S-a desemnat cel mai bun documentar european

de Gloria Sauciuc în 17 Oct 2007
S-a desemnat cel mai bun documentar european

Academia Europeana de Film a anuntat ca productia cineastului francez Rithy Panh a obtinut Premiul ARTE pentru Cel mai bun documentar.

Acest premiu se acorda anual de catre Academie, in colaborare cu postul cultural european "Arte", pentru rezultate remarcabile in realizarea de film documentar. "Le papier ne peut pas envelopper la braise/ Paper cannot Wrap up Embers" orbiteaza in jurul intimitatii unor vieti si a mortii spirituale. Este vorba despre prostituate cambodgiene. Ultimul nivel de decadere sociala incepe odata cu procesul nedrept si ireversibil al distrugerii propriului corp.

Aflati in postura de a aleage dintre 10 documentare nominalizate, membrii juriului si-au motivat optiunea pentru filmului lui Rithy Panh astfel: "exista un echilibru reusit intre cinema-ul de observatie si scenele elaborate, artificiale. Documentarul releva o munca de o competenta artistica si umanitate impresionante. Este vocea unei comunitati care de-obicei ramane muta si povestea respectului reciproc pe care si-l poarta membrii ei, in conditiile unei exploatari extreme."

Premiul va fi inmanat in cadrul celei de-a 20-a ceremonie a Premiilor Filmului European, care va avea loc pe 1 decembrie, la Berlin. In acest an, membrii juriului sectiunii documentar au fost: elvetianul Francine Br

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells