« Înapoi la pagina festivalului

Şerban, "în deschidere" pentru Scorsese

de Ştefan Dobroiu in 11 Feb 2010
Şerban, "în deschidere" pentru Scorsese

Sâmbătă la ora 16.30 are loc premiera de gală a filmului românesc Eu când vreau să fluier, fluier, unica şansă a României pentru un trofeu la cea de-a 60-a ediţie a festivalului de la Berlin.

Regizorul Florin Şerban, producătorii Daniel şi Cătălin Mitulescu şi actorii George Piştereanu, Ada Condeescu  şi Clara Vodă se vor afla pe covorul roşu al Palatului Berlinalei cu doar două ore înainte de premiera mondială a lui Shutter Island, filmul care îi reuneşte pe Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio pentru a patra oară.

Vizionarea de presă a lui Eu când vreau să fluier, fluier este programată sâmbătă dimineaţa la ora 9, după proiecţie având loc şi conferinţa de presă cu echipa unicului film regizat de un român inclus în competiţia festivalului în ultimii 17 ani.

După conferinţa de presă Cinemagia va putea publica prima cronică a acestui film care chiar are o şansă la un premiu pe 20 februarie.

Organizatorii festivalului au ales, se pare, să proiecteze cele mai aşteptate titluri din selecţia oficială la începutul Berlinalei. După deschiderea de diseară cu Apart Together, noul proiect al câştigătorului din 2007, Quanan Wang, mâine urmează The Ghost Writer, a cărui premieră mondială va avea loc în absenţa regizorului Roman Polanski. Shutter Island e programat sâmbătă, după Eu când vreau să fluier, fluier, iar Greenberg, cu Ben Stiller în rolul principal, şi A Woman, A Gun And A Noodle Shop, remake-ul lui Zhang Zimou după Blood Simple al fraţilor Coen, duminică dimineaţa.

Afişele cu Eu când vreau să fluier, fluier (sau If I Want To Whistle, I Whistle, mai puţin muzicalul titlu în engleză al filmului) au fost deja amplasate în jurul Palatului Berlinalei şi-al celorlalte locaţii de proiecţie.

Eu când vreau să fluier, fluier se lansează în România pe 26 martie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lyghts pe 11 februarie 2010 17:10
Poster romanesc va avea?
rob3rt_89 pe 11 februarie 2010 17:49
adevarul este k avem un talent incredibil in alegerea titlurilor pt filme...eu cand vreau sa fluier,fluier.=)))))genial.......sau hartia va fi albastra......sau cum mi-am petrecut sfarsitul lumii.......cine se duce la cinema nici nu stie la ce sa se astepte.
oana d pe 11 februarie 2010 18:56
Felicitari actorului George Pistereanu! Bravo! Multa bafta!
simona serban pe 11 februarie 2010 22:03
premiera in Romania va avea loc pe 26 februarie, nu 26 martie.
scrawl pe 11 februarie 2010 23:46
am si eu o intrebare care nu are legatura cu topic-ul...are cineva idee de ce nu imi merg trailerele de pe site-u asta? din cate stiu sunt pe flash player...si am ultimul flash player instalat...pe orice alt site merg filmele...youtube spre exemplu,tocmai de asta nu stiu de ce.
Jimmy pe 12 februarie 2010 13:14
{ Eu cand vreau sa fluier, fluier pe covorul rosu chiar inainte de Shutter Island. } Iti dai seama, Stefane, ce fel a sunat asta pentru unii? E o mica diferenta fata de { "Eu cand vreau sa fluier, fluier" - pe covorul rosu chiar inainte de "Shutter Island" } .
franco pistereanu pe 12 februarie 2010 18:02
Este o film care va avea cu siguranta succes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells