Interviu: John Travolta şi Jonathan Rhys Meyers, în exclusivitate în România

26 Ian 2010
Interviu: John Travolta şi Jonathan Rhys Meyers, în exclusivitate în România

MediaPro Distribution prezintă Din Paris, cu dragoste, un thriller exploziv, din care nu lipsesc replicile inteligente şi pline de umor. Cu John Travolta şi Jonathan Rhys Meyers în rolurile principale,  Din Paris, cu dragoste va avea premiera din 5 februarie, în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, Starplex, Cityplex (Bucureşti şi Constanţa), Lotus (Oradea) şi Odeon Cineplex (Cluj).
   
Asistentul personal al Ambasadorului SUA în Franţa, James Reece (Jonathan Rhys Meyers), duce o viaţă de invidiat la Paris. Cu o superbă franţuzoaică pe post de iubită, adevărata lui pasiune rămâne jobul său de începător din cadrul CIA-ului. Tot ce îşi doreşte acum James este să ajungă un agent în toată regula şi să aibă parte de cât mai multă acţiune şi adrenalină. Aşa că în momentul în care i se oferă posibilitatea de a avansa în cadrul CIA-ului, nu-i vine să creadă ce noroc a dat peste el. Totul până în momentul în care îl cunoaşte pe noul său partener, agentul special Charlie Wax (John Travolta).
 
Iată, mai jos, un interviu simultan, cu John Travolta şi Jonathan Rhys Meyers, în exclusivitate în România!

Cum a fost experienţa de a lucra împreună?
 

JRM: Nimeni nu şi-a dat seama cum ne vom potrivi pe ecran, până în momentul în care am început să filmăm efectiv. Atunci a început cu adevărat interacţiunea noastră. John este un om foarte cald, deschis şi generos, iar eu am simţit de la început că este un partener de film cu care mă pot simţi în largul meu.  

 
 JT: Eu şi Jonathan avem abordări similare ale rolurilor, o facem într-un mod cât mai natural şi păstrăm adrenalina la cote maxime în toate scenele. Atunci când se întâmplă să nu reuşim asta, ne bazăm unul pe celălalt pentru a crea efectul dorit. Simplul fapt că avem acest sentiment reciproc de  încredere şi că ne simţim în largul nostru lucrând împreună face totul posibil. Şi nimeni nu ştie rezultatul final până nu ne vedem pe ecran. Se poate întâmpla ca noi să ne distrăm de minune, dar important este ca spectatorii să simtă că ne potrivim perfect.  

 Eraţi familiarizaţi cu proiectele pe care le-a avut fiecare dintre voi în portofoliu?

 
 JT: Eu ştiam foarte bine ce roluri a avut Jonathan până la DIN PARIS, CU DRAGOSTE, datorită minunatei poziţii în care mă aflu: în momentul în care sunt abordat pentru un proiect, mi se prezintă imediat şi sugestiile de parteneri.

Pentru DIN PARIS, CU DRAGOSTE, Jonathan era prima sugestie şi chiar m-am bucurat, mi se pare un actor excelent. Cred că, din generaţia tânără de actori, el este cel mai înzestrat, pentru că poate aborda absolut orice rol. Toate interpretările sale îi demonstrează versatilitatea, sunt diferite, clasice şi credibile, în opinia mea Jonathan are un viitor foarte frumos în faţă lui. Dar cred că deja v-aţi convins şi voi de asta.  
 

 JRM: Îmi plac multe dintre filmele lui John. Pulp Fiction este cu siguranţă o piatră de temelie pentru un nou gen, el a schimbat modul în care sunt privite filmele de acţiune. Eu am crescut în Irlanda, unde nu aveam video recorder sau DVD şi atunci când a apărut Grease la televizor, atât eu cât şi familia mea, eram înnebuniţi să-l vedem. Recunosc că am fost gelos pe John pentru că era cu Sandy. Febra de sâmbătă seară este, de asemenea, un film de excepţie. Ador muzica, stilul vestimentar al perioadei şi dansurile. Face Off a fost genial şi John a făcut un rol pe măsură, a intrat perfect în pielea lui Nic Cage. Mi se pare foarte dificil  un astfel de rol, tocmai pentru că nu ai fizicului celuilalt sau limbajul lui non-verbal.


 JT: Aici are dreptate, eram foarte diferiţi. Sigur că au existat mici trucuri cu care am păcălit camera. Oricum şi Jonathan are prestaţii comparabile, cum ar fi cea din Match Point. Sincer, nu văd ce ar fi putut vreodată îmbunătăţi interpretarea lui ... mi s-a părut uimitor. Toată lumea este de acord cu faptul că  face roluri senzaţionale.  
 
 Cum aţi descrie personajul celuilalt?
 
 JT: Vrei să fii primul?

JRM: Da, sigur. Charlie Wax este nebun de legat. E un tip nepotrivit pentru o femeie normală din aproape orice punct de vedere. Lui îi place să tragă câteva gloanţe şi abia după aceea să pună întrebări, de cele mai multe ori la morgă. Face multe victime până la finalul filmului, iar eu trebuie mereu să mă strecor printre bălţile de sânge. În acelaşi timp, se poate observa că Reese îi stimulează lui Charlie instinctele paterne, ceea ce este foarte ciudat, se poartă ca şi cum ar fi mentorul său. Wax este foarte amuzat de fiecare dată când reuşeşte să-şi şocheze tânărul partener, prin comportamentul său violent.

Însă pentru el a devenit atât de eficient să omoare oameni, încât nu ştie să trăiască în afară situaţiilor periculoase. Se simte ca un balerin pe scenă şi nu este genul care să stea în cămaşă şi cravată la  un birou. Poate, din cauza aceasta, rezultă şi stilul de viaţă pe care îl are, fără familie sau o femeie iubită lângă el, tot timpul în bătaia pistolului, pentru că nu ştie şi nu îşi doreşte altceva.  


 JT: Foarte mult şi nu ştiu exact cum să fac o caracterizare la fel de bună ca a lui Reese, dar trebuie să încerc. Hai să vedem. Reese este opusul lui Charlie, dar are potenţialul necesar pentru a deveni la fel de bun din anumite puncte de vedere. Şi treaba mea este să îl transform puţin, aşa cum veţi putea vedea în finalul filmului.  
 

 JRM: Cel puţin, noi aşa sperăm!

 
 JT: Dar în acelaşi timp avem de a face cu un gentleman perfect educat. Reese este întotdeauna la patru ace, inteligent, vorbeşte mai multe limbi străine şi, în principiu, are toate calităţile care îi lipsesc lui Charlie. Este elegant, sofisticat şi atent, dar cea mai mare slăbiciune a sa o reprezintă sentimentalismul. Se îndrăgosteşte nebuneşte, orb şi cu toată inima. Este atât de naiv şi sincer în dragoste încât, pentru partenerul său, Reese este un mare risc. Şi este supravegheat atent de către acesta. În adâncul sufletului, Charlie probabil îşi doreşte să fie mai uman, să semene puţin cu el. Reese este personajul romantic, inima filmului şi trebuie să facă faţă şi acestei laturi a personalităţii lui Wax. Şi tot la capitolul personalitate, el trebuie să înveţe să îşi stăpânească instinctele, pentru că în el zace un ucigaş la fel de bun ca Wax.  
 
 Rolul meu este să îl scot la suprafaţă. Pentru dragoste, Reese este capabil să acţioneze exact ca mine, deşi este un tip raţional care întotdeauna are o motivaţie bună pentru a iubi, pentru a ucide şi în general pentru orice face. Nu îi place să cadă în imoralitate. Este foarte clar că îşi doreşte să ştie tot timpul ce se întâmplă, de ce facem anumite lucruri. Eu îmi justific violenţa prin eficienţă, pe când el are o părere groaznică despre asta.  În ciuda acestei atitudini, Reese poate totuşi să gestioneze situaţiile dificile pe care le întâlnesc amândoi, deşi trezirea la realitate este foarte dură pentru el. Charlie îi deschide ochii şi îl duce într-o călătorie de care, cu siguranţă, nu a avut parte până acum.  

JRM: A fost foarte la obiect!

JT: Aşa ţi se pare?

JRM: Ai exersat mult? JT: Nu.
JRM: Eu da! Am exersat mult răspunsul pentru întrebarea asta.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
razvani500 pe 28 ianuarie 2010 16:18
FOARTE FOARTE TARE TRAVOLTA !!!
marius93 pe 22 iulie 2010 22:08
Fain interviul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells