« Înapoi la pagina festivalului

Interviu video: Andrei Ujică

de Ştefan Dobroiu in 12 Iun 2010
Interviu video: Andrei Ujică

Prezentat în afara competiţiei la Cannes şi în închiderea festivalului de film Transilvania, Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu aduce o mulţime de informaţii despre viaţa, cariera şi comportamentul celebrului dictator al României, croind o altă imagine a acestuia sau, mai bine zis, o imagine mai completă a acestuia, cu pornire de la mii de ore de material filmat aflat în arhiva Televiziunii Naţionale.

"La urma urmei, dictatorul nu e decît un artist care are posibilitatea să-şi pună integral în practică egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic dacă el se numeşte Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceauşescu", a spus la un moment dat regizorul Andrei Ujică despre demersul său de a explora imaginea publică a dictatorului, iar în interviul video de mai jos poţi afla mai multe detalii despre acest proiect al cărui rezultat sunt trei ore lăudate şi răs-lăudate de critica locală şi internaţională.

În acest moment nu ştim data exactă când Autobiografia (care, atenţie, ar putea reprezenta naşterea unui nou gen cinematografic, construind un film epic doar din imagini de arhivă) va apărea pe marile ecrane din ţară, dar cu siguranţă acest lucru se va întâmpla în cursul lui 2010.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kanibalo pe 12 iunie 2010 13:13
sper sa fie ceva bun
esse pe 12 iunie 2010 20:29
trabucul merge savurat la un coniac nu la cafea domnule regizor ;oricum cand o sa faceti si un film de fictiune?
Kalrak pe 12 iunie 2010 22:01
Sper sa am ocazia sa il vizionez.
oxy pe 13 iunie 2010 00:51
Da' ce tare e filmat acest interviu! Ce stil, ce de zoom in/zoom out, o adevarata capodopera a ceea ce am putea numi: "cum sa nu filmezi...NIMIC". BRAVO, mai luati-va si cate-un cameraman cu voi!
RomaniaMare pe 13 iunie 2010 01:45
ma face sa ma duc sa caut undeva filmul si sa il privesc.
Radu1711 pe 13 iunie 2010 02:54
daca apare sunt interesat si eu de Nicolae Ceausescu, aveam 1 an cand a inceput Revolutia si as vrea sa stiu cum a fost mai ales printr-un film
raduberehoiu pe 13 iunie 2010 17:29
Este bine dupa atitia ani sa mai avem amintiri cu conducatorii nostri ! sfirsitul comunismului !
HATER pe 14 iunie 2010 11:36
sfarshitu comunismului = liber la prostie .ro
ionutz pe 14 iunie 2010 21:29
domnule Ujica,o singura intrebare; erati in tara cand a fost asa propriuzisa revolutie?eu aveam pe atunci 21 de ani si eram in armata am vazut multe , am simtit pe atunci un gol in stomac ,imens pot sa zic asa,si emotii bineanteles, totusi va urez succes
,sa fie ceva cat mai real ca sa aiba priza ,ma refer la generatia mea care stie multe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells