Screendaily: "Amintiri din Epoca de Aur" ar putea fi prezentat la Cannes 2009

de Razvan Boboc în 11 Feb 2009
Screendaily: "Amintiri din Epoca de Aur" ar putea fi prezentat la Cannes 2009

Filmul "Amintiri din Epoca de Aur", realizat de Cristian Mungiu, ar putea fi prezentat la editia de anul acesta la Festivalului International de la Cannes, care se va desfasura intre 13-24 mai, anunta Screendaily. Publicatia mai prezinta o lista a celor mai noi pelicule ale unor cineasti celebri care ar putea fi prezentate anul acesta la Cannes.

Astfel. Cristian Mungiu, care a castigat in 2007 premiul Palme d'Or cu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", s-ar putea intoarce la Cannes cu "Amintiri din Epoca de Aur", "o istorie personala din perioada comunista a Romaniei, realizata din sase scurtmetraje, dintre care doua sunt semnate chiar de Mungiu".

Un alt film mult-asteptat la Cannes este "Broken embraces" al lui Pedro Almodovar care va avea premiera in Spania pe 18 martie. Lars Von Trier ar putea veni cu thriller-ul psihologic "Antichrist", cu Willem Dafoe si Charlotte Gainsbourg in distributie.

Fatih Akin ar urma sa prezinte "Soul Kitchen" iar Jane Campion ar urma sa lanseze "Bright Star".

Ang Lee este asteptat sa revina pe Croazeta cu "Taking Woodstock". Si fratii Joel si Ethan Coen ar urma sa revina cu "A Serious Man".

Peliculele care vor rula in cadrul competitiei oficiale vor fi anuntate intr-o conferinta de presa, pe 23 aprilie, la Paris.

Taguri:  cristian mungiu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 31 iulie 2013 18:10
A fost ok, si cred ca merita mai multa atentie din partea europenilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells