Paranormal Activity, la cinema din 8 ianuarie

7 Ian 2010
Paranormal Activity, la cinema din 8 ianuarie

Săptămâna 8-14 ianuarie aduce la cinema, în premieră, o poveste cu fenomene poltergeist şi de posesiune, bine documentată, construită curat şi exprimată cu acea economie de mijloace proprie minimalismului american: Paranormal Activity.

Secvenţele fenomenelor oculte în sine - cadrele largi, lungi şi fixe din timpul somnului, când entitatea începe să se manifeste, dovedesc faptul că regizorul Oren Peli are un simţ fără greş de a gestiona sperieturile, care face ca până şi o uşă care se mişcă puţin înainte şi-napoi, sau o singură bufnitură undeva în casă, să ne dea fiori pe şira spinării.

In mod clar un film pe care îţi va părea rău să nu-l vezi.

Al doilea film al săptămânii este Tell-Tale/Poveste fatală, un thriller SF despre un bărbat (Josh Lucas) căruia i se transplantează o inimă, dar - totodată - memoria momentului în care donatorul a fost ucis.

Inima păstrează, odata tranferată într-un alt corp, emoţiile şi sentimentele donatorului. Aşa ajunge Terry, cel căruia i s-a făcut transplantul, să dorească răzbunarea crimei odioase la care a fost supus posesorul iniţial al inimii lui.

Mai interesant povestit decât văzut, Tell Tale intră în categoria unor filme ca Awake / Sub anestezie, şi valoric şi ca subiect.

 

Scrie chiar aici o cronică de două paragrafe la filmul Paranormal Activity şi revezi filmul cu prietenii!

 

Cele mai bune cinci cronici vor primi câte doua invitaţii duble la acest horror cu fenomene poltergeist şi de posesiune!

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
music.is.my.life pe 12 ianuarie 2010 10:28
Un film care pur si simplu te fascineaza, este genul de film care iti ridica parul din cap si iti face inima sa bata mai tare.Un adevarat horror care te face sa te intrebi daca esti in siguranta chiar in propriul tau pat.
Este pur si sinplu un film genial, cu o poveste superba merita toate laudele si va spun sincer ca merita vazut.Acest film este unul din putinele filme horror adevarate care te fac sa te sperii la fiecare sunet din casa.Si recunosc ca atunci cand l-am vazut chiar m-am speriat(si eu na ma sperii prea usor la filme).

bela pe 12 ianuarie 2010 11:31
mie personal nu mi a placut , e ca o emisiune hunted de pe discovery si in plus el e de vina pentru ce se intampla in casa , nota 7 asa ii dau
Georgel19 pe 12 ianuarie 2010 12:42
Nu sunt cinefil si nici nu ma dau cinefil.Dar totusi am vizionat o multime de filme,cu atat mai mult ca cea mai mare parte au fost horror sau thriller.Datorita acestui fapt pot sa imi permit sa zic ca acest film este o legenda vie,cel putin deocamdata.
In primul rand datorita costului de productie raportat la nivelul incasarilor.Nici macar Titanicul nu ii face concurenta la acest raport.
In al doilea rand e altceva,e nou ,e diferit.Nu prea gasesti termeni de comparatie.
Faptul ca vine ca o poveste mai mult sau mai putin obisnuita din cotidianul de zii cu zii,jocul actorilor,naivitatea lor face ca acest film sa surprinda placut.Surprinde placut si nu numai daca il vizionezi p la 12 noptea ,singur in casa pe un home cinema cu volumul dat tare.Al naibii surprinde!!!

instyleDemo pe 12 ianuarie 2010 15:21
Parerea mea este ca intr-adevar filmul ajuta foarte mult la creare sentimentului ala de panica, frica dar sunt si alte elemente care da unui film horror putin gust.Sare si piperul cu alte cuvinte.Depinde de starea in care te afli,dispozitia pe care o ai..Un film horro se vede cu lumina stinsa bagat in pat pana la gat.Asta e unul din acele filme...Nu ai cum sa ratezi actiunea, nu ai cum sa nu simti fiorul, sau sa tresari.Pur si simplu ai aceea senzatie k nu o sa mai reusesti sa adormi de frica...Mie personal mi s-a intamplat..poate era starea in care ma aflat sau poate era doar filmul.Nu o sa stiu niciodata.Dar filmul asta nu o sa il uit curand cu siguranta si o sa il recomand dak imi este ceruta pararea.Iar actorii fac ca acest film sa fie gustat de toate tipurile de persoane.Merita vazut!!
Codrutz pe 14 ianuarie 2010 01:45
Fascinant! Electrizant! Fabulos! Probabil asta ati auzit pana acum vorbindu-se de Paranormal Activity. Ei bine, pot spune ca este un film bine construit, deloc pretentios, care nu aduce nimic nou din punct de vedere structural, dar fascineaza din punct de vedere artistic si vizual. Filmul exceleaza in cadre inedite cu spiritul bantuind cuplul in timpul somnului, cu zgomote care mai de care mai obisnuite, din timpul noptii si nu numai, dar care accentuate intr-un mod anume, fac in asa fel incat sa-ti inspire acel sentiment de o usoara claustrofobie si de a te induce in acea atmosfera de bizar invaluit totodata de un sentiment de panica.
Oren Peli, regizorul filmului, este cel care ne aduce in aceasta atmosfera de panica si absolut mister, acesta concentrandu-se mai mult pe anumite elemente ale horror-ului, probabil intalnite in orice alt film de gen pana acum, dar care nu au fost asa profund evidentiate cum numai el a reusit sa o faca. Paranormal Activity este cu siguranta senzatia filmelor horror din ultimul deceniu si nu numai si va ramane pentru mult timp. Vi-l recomand cu caldura!

mihai_arsenie pe 14 ianuarie 2010 10:50
filmul acesta da fiori pana la oase te face sa sa crezi ca e realitate dar nu este
distroe pe 15 ianuarie 2010 12:43
Filmul a fost captivant, din pacate pe aceeasi reteta cu Blair Witch Project. Stilul cu siguranta handheld, discutiile banale de la inceput. Incepe cu imaginea unei relatii obisnuite ( credeam ca o sa ma plictisesc tot filmul cu usi trantite si podele care scartaie) , lasa loc tensiunii sa se acumuleze treptat. Iar camera nu filmeaza "monstrul", ci doar protagonistii. Frica lor sperie, nu coltii "demonului". I-as fi dat un 10 daca nu era cam copiat. Bine ca nu s-a prezentat ca fapt real... Cu siguranta nu e genul de Horror din Psycho sau Saw. Insa cine a spus ca oamenii inspaimantati sperie la fel de bine ca monstrii insisi...ei bine, nu s-a inselat.
Yuki pe 20 ianuarie 2010 11:08
Cand m-am dus sa vad filmul nu aveam prea multe asteptari de la el in special ca nu prea mi-a placut Blair Witch Project. Inceputul a fost cam plicititor si deja incepusem sa regret decizia luata dar incetul cu incetul ma prins in atmosfera. Au fost momente in care m-am intrebat cum as proceda eu daca as fi in locul lor. Merita vazut
ciiioana pe 20 ianuarie 2010 22:53
O veche "asa crezuta-fantoma" reapare in viata tinerei Katie. Zgomote ciudate sau intamplari ce nu pot fi explicate au loc intr-un ritm din ce in ce mai alert. Impreuna cu iubitul ei, Micah, aceasta incearca sa treaca peste, dar situatia se inrautateste. Acesta cumpara o camera, cu care inregistreaza manifestarile supranaturale din timpul noptii. Este socant cat de infricosator poate fi un fosnet, sau ce poate insemna închiderea bruscă a unei uşi de dormitor.
Cu un buget de numai 11 000 dolari, Activitate paranormala a fost filmat in doar 7 zile, cu o camera video obisnuita. A rezultat un film horror cu o doza atat de mare de realism, incat, la fel ca in cazul Blair Witch Project, cu care este similar ca tehnica de filmare, impactul asupra privitorului este incredibil de puternic. Nu e film pentru critici, ci pentru publicul larg. E pe intelesul tuturor! E revolutionar, cu atat mai mult cu cat se stie ca fost realizat fara mari eforturi financiare. Paranormal Activity arată de cât de puţin este nevoie pentru regizorii inventivi pentru a realiza un film de succes. Il recomand tuturor!

marius.alex26 pe 22 ianuarie 2010 15:15
Filmul spune povestea lui Katie şi Micah, un cuplu ca oricare altul, doar că ea ascunde un secret mai puţin obişnuit: este urmărită de o prezenţă nevăzută, care apare periodic noaptea, de când avea opt ani. Acest lucru nu poate rămâne un secret la nesfârşit, pentru că, de când locuieşte cu iubitul ei, episoadele nocturne s-au înrăutăţit. Sceptic la început, dar curios, Micah îşi cumpără o cameră performantă şi este decis să înregistreze orice activitate suspectă care se întâmplă pe timpul nopţii. De la fascinaţie, ajunge treptat la obsesie, iar ceea ce vor afla văzând casetele este pur şi simplu şocant.

Concentrându-se pe credibilitate şi pe construcţia treptată a intrigii, "Activitate paranormală" face apel la instinctele primare ale fiinţei umane, suspansul crescând din ce în ce mai mult, până atinge cote aproape de nesuportat.

mariusalex267 pe 22 ianuarie 2010 15:15
Filmul spune povestea lui Katie şi Micah, un cuplu ca oricare altul, doar că ea ascunde un secret mai puţin obişnuit: este urmărită de o prezenţă nevăzută, care apare periodic noaptea, de când avea opt ani. Acest lucru nu poate rămâne un secret la nesfârşit, pentru că, de când locuieşte cu iubitul ei, episoadele nocturne s-au înrăutăţit. Sceptic la început, dar curios, Micah îşi cumpără o cameră performantă şi este decis să înregistreze orice activitate suspectă care se întâmplă pe timpul nopţii. De la fascinaţie, ajunge treptat la obsesie, iar ceea ce vor afla văzând casetele este pur şi simplu şocant.

Concentrându-se pe credibilitate şi pe construcţia treptată a intrigii, "Activitate paranormală" face apel la instinctele primare ale fiinţei umane, suspansul crescând din ce în ce mai mult, până atinge cote aproape de nesuportat.

r3stike pe 10 februarie 2010 19:32
unul dintre cele mai de groaza filme din istorie; mia placut foarte mult si chiar vreau sa-l mai vad odata; un film cu adevarat de groaza fara sf-uri si multe chestii false :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells