PALME D'OR PENTRU ROMANIA!

de Gloria-Mona Sauciuc în 27 Mai 2007
PALME D'OR PENTRU ROMANIA!

4 luni, 3 saptamani si 2 zile al regizorului Cristian Mungiu a obtinut Palme d`Or - cea mai inalta distinctie la cel mai important festival de film al lumii! "Acest premiu sa dea curaj tarilor mai mici, cu bugete reduse pentru film" a urat Mungiu. Primul Palme d`Or  pentru un lungmetraj romanesc! Fratii Coen, Bela Tarr, Sokurov, Fincher, Kusturica  au fost declasati de Mungiu.

"Cred ca acest premiu e cel mai bun lucru care se putea intampla cinemaului romanesc; daca ceilalti regizori romani nu ar fi castigat anii trecuti, n-as fi putut fi aici; am colectat bugetul in timp ce pregateam filmul si castingul; am lucrat foarte repede". Mungiu si-a declarat speranta sa faca si alte filme si ca aceasta nu e neaparat cea mai frumoasa zi din cariera sa.

 Productia tanarului cineast roman face parte dintr-un proiect amplu, numit  "Amintiri din epoca de aur" care cuprinde trei povesti legate de perioada ceausista. Prima, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile vorbeste despre Otilia (Anamaria Marinca) si Gabita (Laura Vasiliu), doua prietene care se confrunta cu o situatie complicata de legea anti-avort impusa de regimul comunist. Trofeul a fost inmanat de Jane Fonda.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells