Peste 50.000 de spectatori la 2012

de Ştefan Dobroiu în 17 Nov 2009
Peste 50.000 de spectatori la 2012

Un număr record de ecrane (26) şi interesul românilor pentru blockbusterul lui Roland Emmerich au transformat 2012 în al doilea cel mai bun debut al anului în cinematografele noastre. Nu mai puţin de 51.562 spectatori au stat la coadă pentru a vedea cum Emmerich, în mai bine de două ore şi jumătate, reuşeşte să distrugă Terra şi să decimeze aproape întreaga populaţie umană.

Deşi durata filmului a redus numărul de proiecţii zilnice ale lui 2012, numărul de ecrane a compensat acest neajuns, astfel că în acest moment doar Epoca de Gheaţă 2: Apariţia dinozaurilor întrece mega-producţia lui Emmerich în topul celor mai bune debuturi ale anului.

Dacă 2012 nu a reuşit să bată recordul obţinut de Ice Age 3 în cinematografele din mall-uri, se pare că nu la fel stau lucrurile în cazul cinematografelor din reţeaua RADEF. Cinematograful Patria, de exemplu, a avut un număr record de spectatori în weekend, peste 3000, datorită proiecţiilor lui 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Twiblack pe 17 noiembrie 2009 16:22
a lasat putin loc pt a prezenta si latura umana intr`un astfel de cataclism...mie mi sa parut un film comercial de exceptie, nu ma asteptam revolutionar in privinta scenariului sau in cazul altor mici amanunte cum le numesc...este exact ce te astepti, nu poti sa realizezi un blockbuster cu un iz de "the pianist"...
Yesman pe 17 noiembrie 2009 16:58
Nu am vazut inca filmul, dar comentariile voastre m-au convins sa vreau sa-l vad. Să ma conving in primul rand care are dreptate. Pana la urma exigo, daca stai sa te gandesti scenariu s-ar putea sa fie un pic realist din ce descrii tu. Acum sa fim seriosi, cati fac acte de filantropie in ultima clipa, mai ales cand e vorba de salvat propriu ego, ai ?
kato pe 17 noiembrie 2009 17:16
marfa rau filmul asta da merita vazut nota 10 +
Eustake pe 18 noiembrie 2009 11:00
Numarul de spectatori arata cat de asteptat este un film, sau cat de interesant apare pentru public, in niciun caz cat de bun este. Uneori incasarile sunt proportionale cu nivelul de calitate dar cazurile sunt rare (Gen LOTR sau The Dark Knight din anii mai recenti). Pararea mea? 2012 nu intra in aceeasi categorie. Incasari mari, calitate ceva mai scazuta.
exigo pe 18 noiembrie 2009 19:07
yesman tu ai dreptate as fi vrut sa vad un scenariu mai realist dar nu a fost asa sunt unele scene trase de par oricum restu filmului exceptional si aici ma refer la efectele speciale si cum a reusit Roland sa distruga lumea in mare parte
lordus pe 20 noiembrie 2009 01:54
Doar ce l-am vazut dar nu la cinema!O sa merg si la cinema!Mi sa parut un film bun,ideea este buna dar doar cam atat!Orocum mi sa parut unul din cele mai bune filme ale anului!
Mircea pe 23 noiembrie 2009 20:42
Dezamagitor !!!
Mi se pare ca in goana dupa "mai mare, mai catastrofic, mai..., mai...", Emmerich&Co. au cam inceput s-o ia razna. De ce ? O sa detaliez in cele ce urmeaza.

Desi cel mai vechi film apocaliptic al lui Emmerich, "Independence Day" mi se pare de departe cel mai bine realizat. Nu zic ca nu are scapari (explozia din tunel ar fi trebui sa absoarba tot aerul, dar nu s-a intamplat asa), dar inca ma uit cu placere la el. Pur si simplu pentru ca nu ma "lovesc" gafele de pe ecran.

A urmat "The Day After Tomorrow" care - cu exceptia finalului care mi s-a parut din cale-afara de siropos si optimist, a fost ok.

Si ajungem si in zilele noastre la 2012. Cand am vazut primul trailer, am fost entuziasmat. Dupa care a aparut trailer-ul de 5 minute cu fuga catre aeroport cu limuzina si am inceput sa fiu mai rezervat. Pe moment, am zis ca este efectul Final Destination 4 pe care il vazusem de curand. Dar ieri am fost la cinema si am vazut filmul. M-am ingrozit de ce porcarie poate sa fie. Cu ce am ramas de pe urma lui:
- cea mai potrivita masina pentru o fuga dintr-un oras lovit de cutremure nu este un SUV, nici un Jeep suprainaltat, nici un Smart, ci o limuzina de 10m lungime, care nu are absolut nici o problema cu garda la sol, atunci cand trebuie sa traverseze un zgarie-nori in cadere.
- dupa doar doua ore de cursuri, oricine poate sa ridice un avion de la sol, in mai putin metri decat este necesar aparatului. Aceasta experienta ne va ajuta sa ridicam de la sol si un Antonov-225 (cel mai mare avion cargo din lume) in cateva sute de metri (desi "fraierii" astia de pe wikipedia sustin ca ar fi nevoie de 3.5km pentru aceasta).
- in cazul unui cutremur cu surpari de teren, ne putem vedea nevoiti sa evitam metrourile care pica peste avionul nostru aflat in zbor.
- am vazut si un pic din Titanic in acest film, cu o singura modificare - rolurile lui Kate si Leo sunt luate de un duo de octogenari, cantareti de jazz.
- in anul de gratie 2012, calitatea produselor chinezesti ajunge sa fie pe deplin cunoscuta - arcele lui Noe "doar de chinezi puteau fi facute".
- o Arca a lui Noe care adaposteste cateva sute de mii de pasageri + cargo este alimentata de motoare diesel (cand pornesc, se arata mandre hornurile pe care iese fum), iar aceste motoare se descurca atat de bine, incat navele parca ar fi niste Porsche-uri pe circuit. Astia nu au auzit oare de energie nucleara ?!?!

Cam astea ar fi cele cateva idei care mi-au ramas pe creier...

Concluzia: puteti vedea filme mult mai bune pentru banii astia.

maria pe 4 decembrie 2009 00:31
Nu cred ca e important ce actori interpreteazasi nici ce masini si avioane se folosesc pt realiza filmul 2012.Important e CONTINUTUL.Dar poate fi inteles doar de persoane care intr-adevar au o ,,sensibilitate profunda"in ceea ce se cheama DUMNEZEU....deci recomand acest film celor ce au o relatie cu CREATORUL pt a se bura de beneficiile acestei transformari DAR si pe cei ce nu in EL si ii invit sa reflecteze ...MERITA ....mai au sanse...CINE INTELEGECE E IUBIREA CU ADEVARAT...INTELEGE..........
ionut pe 11 decembrie 2009 14:46
mi sa parut un film bunicel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells