Michelle Yeoh, într-o film biografic regizat de Luc Besson

de Cristina Grigore în 10 Dec 2010
Michelle Yeoh, într-o film biografic regizat de Luc Besson

Michelle Yeoh, actriţa din Crouching Tiger, Hidden Dragon, cunoscută şi pentru rolul din filmul James Bond, Tomorrow Never Dies, va juca rolul liderului pro-democraţie din Birmania, Aung San Suu Kyi, într-un film intitulat Into the Light, anunţă The Guardian.

Yeoh s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni cu Suu Kyi, pentru a discuta despre viitorul film biografic ce va relata povestea vieţii acesteia. Acum în vârstă de 65 de ani, Suu Kyi a câştigat în 1991 premiul Nobel pentru Pace. A devenit în decursul timpului o figură legendară a luptei pentru democraţie, împotriva juntei militare din Birmania (aflată la conducerea ţării încă din 1962), care a pus-o în 1991 sub arest la domiciliu, fiind eliberată anul acesta, pe 13 noiembrie.

Ideea filmului i-a aparţinut cineastului francez Luc Besson (Al cincilea element), cunoscut în ultima vreme mai mult pentru activitatea sa scenaristică şi de producător. Besson va regiza această producţie, ale cărei filmări au început deja, conform unor surse, chiar în Birmania.

Nu a fost încă anunţat dacă Aung San Suu Kyi va participa la scrierea scenariului sau va apărea în film.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 11 decembrie 2010 13:41
Oricat de buna actrita este Michelle Yeoh(si nu este de fapt), nu mi se pare normal sa alegi o actrita chineza sa joace pe cea mai celebra birmaneza. Bineinteles, filmul este facut pentru vestici, si se stie ca pentru ei toti asiaticii arata la fel, nu?? OF
Ant pe 12 decembrie 2010 04:32
Michelle Yeoh nu e din China! Si actrita buna e pentru cine stie :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells