Ce se întâmplă în War Horse, al lui Steven Spielberg?

de Cristina Grigore în 15 Dec 2010
Ce se întâmplă în War Horse, al lui Steven Spielberg?


Deşi a fost anunţat prima dată în luna mai acestui an, War Horse, proiectul lui Steven Spielberg, adaptarea unei piesei de teatru de succes cu acelaşi nume, nu au fost oferite presei prea multe detalii legate de producţia sa.

A apărut însă acum sinopsis-ul oficial al filmului, preluat de Collider, ce anunţă o serie de aventuri captivante pe fondul unei nemaipomenite prietenii legate între un om şi un necuvântător. Acţiunea filmului se va desfăşura în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi începe cu un băiat, Albert, şi un cal, Joey, care este îmblânzit şi dresat de tânăr. Între cei doi se creează o legătură puternică, ruptă în mod tragic de forţata lor despărţire.

De aici, povestea urmăreşte extraordinara călătorie a lui Joey prin ochii căruia experimentăm întâmplări tragice din timpul războiului. Filmul ne va oferi secvenţe emoţionante, calul fiind motiv de inspiraţie pentru toţi cei pe care îi poartă în spate în tot acest timp (cavaleria Britanică, soldaţi germani, un fermier francez).

Chiar dacă se bazează pe romanul pentru copii al lui Michael Morpurgo, War Horse are toate şansele de a deveni, în mâinile lui Spielberg, o adaptare reuşită pe marele ecran. Cu atât mai mult cu cât regizorul s-a dovedit inspirat în a portretiza relaţiile copiilor cu alte creaturi necuvântătoare (E.T.), a portretizat excelent din punct de vedere vizual un război (în Saving Private Ryan) şi, nu în ultimul rând, a fost autorul adaptării cărţii biografice a lui J.G. Ballard, Empire of the Sun, ce spune povestea unui băiat nevoit să supravieţuiască în inima ocupaţiei japoneze a Shanghai-ului.

War Horse îi are în distribuţie pe Emily Watson, Jeremy Irvine şi David Thewlis. Lansarea sa este programată pentru 28 decembrie 2011.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
psihologu pe 15 decembrie 2010 11:02
Cred ca va fi o reusita dupa cum se vehiculeaza in presa...
blastpit pe 15 decembrie 2010 13:10
Trebuie s-o vad si pasta...
Mihai pe 15 decembrie 2010 21:16
Vand cele mai ieftine DVD-urisi Blu-Ray-uri ORIGINALE si sigilate de pe piata. Cele mai mici preturi. DVD 15 ron, Blu-Ray 50 ron. Nu costa nimic sa va uitati. Aveti aici lista completa : okazii.ro/catalog?user_list=mihaipais
alex_il_fenomeno pe 17 decembrie 2010 09:54
Steven Spielberg a facut mereu niste filme incredibile , sunt sigur ca si acesta va fi o reusita !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells