Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

(2010)

Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Poster Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu Poster Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Sinopsis Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu trl 1

Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, obținute de la TVR și de la Arhiva Națională de Filme, și prezintă inclusiv scena judecății soților Ceaușescu, din decembrie '89. Au fost incluse în documentar și imagini inedite, care nu au fost niciodată difuzate - imagini tăiate la cenzură, căutate și selectate de Titus Muntean.

Pentru realizarea documentarului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe Netflix
2 premii şi 2 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile
Nicolae Ceaușescu Nicolae Ceaușescu el însuși (arhivă) Elena Ceauseșcu Elena Ceauseșcu ea însăși (arhivă) Ion Iliescu Ion Iliescu el însuși (arhivă)
Lica Gheorghiu Lica Gheorghiu Eugen Barbu Eugen Barbu el însuși (arhivă) Richard Nixon Richard Nixon el însuși (arhivă)
Ion Stanescu Ion Stanescu el însuși (arhivă) Queen Elizabeth II Queen Elizabeth II ea însăși (arhivă) Mikhail Gorbachev Mikhail Gorbachev el însuși (arhivă)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Autobiography of Nicolae Ceausescu

Produs de

Icon Production

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Țara

Romania

Box office Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Weekend premieră (25.10.2010)
  • Loc 12
  • Spectatori 5.296
  • Încasări (RON) 25.703,13
Total
  • Spectatori 12.013
  • Încasări (RON) 107.403,96
  • Încasări (USD) 34.291,66

Părerea criticului

Pitbull pe 30 Octombrie 2010 01:13
Mai mult decât necesar, mai mult decât imperativ
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" - Măiestria alegerii şi a combinării
Mai mult decât necesar, mai mult decât imperativ

În iarna anilor 1975-76, la cineclubul Ecran Util, dând pentru prima oară ochi cu o masă de montaj pe 16 mm. şi un coş cu ştraifuri de peliculă, unde Dana Ligia Ilin monta un filmuleţ, mi-am exprimat jinduirea de a avea vreodată la dispoziţie o masă şi un munte cât mai mare de cadre de tot felul, adunate absolut aleator din cât mai mult surse, ca să mă joc cu ele cum îmi trăsnea prin minte - la care Dana a remarcat că mulţi monteuri visează la aşa ceva... Intuitiv, redescoperisem spontan conceptul filmului de montaj în forma sa absolută, abstractă, pură - tip artă pentru artă.
S-au făcut auzite în ultimele zile unele voci care se întreabă ce sens a avut ca Andrei Ujică să adune pur şi simplu imagini… citeşte

30 4

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
E.Floares pe 29 Octombrie 2010 21:33
Autobiografia lui Nicolae Ceausescu - o cronica a unui tanar nascut in '89
In urma cu ceva ani, am avut placerea (macabra) de a vedea pentru prima data imaginile cu impuscarea ceausestilor, care dupa povestirile bunicilor si parintilor mei, mi se parea cel mai firesc act de razbunare posibila. Imi placea sa vad ca au fost impuscati, ca au fost pedepsiti, pentru lucrurile grele pe care le-au trait rudele mele... placerea macabra de acum cativa ani a disparut aseara, dupa vizionare.

Cu toate ca am 21 de ani, nu sunt deloc strain de ceea ce a insemnat Ceausescu pentru majoritatea oamenilor contemporani lui. Aseara am avut placerea de a sta alaturi de domnul profesor C.T. Popescu (in stanga) si Pitbull (in dreapta, la un scaun diferenta). Inainte sa inceapa filmul vorbeam cu CTP despre cat de ignorante sunt generatiile post-decembriste. Acum cateva luni, cu cateva zile inainte sa se termine anul scolar, eram intr-un autobuz unde 2-3 pustoaice de vreo… citeşte

24 5
rvn pe 29 octombrie 2010 21:53
cum a scris si pe forum: Excelent. Bravo, Emi!
TI pe 11 noiembrie 2010 15:50
Ar fi fost bine sa fie ala sfarsitul comunismului in Romania. Din pacate, nu numai ca nu s-a sfarsit, dar nici macar nu a inceput. In Romania nu a fost niciodata comunism ( "visul de aur ai clasei muncitoare" a ramas mereu un vis, nicidata atins). Odata cu executia lui Ceausescu a inceput pentru Romania o noua perioada de chin. Toti acei profitori ai regimului ceausist au obtinut libertatea de a-si cheltui averile adunate ilegal si apoi, cu ajutorul banilor, PUTEREA.
theodory pe 04 Ianuarie 2011 11:33
AMINTIRI NOSTALGICE
Aceasta este o scrisoare nostalgica, adresata celor
> care fac parte din generatia noastra...
> Nascuti intre 67 si 80, vedem acum in anul 2011 cum
> casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa
> decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o
> sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.
> Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici
> despre razboaie sangeroase, dar ne pricepem la
> istorie si la politica mai mult decat cred cei in
> varsta, care bombane in spatele nostru ca "noi nu
> stim nimic".
>
> Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea",
> "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara! Vrem
> ostasi", "Prinsa", "Sticluta cu otrava", "Pac Pac",
> "Hotii si vardistii", ultimii are au strigat "Un doi
> trei la perete stai", ultimii care au… citeşte

19 4
nutzy27 pe 7 ianuarie 2011 20:34
ms frumos pt asta...aproape uitasem de unde am plecat!!!
ioanaionik pe 4 aprilie 2014 11:36
fac parte din generatia '90 si pot spune ca ma bucur ca am prins o parte din acele amintiri si acele activitati si asta ma bucura.
Omyone pe 17 Decembrie 2010 02:17
trist...
imi pare rau ca atat lume subiectiva comenteaza vremurile de atunci si de acum si etc....
...dar nimeni nu zice ca si atunci ca si acum aratam ce popor indobitocit suntem si stam cu mainile in san si asteptam sa ne pice din cer...eventual direct in gura....... sau astptam un nou lider precum cel in discutie care va veni cu aceeasi solutie marxist-leninista sa ne puna pe drumul cel bun....... NU MERITAM NIMIC!!!!!! ar trbui sa mai ascultam imnul national pt ca ANTON PANN ne-a transmis un mesaj in el..... VIZIONARE PLACUTA!!!!!

14 1
so1uffle2 pe 29 martie 2011 12:20
unul dintre punctele de vedere care debalanseaza cu forta petrecerea comunista care i-a cuprins pe multii dintre confratii nostri de pe aici.usor cu avantul,tovarasi... cat pentru tine, my friend ... ma bucur sa mai gasesc pareri ca ale tale.
victor_neo75 pe 01 Noiembrie 2010 22:11
Ceausescu Nicolae si Elena - o biografie pe cat de fascinanta, pe atat de frustrant prezentata !!!
Nicolae Ceausescu a fost unul dintre cele mai cunoscute personalitati politice din secolul 20 fiind practic conducatorul Romaniei timp de aproape 25 de ani (din martie 1965 pana in 25 decembrie 1989 cand a fost ucis la Targoviste, impreuna cu sotia Elena, dupa un proces sumar ce a durat o ora si 20 min) !

Strict personal, aveam aproape 7 ani in decembrie 1989, si mai tin minte destul de vag desenele animate de la bulgari (Leca nosti deta), oprirea curentului seara si cand ai mei aprindeau lumanari, iar de la Revolutie, miile de oameni care au trecut pe strada (in zona Piata Iancului), tancul care s-a blocat in fata Policlinicii Iancului, urmele ca de laser lasate pe cerul noptii de gloante dinspre Universitate si Piata Revolutiei, dar si bucuria (ca la un meci al nationalei de fotbal) atat a parintilor mei cat si a altor oameni pe strada si de alte blocuri, in noaptea cand… citeşte

7 1
so1uffle2 pe 29 martie 2011 12:24
Si eu sunt de parere ca prezentarea a lasat de dorit.In acelasi timp, tin sa-ti multumesc pentru bagajul de informatii pe care mi l-ai impartasit.
badboy1 pe 20 Octombrie 2010 11:50
Nu au putut sa ceara parerea altora, care aveau ceva habar de Ceausescu?Numa inculti de doi bani...
6 14
Bart_Simpson pe 28 octombrie 2010 20:12
Asta este exact parerea mea dupa ce am vazut trailerul. Sper ca filmul sa fie altfel...
alinizmir pe 2 noiembrie 2010 11:57
@ badboy1: nu cred ca esti cel mai in masura sa scrii despre incultii de doi bani......se pare ca te numeri printre ei
sabinalin pe 23 Decembrie 2011 06:40
22 de ani dupa 22
Cand elicopterul s-a ridicat, conducandu-i pe "odiosul dictator si sinistra sa sotie", pe ultimul drum, adica spre Targoviste acolo unde cei doi aveau sa fie impuscati precum niste caini dupa o judecata sumara, o tara s-a bucurat crezand ca a scapat de un tiran si va intra intr-o perioada de prosperitate, intr-o perioada in care oamenii cinstiti sa poata duce un trai decent. N-a fost sa fie si, la 22 de ani de la acele momente, ne dam seama ca Revolutia a fost confiscata de Lovitura de stat... Sunt multe voci care afirma ca acest montaj de trei ore este o capodopera in vreme ce vocea lucida a gazetarului CTP sustine ca nici pe departe. Inclin spre a doua varianta: filmul lui Andrei Ujica e absolut necesar dar, tinand cont de modul in care este realizat, nu e strabatut de scanteia geniului. Nu sunt un admirator al lui Nicolae Ceausescu, n-am cum sa fiu pentru a am prins cei mai negri ani… citeşte
4 0
septick pe 06 Noiembrie 2010 11:55
O spun cu scuze cinemagia si utilizatorilor de pe site, dar imi bag picioarele in ele de cinematografe si de distribuitori si de romani americanizati! Pai cum mai? Autobiografia asta a lui Ceausescu asa se difuzeaza - o saptamana, ca daca n-are omu' timp, ramane prost! Derbedeii numa' la d'astea americane stiu sa se duca!
4 6
raresh2142 pe 12 noiembrie 2010 03:31
Nu este vina distribuitorilor, se intampla sa lucrez intr-un cinematograf, si crede-ma, la filme romanesti chiar nu este public, (inafara de prostia aia "eu cand vreau sa fluier, fluier"). In primul rand, un film trebuie sa aiba un final bine pus la punct, ceea ce in majoritatea filmelor romanesti nu prea gasesti. In al doilea rand, montajul multor filme romanesti au o calitate proasta, nu stiu ce-au in cap regizorii., si calitatea sunetului e destul de proasta, trei cuvinte spuse la o jumatate de ora, etc. Din aceasta cauza filmele romanesti nu sunt vizioanate in cinematografe, au fost o gramada de persoane care dupa ce au vizionat un film romanesc mi-au spus: "Cea fost cu porcaria asta!", sau asta se vedea pe fetele lor. Filmul acesta pare a fi mai mult documentar, de exemplu filmul "Kapitalism" a fost destul de bun, un film documentar suficient de obiectiv cat sa ai o alta parere despre "marii" oameni de "afaceri" ai Romaniei, si au fost foarte putini spectatori in salile de cinema, de ce?, pentru ca romanul care vine la film vrea sa vada ori o comedie,ori vreun film de dragoste sau cu batai,si e satul de televizor si stirile idioate pe care le vede la tv, etc, nu prea ai cum sa-i numesti derbedei (desi se mai gasesc si dinaia).
blackmore pe 1 noiembrie 2019 21:44
septick esti doar un nazist , ramai la Harry Potter
razsax pe 28 Octombrie 2010 21:57
Istoria e scrisa de invingatori.
Era necesar un documentar despre cel care timp de peste 25 de ani a avut un rol atat de imortant in istoria acestei tari. La un moment dat, pe timpul sau, se compara nemernicul cu Stefan cel Mare. Nu vreau sa fac apologia nuciunei forme de regalitate, insa doar cei ce au trait acea parte a istoriei, stiau ca nemernicul pregatea "printisorul" pentru a-i lua locul, la fel ca si prietenii lui din Siria si Coreea de NordI
Din respect pentru dei ce si-au pierdut vietile in regimul comunist, va rog, pe cei ce nu ati avut parte de el, sa nu va mai exprimati, decat daca , chiar aveti habar despre ce vorbiti!
Eu va urez din tot sufletul sa nu aveti nici ovoi si nici urmasii vostrii parte de acele vremuri!

4 8
nyuszi pe 7 noiembrie 2010 21:17
Si acum e bine? Macar pe vremea aia stiai ca daca faci ciocul mic si tii capu' la cutie te lasa in pace. Acum in schimb nu mai exista discriminare. Decat poate financiara: cine are bani, are parte. Mai bine era sa nu vad mancarea in magazine decat sa o vad acum si sa nu mi-o pot permite. Idem cu medicamentele, caldura, hainele. Atunci te ridicau de acasa sa-ti faca felul, acum nu se mai obosesc: dau legi din Parlament si din Senat cu ajutorul carora se asigura ei ca ne ducem (indiferent de "culoare" politica) pe apa sambetei la gramada. Romania nu produce acum nimic, decat ratati intelectual si manelisti. Se darama fabricile si se ridica mall-uri in schimb. Nu era BINE atunci, dar e chiar mai rau acum, pentru ca nici macar nu suntem constienti de cat de suntem de batjocoriti si exploatati si credem ca doar pentru ca ii putem injura pe cei de la putere in public suntem liberi. Vorba lui Goethe, "nimeni nu este mai rob decât acela care se crede liber, fără a fi cu adevărat liber". Lasand asta la o parte, sunt curioasa sa vad filmul.
so1uffle2 pe 29 martie 2011 12:29
Haideți.
Kun pe 31 Octombrie 2010 11:36
nr1 ceausescu...pacat de politica dusa de el in ultimii ani. Fara el nu aveam nimic astazi ..fiti realisti:*
4 9
bloodthirst pe 17 ianuarie 2011 01:40
ce avem astazi???
Kun pe 18 ianuarie 2011 23:10
singurele strazi, constructii importante si alte lucruri pe care le folosim astazi pentru ca nu am fost in stare sa facem altele ;)
chemical pe 15 Mai 2012 17:36
M-a impresionat acest film pentru ca mi-a oferit ocazia sa vad o farama din ceea ce se intampla in regimul trecut in aceasta tara, devastata astazi de prea multa libertate. Consider ca fiecare persoana care nu face parte din generatia respectiva,indeosebi tinerii de astazi, ar trebui sa vizioneze acest film si sa cunoasca istoria patriei sale, timpurile cu adevarat grele prin care au trecut generatiile trecute. Trebuie sa invatam ceva din acest documentar, din aceasta istorie a noastra. Trebuie sa stim exact ceea ce s-a intamplat atunci pentru a nu mai repeta inca o data povestea:)
3 0
goldenleaves pe 30 Noiembrie 2010 13:45
un film inteligent
Un film la care m-am dus in ciuda reactiei de respingere fata de personajul cheie.. un film inteligent care spune multe chiar si prin tacere... poti observa foarte multe... trecerile...pasajele din viata lui Ceausescu fara ca sa fie nevoie de comentarii...

Putem invata multe si depsre ceea ce inseamna propaganda si cum se construieste un aparat solid de propaganda cum se pune in miscare... in plus cadrele in care se vede tot comportamentul lui Ceausescu si se pot observa detalii sunt geniale

3 1
vaduva129 pe 11 Noiembrie 2010 18:47
au fost impuscati, ca au fost pedepsiti, pentru lucrurile grele pe care le-au trait rudele mele... placerea macabra de acum cativa ani a disparut aseara, dupa vizionare
3 1
klf pe 04 Decembrie 2010 23:33
History.Channel.Nicolae.Ceausescu.&.Ioana.DArc un alt film pentru cei care nu au trait in epoca de aur
3 2
cosmin742000 pe 25 Noiembrie 2011 11:35
Mie documentarul asta mi-a placut mult pentru faptul ca nu are pic de propaganda in el , te lasa pe tine sa gandesti ce si cum , spre deosebire de The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceausescu (2002) unde totul este propaganda capitalista , care , dupa mine , e mult mai periculoasa si mai nociva decat cea comunista, pt ca e mult mai subtila , si daca esti slab de inger te prinde.
3 3
eduard_stratan pe 23 iulie 2023 12:18
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
MULDER pe 20 Octombrie 2010 18:45
merge merge
lam vazut in vara in premiera la tiff la cluj :) nui rau filmu. arata multe imagini care nu le stiam mai ales din china, dar si cu nixon, vizita la londra la regina , etc etc nui rau, dar poti duce cu tine chipsuri sa faci zgomot ca unele imagini sunt alb-negru si fara sunet
3 9
monu pe 15 august 2013 23:11
Uau ce comentariu deosebit chiar merita sa stim asta.Multumesc!Nu pe bune este alb negru documentarul acesta:))

Spune-ţi părerea despre Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells