Cum l-a descoperit Spielberg pe Tintin

de Cristina Grigore în 25 Oct 2011
Cum l-a descoperit Spielberg pe Tintin

Acum 30 de ani, Steven Spielberg nu auzise de benzile desenate Tintin sau de autorul acestora, Georges Rémi, alias Hergé. Cineastul a explicat, într-un interviu acordat publicaţiei The Telegraph, cum a făcut cunoştinţă cu personajul şi cum a fost captivat de potenţialul aventurilor sale.

Totul a început în 1981, când Spielberg se afla în Franţa pentru a promova Raiders of the Lost Ark. Numele Tintin apărea des în cronicile de acolo ale filmului, ce speculau fie o influenţă directă, fie un posibil omagiu adus de Spielberg lumii plină de culoare şi aventură a benzilor desenate. Regizorul a devenit curios şi a luat să citească câteva volume din Tintin. A fost fascinat!

George Remi, creatorul lui Tintin, îl descoperise însă de ceva vreme pe cineastul american şi era un admirator al peliculelor sale. Deşi a murit înainte de a se putea întâlni cu el, a apucat totuşi să-şi exprime, într-una dintre notiţele sale,  „votul de încredere” în ceea ce-l priveşte, spunând că, dacă va reuşi cineva să aducă cu succes pe marele ecran aventurile lui Tintin, acela va fi Spielberg.

Pentru realizarea lui The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, Spielberg a colaborat cu nume de referinţă ale cinematografiei, precum Peter Jackson (producător), Steven Moffat, Edgar Wright şi Joe Cornish (scenariu). Filmul va fi lansat vineri, 28 octombrie, şi în cinematografele româneşti.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 octombrie 2011 13:23
Sunt in asteptare.Sper sa-mi placa!
alex_il_fenomeno pe 25 octombrie 2011 14:58
a avut noroc cu acea vizita in Franta , pentru ca altfel nu realiza acest film .
grumy pe 25 octombrie 2011 21:31
"soarta" !?! sansa in viata ...
legolas05 pe 25 octombrie 2011 17:46
astept filmul
andu7zu pe 25 octombrie 2011 23:15
si eu astept filmu :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells