Seară de film: Captivi de Crăciun şi alte scurtmetraje de Iulia Rugină

7 Iun 2010
Seară de film: Captivi de Crăciun şi alte scurtmetraje de Iulia Rugină

Marţi, 8 iunie, de la ora 18.00, Seara de film de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) programează patru scurtmetraje realizate de Iulia Rugină: Bună Cristina! Pa Cristina! (2006), Vineri în jur de 11 (2006), Muzeul relaţiilor destrămate (2009) şi Captivi de Crăciun (2010). Intrarea este liberă.

La eveniment vor fi prezente regizoarea Iulia Rugină, scenaristele Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi actriţa Ozana Oancea.

Iulia Rugină a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografica “I.L. Caragiale” din Bucureşti în 2006. Filmele sale studenţeşti Bună Cristina! Pa Cristina! şi Vineri in jur de 11 au fost proiectate şi premiate la mai multe festivaluri internaţionale de film, printre care cele de la Oberhausen, Clermont-Ferrand, Cottbus, München, Ludwigsburg, Brussels.

În 2009, a realizat, cu sprijinul Festivalului de Film de la Sarajevo, scurtmetrajul Muzeul relaţiilor destrămate. Scenarii semnate de Iulia Rugină au fost dezvoltate în programe europene precum Sources 2, Nipkow Programm, Nisi Masa European Short Pitch, ScriptEast. A fost implicată, de asemenea, în proiecte de teatru, dans (sound design), în organizarea mai multor festivaluri de film şi în proiecte educaţionale, care au implicat workshopuri de film şi cursuri de film pentru amatori. În prezent, Iulia Rugină este preparator universitar la catedra de scenaristică a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”şi director executiv al asociaţiei Control N.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tamarainsa pe 7 iunie 2010 10:01
Dar de ce atatea premii si participari?
Unde este si cel care a fost marginalizat, evacuat, ignorat?
Pentru ca mama lui se numeste TAMARA?
Sau pentru ca nu a dat spaga?

oteee pe 7 iunie 2010 10:56
Pare o experienta deosebita si Iulia Rugina este un om extraordinar... merita din plin! Eu am sa merg!
andreea pe 7 iunie 2010 16:18
Iuliaaaa
Radu1711 pe 7 iunie 2010 17:11
interesant scurtmetrajul
oteee pe 9 iunie 2010 00:10
am fost la proiectie si a fost extraordinar. atmosfera deosebita si filmele extraordinar de expresive... iulia rugina este o regizoare deosebita!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells