Jon Favreau renunţă la Iron Man 3

de Cristina Grigore în 15 Dec 2010
Jon Favreau renunţă la Iron Man 3

Chiar dacă ultimele ştiri dădeau ca sigură implicarea lui Jon Favreau în proiectul celor de la Marvel legat de Iron Man 3, iată că regizorul a hotărât să părăsească această franciză, scrie Vulture. „E adevărat, regizez Magic Kingdom, şi nu Iron Man 3. Am avut o colaborare grozavă cu Marvel şi le doresc toate cele bune”, a confirmat Favreau în această noapte pe contul său de Twitter.

Una din motivaţiile gestului său ar putea avea legătură cu controlul creativ, pe care regizorul şi-l dorea independent de cererile studioului producător, care s-au manifestat încă de la realizarea lui Iron Man 2. Şi atunci, cei de la Marvel au ţinut să introducă în poveste elemente şi personaje care să facă trimitere la viitorul film The Avengers, pe când Favreau îşi dorea o producţie de sine stătătoare, cu o direcţie clară.

Un alt motiv pentru care regizorul a părăsit cârma lui Iron Man 3 ar fi de natură financiară, susţin alte surse ale Vulture. Favreau a primit 10 milioane de dolari pentru Iron Man 2 şi intenţiona probabil să crească această sumă pentru următorul film al francizei la 12-15 milioane, plus 15 procente din încasările nete ale filmului, lucru ce nu a fost pe placul celor de la Disney, care au achiziţionat recent Marvel pentru 4 miliarde de dolari.

Însă următorul proiect al lui Favreau va rămâne tot în curtea Disney. Magic Kingdom spune povestea unei familii rămasă prizonieră în Disneyland şi a întâlnirii magice cu tot felul de personaje ale acestui univers. Indiferent ce alt regizor vor găsi producătorii pentru Iron Man 3, acesta va trebui să fie şi pe placul lui Robert Downey Jr. care a stipulat acest lucru în contractul său cu Marvel Pictures.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
psihologu pe 15 decembrie 2010 11:00
I s-a potrivit rolul din IM2 pacat ca nu-l mai continua este un actor bun...
luca pe 15 decembrie 2010 13:23
^De fapt Favreau a regizat Iron Man 2. Vroiai sa spui ca era un "regizor bun".
mihai pe 15 decembrie 2010 14:18
@psihologu
Tu acum te-ai trezit??? In articol este vorba despre regizorul filmului...nu despre vreun actor.
Revenind la oile noastre imi pare rau ca nu va mai regiza si partea a 3-a. Adevarul ca s-a vazut implicarea studiourilor in IM2. A doua parte nu s-a ridicat la nivelul celei dintai.
Sa speram ca 3-ul va fi la fel de bun ca si primul.

gogu pe 15 decembrie 2010 16:04
a regizat,dar a si jucat in iron man 2. . .
hoferik pe 15 decembrie 2010 21:06
mihai si luca, deschideti ochii intai inainte sa va luati de psihologu desteptilor, favreau a si jucat in IM2
hossu pe 15 decembrie 2010 22:26
A si jucat dar rolul lui era unul minor. Pierderea sa este ca regizor, nu ca actor.
alex_il_fenomeno pe 17 decembrie 2010 09:56
cred ca aici a gresit ! cum poti sa renunti al un film asa de mare ??!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells