ICR Varsovia: Intalnire cu Dan Alexe si prezentarea documentarului "Cabala la Kabul"

19 Feb 2008
ICR Varsovia: Intalnire cu Dan Alexe si prezentarea documentarului "Cabala la Kabul"

Pe 4 martie 2008, de la ora 18.00, va avea loc, in sala de proiectii a Institutului de Istorie Evreiasca din Varsovia, proiectia unuia dintre cele mai bine primite filme documentare din ultimii ani, “Cabala la Kabul” si intalnirea cu realizatorul acestuia, jurnalistul si cineastul de origine romana Dan Alexe.

Castigator al marelui premiu la Astra Film Fest de anul trecut, filmul prezinta povestea ultimilor doi supravietuitori ai comunitatii evreiesti din capitala afgana dupa caderea regimului taliban, Isaac Levy si Zabulon Simantov. “Cabala la Kabul” figureaza in programul mai multor cinematografe din Franta si Belgia.

Jurnalist de origine romana stabilit de douazeci de ani in Belgia, Dan Alexe a lucrat pentru BBC si Europa Libera. A realizat filme documentare in regiuni precum Cecenia, Afganistan, Pakistan, Kosovo si Asia Centrala. In prezent, preda la Paris cursuri despre misticismul islamist si este corespondentul ”Romania libere” la Bruxelles. Filmul “Cabala la Kabul” l-a inceput in 2001, dar, dupa ce in 2002, la revenirea in Europa, a fost jefuit de toate inregistrarile, s-a reintors in 2003 la Kabul si a reluat filmarile.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells