Robert Pattinson: planuri de viitor

de Ştefan Dobroiu în 15 Mai 2012
Robert Pattinson: planuri de viitor

În acest moment probabil că Robert Pattinson se trezeşte din beţia de după petrecerea de aniversare (e născut pe 13 mai) şi-şi face bagajele pentru Cannes, unde probabil colega noastră Gloria îl va vedea în carne şi oase. Pattinson are rolul principal din Cosmopolis, cel mai nou film al lui David Cronenberg, în care interpretează un individ foarte diferit de cel din Twilight (sperăm ca Pattinson să nu rămână pentru totdeauna "Edward").

Nu are rost să-ţi mai spunem cum a devenit Pattinson celebru, pentru că probabil ştii deja. După câteva roluri mai puţin semnificative, îl interpretează pe atrăgătorul Cedric Diggory în seria Harry Potter, care îi deschide o mulţime de uşi. Devine star internaţional o dată cu apariţia în Twilight, serie cu final aşteptat anul acesta în noiembrie. Încercările lui Pattinson de a "scăpa" de balastul Twilight nu au avut mare succes până acum, căci nimeni n-a picat pe spate văzând Apă pentru elefanţi sau Bel Ami, dar lucrurile s-ar putea schimba cu aşteptatul Cosmopolis.

Pattinson este Eric Parker, un tânăr geniu al afacerilor, multimiliardar. Într-o singură zi, Eric are parte de o cursă nebunească şi plină de situaţii neprevăzute prin Manhattan, cu luxoasa şi multifuncţionala sa limuzină, şi îşi pierde toţi banii pariind pe yen într-un nefast moment la bursă. Traseul său este presărat de o mulţime de femei atrăgătoare, adrenalină, conflictul cu tatăl său, ameninţări, într-un film ce va face analiza capitalismului într-un oraş al viitorului. Majoritatea scenelor se petrec în maşina care îl transportă pe Eric din loc în loc. Un rol violent şi şocant, într-un film care ar putea face impresie la cel mai mare festival al lumii, e tot ce avea nevoie Pattinson pentru a face uitat sclipiciul lui Edward...

O altă încercare de a reveni la realism are loc cu Mission: Blacklist. Conform The Hollywood Reporter, filmul va spune povestea adevărată a lui Eric Maddox, un achetator al armatei care a ajutat la prinderea lui Saddam Hussein şi care şi-a descris aventurile într-un volum intitulat Mission: Black List # 1: The Inside Story of the Search for Saddam Hussein - As Told By the Soldier Who Masterminded His Capture. Da, şi nouă ni se pare titlul filmului mai potrivit decât al cărţii. Scenariul va fi scris de Erick Jendresen (Band of Brothers), iar regia îi va reveni lui Jean-Stephane Sauvaire. Primele imagini vor fi văzute tot la Cannes, unde producătorii încearcă să găsească un distribuitor internaţional. Sperăm doar ca rolul lui Saddam Hussein să nu-i fi revenit lui Kristen Stewart...

Pattinson schimbă iarăşi genul în The Rover, noul film al lui David Michôd, cunoscut pentru succesul Animal Kingdom (de văzut în secţiunea Focus Australia la TIFF-ul de anul acesta, cu debutul pe 1 iunie). Acţiunea are loc în viitor, iar Pattinson va fi fratele unuia dintre membrii găştii care îi fură personajului principal maşina, ceea ce va duce la o urmărire pe viaţă şi pe moarte. Pentru rolul principal este dorit Guy Pearce.

Ce părere ai despre noile proiecte ale lui Pattinson? Crezi că-l vor face uitat pe Edward?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blastpit pe 15 mai 2012 16:18
Nu mi-a displacut niciodata robert pattinson,intr-adevar are un trecut amar din cauza criticii asupra seriei twilight,dar cred ca oricine ar fi acceptat rolul in twilight.
xerses pe 15 mai 2012 16:23
E de apreciat ca se straduie....iar Twilligt a reprezentat pentru el o mare oportunitate....
MNarcis pe 15 mai 2012 19:20
Mi-e personal chiar imi place Robert Pattinson (si nu sunt fan Twilight) in filmul ''Remember Me'' a jucat binisor dar la filmul ''Water for Elephants'' chiar as minti daca as spune ca nu mi-a placut cum a jucat. Cosmopolis poate fi o ''rampa'' importanta de lansare pt el (depinde de el cum va juca in film).
Han_Solo pe 15 mai 2012 23:00
"Sperăm doar ca rolul lui Saddam Hussein să nu-i fi revenit lui Kristen Stewart..." - hai ca asta a fost cea mai tare faza care am citit-o recent pe cinemagia. Bravo!
alex_il_fenomeno pe 4 iunie 2012 17:08
adica perioada Post Twilight .
patty1phapha pe 7 iunie 2012 15:58
twilight nu cred ca va fi uitat. Adica nu pentru moment
chiar daca i s-a facut iagine proasta cu Twilight poate acum nu va mai fi atat de criticat.. are multe filme in care chiar joaca bine:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells