Linus din Lost) şi Jim Caviezel (Iisus în Patimile lui Hristos) pe afiş.

Ca multe dintre serialele lui Abrams, Person of Interest porneşte tot de la o premisă tehnică şi dezvoltă fire poliţiste, de acţiune şi dramatice. Eroul este John Reese (Caviezel), un fost militar de carieră care acceptă o periculoasă misiune din partea unui misterios miliardar, domnul Finch (Emerson). Acesta a pus la cale un dispozitiv ce poate localiza, mai mult sau mai puţin verosimil, persoane care vor fi implicate în diverse tipuri de încălcări ale justiţiei. Sistemul este limitat de faptul că nu se cunoaşte rolul persoanei respective: poate fi victima, infractorul sau un simplu martor. Aici intră în scenă John Reese, a cărui pregătire în domeniul investigaţiilor mai mult sau mai puţin violente se va dovedi de o valoare inestimabilă în iniţiativa domnului Finch, aceea de a lupta din umbră împotriva criminalităţii.

Unul din talentele lui Abrams este acela de a-şi dezvălui personajele strat după strat, trecutul acestora ascuzând adesea secrete periculoase. Încă de la primul episod difuzat acum câteva săptămâni în Statele Unite, forţele în joc sunt cât se poate de bine conturate: cei doi luptători împotriva criminalităţii vor dovedi nişte proscrişi în ochii autorităţilor, utilizând ilegal un serviciu controlat de CIA şi călcând pe bătături forţele poliţiei din New York. Domnul Finch şi John se vor trezi cu siguranţă în faţa unor oponenţi cvasi-invincibili, căci sistemul nu-i va ierta.

Încrederea CBS în serial este atât de mare după focus group-urile cu publicul, încât postul TV a decis mutarea serialului CSI miercurea, păstrând locul de joi pentru Person of Interest. Mişcarea este justificată de rezultatul focus group-urilor, cele mai bune înregistrate de un serial în ultimul deceniu şi jumătate, conform declaraţiilor reprezentanţilor postului TV.

Difuzat pe 22 septembrie, episodul pilot al lui Person of Interest a avut o onorabilă audienţă de 13,3 milioane, interesul spectatorilor menţinându-se şi pe parcursul următoarelor episoade, ce au înregistrat o medie de peste 12 milioane de spectatori per episod.

Interesant este faptul că printre producătorii serialului se numără şi Jonathan Nolan, fratele lui Christopher Nolan şi co-autor al mega-succesului The Dark Knight. Acesta a declarat despre această primă încercare a sa în domeniul televiziunii că se apropie de fapt de sumbrul subiect al aventurilor cavalerului întunecat: "Îmi plac serialele cu poliţişti, dar eram interesant să vin cu ceva mai periculos. Întotdeauna mi-a plăcut acest aspect al lui Batman, probabil că aceasta este direcţia în care vom merge..."

În acest moment cinci episoade ale serialului au fost deja difuzate în Statele Unite şi, dacă stăm să citim comentariile spectatorilor, Person of Interest categoric nu duce lipsă de surprize. Deocamdată soarta serialului nu este bătută în cuie: în prezent producătorii încă negociază cu CBS transformarea celor cinci episoade într-un sezon complet, de cel puţin 12 episoade.

Cum ţi se pare premisa serialului?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 25 octombrie 2011 14:40
Un serial bun de tot. Emerson isi joaca rolul perfect.
E o placere sa urmaresc serialul, desi uneori o dau in SF-u rau de tot cum scapa el din situatii extrem de grele.
Ma bucur pentru J.J.
Apropo, ati uitat de Fringe.

alex_il_fenomeno pe 25 octombrie 2011 15:10
nici nu este de mirare , avand in vedere cine este in spatele lui .
cavallioty pe 25 octombrie 2011 15:51
acest serial deja a primit comanda pentru un sezon intreg,inca o dovada ca nu verificati o stire inainte de publicare
Trifoi pe 25 octombrie 2011 16:06
care sezon complet inseamna 22 de episoade. Dupa ce se aproba un episod pilot, se da comanda pentru 13 episoade si, daca merge bine, se mai comanda 9. Iar serialul are nume bune in distributie, dar Caviezel joaca de parc ar fi murit si interpreteaza de pe lumea cealalta, iar povestile sunt cam plictisitoare si de rutina.
yoyo_jarre pe 28 octombrie 2011 17:15
nu am stiut de acest serial pana acum, dar despre jj abrams pot spune ca este un geniu! lost inca nu l-am terminat, dar cei care au scris acest articol puteau ``baga`` ceva si de fringe care este foarte tare!!!
emi4bt pe 8 ianuarie 2012 14:41
am urmarit primele 10 episoade si chiar mi-au placut. il recomand spre vizionare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells