Noul Dune, plin de acţiune

de Ştefan Dobroiu în 7 Aug 2009
Noul Dune, plin de acţiune

Despre o nouă ecranizare a unuia dintre cele mai celebre romane SF ale tuturor timpurilor, în regia lui Peter Berg, se vorbeşte de aproximativ un an, dar iată că regizorul dă câteva informaţii despre proiectul Dune. Într-un interviu cu SciFiWire preluat de slashfilm, Berg spune că romanul lui Frank Herbert se pretează la un film "mai dinamic", deci ne putem aştepta la un super-blockbuster încărcat de acţiune.

Berg recunoaşte că în acest moment nu există nici măcar un scenariu în lucru, dar, cu ceva trimiteri la versiunea lui David Lynch din 1984, regizorul spune: "Cartea este mult mai aventuroasă, mai violentă şi chiar mai amuzantă. Cred că astea sunt elementele pe care eu le-aş aduce într-un nou film, asta fără a ofensa fanii cultului Bene Gesserit sau Kwisatz Haderach. Din carte se poate face un film mult mai dinamic".

Probabil că Berg ar fi fost mai aproape de adevăr dacă ar fi zis "seria de cărţi ar putea deveni o franciză mai dinamică". Cele şase romane scrise de Herbert (şi continuările şi prequel-urile publicate de fiul acestuia, Brian) au devenit una dintre cele mai influente şi spectaculoase serii de romane din lumea SF, alături de celebra Fundaţie a lui Isaac Asimov, în curs de ecranizare de către Roland Emmerich.

După ce a regizat Hancock şi The Kingdom, Berg are toate şansele să facă istorie şi în genul SF.

În acest moment nu există niciun actor asociat, dar putem să-i facem sugestii regizorului. Tu pe cine ai vedea în rolul lui Paul Atreides, interpretat în filmul din 1984 de Kyle MacLachlan?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
numenudau pe 7 august 2009 13:58
Pentru rolul principal din Dune ar fi perfect Paul Walker.
Euphoria pe 7 august 2009 17:13
Nu stiu exact :-? un actor tanar in jur de 16-17 ani , pentru ca in carte Paul Atreides avea doa 16 ani , aceea ce a facut totul sa devina mai spectaculos .
stefann23 pe 7 august 2009 17:24
eu l-as pune in rolul lui Paul Atreides pe Hayden Christensen, a jucat Anakyn Skywalker in Star Wars Revenge of the Sith.
stefann23 pe 7 august 2009 17:27
sunt de acord cu Euphoria, actorul trebuie sa fie tanar, la inceput imi veneau in minte tot actori mai in varsta insa nu se potrivesc pentru rol, Hayden Christensen asta e cat da cat tanar si cu putin machiaj se rezolva :D
r@ pe 7 august 2009 17:30
Alec Newman cred eu :)
Paramore pe 7 august 2009 17:39
Cartea a fost mult mai buna ca filmul
dune cult pe 7 august 2009 17:40
Dune reprezinta o capodopera uriasa ce m-a fascinat ,de prisos sa mai spun ca sunt un fan inrait al cartilor lui Herbert.,,,,,,,,sper in sfarsit sa vad o ecranizare reusita,celelalte incercari au fost puerile,,,,,,,,,,in rolul lui Paul Atreides l-as vedea pe gerard butler
chaosnecrolyte pe 7 august 2009 17:43
Am o propunere foarte interesanta: Cam Gigandet in rolul lui Feyd-Rautha Harkonnen
stefann23 pe 7 august 2009 18:43
@ dune cult
MADNESS!?
THIS!!!!!! IS!!!!!!!!!! DUNE!!!!!!

shmekerila pe 7 august 2009 19:02
eu l-as prefera pe Daniel Radcliffe... ok, nu aruncati cu rosii dupa mine, dar eu cred ca s-ar potrivi foarte bine in rolul lui Paul
stefann23 pe 7 august 2009 20:51
@ shmekerila, fiecare cu preferintele sale :), intr-adevar rolurile se aseamana intr-o oarecare masura Paul Atreiders-Mesia, Harry Potter-The chosen one, insa Daniel Radcliffe e cumva legat de Harry Potter slabe sanse sa apara intr-un alt film decat Harry Potter ;)
c0smin pe 7 august 2009 23:16
eu va spun pe cine nu ash alege deloc :)) pe zac efron
Oana pe 8 august 2009 12:15
In rolul lui Paul ar trebui sa fie un actor necunoscut. Sa fie ceva... fresh. Daca tot se face filmul din nou, sa fie si alti actori... noi.
De exemplu Christopher Reeve in Superman. A fost primul film in care a jucat in rolul principal.

doinarac pe 9 august 2009 00:58
De acord cu Oana.
Se poate face o preselectie asa cum s-a facut pt Harry Potter , si sa apara cineva nou , fresh, ca sa i se asocieze imaginea: Paul Atreides.

alexlukacs pe 9 august 2009 13:56
Cartea este o saga foarte reusita si scenariul filmului trebuie sa se ridice la nivelul ei.
Sunt de acord ca rolul lui Paul Muadib ar trebui interpretat de un actor tanar si "neconsacrat". Probabil ca acest rol va reprezenta pentru el "rolul vietii", asa cum a fost in cazul pomenit de Oana a lui Christopher Reeve in Superman, sau al lui Robert Powell in Jesus of Nazareth.
Indiferent cine va fi, acest actor va trebui sa "eclipseze" ecranizarea din 1984 in care Paul a fost interpretat de un Kyle MacLachlan de zile mari.

ThoR121 pe 14 octombrie 2009 14:05
e bine ca se face un nou film dupa dune dar din pacate nu cred ca o sa fie si in spiritu cartilor. in primul rand nu se poate face un film decent dune care sa tina 2h. dune e mai mult decat actiune, dune inseamna si personaje complexe si de aceea nu cred ca vor reusi.in al doilea rand nu cred ca peter berg este potrivit ptr asa ceva mai ales daca ne luam dupa ultimul lui film hancok care nu spune nimic iar in paralel cu dune berg lucreaza la o continuare ptr hancok lucreaza la battleship la thracian wars....deci cam multe lucruri in acelasi timp. si ce sa zic.....a mai vrut sa il si racoleze pe actorul din saga twilight new moon in rolul lui paul atreides...parerea mea e ca doar hbo cu o miniserie poate face un lucru fantastic.sunt acolo cativa baieti care stiu sa prezinte un personaj complex si sa faca un scenariu bun...daca nu ma credeti va recomand sa vedeti sau sa revedeti serialele ROME SI DEADWOOD
Radu1711 pe 18 aprilie 2010 01:35
imi place daca are multa actiune

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells