9.0 / 10
96 voturi

Monden

A fost împreună cu Samantha Mathis între 1992 şi 1993
Vezi toate »
Nume real: River Jude Bottom/ River Jude Phoenix(din 1979) · Locul naşterii: Madras, Oregon, USA · Data naşterii: 23.08.1970 · Data decesului: 31.10.1993 · Locul decesului: Los Angeles, California · Ocupaţie: Actor · Constituţie: atletică · Înălţime: 178 cm · Culoarea ochilor: verzi · Culoarea părului: blond · Zodia: Leu · Etnie/rasă: albă · Țara: SUA

Biografie

River Phoenix era unul dintre cei mai promitatori actori ai anilor '90. Nascut River Jude Bottom, este primul copil al cuplului Arlyn Sharon Dunetz si John Lee Bottom, fiind urmat de inca patru: Rain, Joaquin, Liberty si Summer. Parintii sai l-au numit River dupa "raul vietii' din romanul Siddartha al lui Herman Hesse si Jude dupa bine-cunoscuta piesa a trupei Beatles, Hey Jude. Descrisi chiar de River ca "mai degraba hippie", parintii sai s-au alaturat unui cult religios numit Children of God ca misionari, calatorind astfel cu...

mai mult
Au contribuit la această pagină: jansic, MsTasty Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
MsTasty pe 17 Aprilie 2010 23:53
Am ramas profund impresionata cum a jucat in Stand by Me si nu numai. Un actor foarte - foarte talentat, foarte destept, un om minunat.
7 0
me pe 11 Ianuarie 2007 18:03
There's a river born to be a giver will keep you warm won't make you shiver his heart is never gonna wither-RHCP
5 0
adina pe 14 Ianuarie 2007 11:58
Filmografie completa:

EXPLORERS (1985)
STAND BY ME (1986)
THE MOSQUITO COAST (1986)
A NIGHT IN THE LIFE OF JIMMY REARDON (1988)
LITTLE NIKITA (1988)
RUNNING ON EMPTY (1988)
INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE (1989)
I LOVE YOU TO DEATH (1990)
DOGFIGHT (1991)
MY OWN PRIVATE IDAHO (1991)
SNEAKERS (1992)
THE THING CALLED LOVE (1993)
SILENT TONGUE (1993)
EVEN COWGIRLS GET THE BLUES (1993,Cameo)
DARK BLOOD (1993, uncompleted)

3 0
xerses pe 23 August 2011 08:54
Pacat de un talent pierdut.Mi-ar fi placut sa-l vad evoluand in filme....
2 0
vale_fan pe 23 August 2010 13:01
Pacat...Imi pare foarte rau de el..Era un super actor..Chiar nu merita moartea pe care a avut-o..Din pacate asta este L.A-ul,Hollywoodul..Era de atunci,acum e si mai rau.Pacat,ar fi avut o cariera si mai interesanta decat a avut-o.
2 0
adina pe 10 Ianuarie 2007 23:12
un actor bun,un om deosebit care mai acea ceva de zis.Poate s'a dus intr'un loc mai bun.Sa speram!!
2 1
miriam-phoenix pe 02 Mai 2016 22:21
O nestemata a dramei
Cuvantul "nestemata" nu a fost ales intamplator pentru a-mi denumi recenzia.Despre River as putea scrie ore intregi,fara a ma opri,insa voi incerca sa fiu,pe cat posibil,concisa:Personal,River contureaza un model a ceea ce numesc "puritate dramatica".Fiecare rol interpretat de catre River are acea naturalete,prezenta a impecabilului.Am intotdeauna impresia ca interpretarea sa se impleteste cu povestea in sine...Imi transmite o energie care dezvaluie un sens nemaintalnit al sintagmei "a fi actor".Nu vreau sa cad in desuetudine,dar il ador(imi permit chiar a spune ca il sacralizez)pe River.Ma invaluie cu acea mantie enigmatica a nonconformismului genuin!Urasc faptul ca destinul se opune ca oamenii veritabili sa ramana pe acest pamant mai mult...Divinitatea decide sa ii faca sa apuna pe cei remarcabili in vederea consolidarii armatei sale de ingeri.River Phoenix este,cu siguranta,un actor… citeşte
1 0
radu3455 pe 29 Decembrie 2012 13:00
l-am remarcat in filmul Stand by Me unde a reusit sa ma uimeasca la felul cum a jucat,pacat ca s-a dus asa devreme
1 0
alex_il_fenomeno pe 07 Septembrie 2012 20:21
Un actor foarte potrivit pentru genul thriller și dramă , unde a avut cele mai impresionante și mai strălucitoare apariții .
1 0
lili22 pe 01 Octombrie 2018 22:49
Ce pacat.Un actor atat de inzestrat sa dispara asa de repede.Nu cred ca sunt multi care sa fie actori de clasa inca de tineri.
0 0
Iulidesprefilme pe 23 August 2014 12:53
O stea care pe cât de repede a apărut, pe atât de repede s-a stins...
0 0

Spune-ţi părerea despre River Phoenix

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
  • Îţi place sau deteşti acest actor?

    Adaugă-l într-o listă!
  • Premii

    O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu Venetia
    Toate premiile »

Best of River Phoenix

Film Running on Empty Film My Own Private Idaho Film Explorers Film Dark Blood
Liste cu River Phoenix
jinglebells