« Înapoi la pagina festivalului

Marea câştigătoare la TIFF!

de Ştefan Dobroiu in 7 Iun 2010
Marea câştigătoare la TIFF!

Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, i-a revenit filmului Poveste anodină, scris, produs şi regizat de thailandeza Anocha Suwichakornpong. De remarcat este faptul că titlul preferat de juriul festivalului este şi singurul non-european din competiţia de anul acesta.

Trofeul pentru cea mai bună regie i-a revenit Peter Călin Netzer pentru Medalia de onoare, iar Premiul Special al Juriului a ajuns la olandezul Noud Heerkens pentru Ultima conversaţie.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost împărţit, la egalitate, de Ozana Oancea, pentru rolul ei din Felicia, înainte de toate, şi Victor Rebengiuc, pentru Medalia de onoare.

Premiul pentru cel mai bun scenariu le-a revenit lui Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf pentru Felicia, înainte de toate.

Premiul pentru cea mai bună imagine i-a revenit filmului danez R.

Premiul FIPRESCI a fost câştigat de Navidad, filmul regizat de Sebastian Lelio, câştigător al Trofeului Transilvania în trecut pentru La sagrada familla.

Premiul publicului a fost câştigat de Gordos/Graşii.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun lungmetraj i-a revenit lui Florin Şerban pentru Eu când vreau să fluier, fluier, iar cel mai bun scurtmetraj a fost considerat Colivia, de Adrian Sitaru.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun debut a ajuns la aceeaşi Ozana Oancea, pentru Felicia, înainte de toate.

Cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Umbre a fost Gemenele de pe strada Apusului, al spaniolilor Marc Riba şi Anna Solanas.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
esse pe 6 iunie 2010 01:30
vai cata impartialitate!normal ca doar avem cel mai bun cinema din lume!sau poate a adus tiff-ul cele mai proaste filme straine pe langa care ale noastre sunt giugiuc!hahaha si premiul pentru cel mai bun film facut mai demult revine....surpriza....lui tudor giurgiu pentru "'legaturi basinoase'' cu memorabila mihaela si nu mai stiu cum!!!!!!uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dragomara pe 6 iunie 2010 07:54
S-a scris ceva despre "Mundane History (2009) - Poveste anodină" pe-aici, că nu-mi amintesc să fi citit?! :D
Oricum, bine că festivalul s-a terminat cu bine. Acum mai urmează să vedem filmele, şi asta peste un secol când deja am uitat că am citit cândva despre ele.
Felicitări domnului Victor Rebengiuc!

clujeanu' pe 7 iunie 2010 23:15
TIFF e un festival recunoscut pe plan international care creste de la an la an, iar cea ce cred ca merita apreciat e faptul ca e organizat in mare parte de studenti voluntari. Din privintza asta TIFF promoveaza o mentalitate sanatoasa, iar filmele care sunt difuzate sunt filme de bun gust care nu sunt la fel de comerciale precum filmele promovate la alte festivaluri de genul acesta.(uitativa cine a castigat cele mai multe premii la MTV movie awards! New Moon:)) cat DE LAMEEE! )

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells