« Înapoi la pagina festivalului

MGM Channel te invită la... Veneţia

25 Aug 2012
MGM Channel te invită la... Veneţia

Pe 2 septembrie,  MGM Channel îţi oferă şansa de a lua parte la Festivalul de Film de la Veneţia, urmărind filmele premiate Cu ochii larg închişi, Dragoste şi moarte în Idaho şi Tom Jones.

Cel mai vechi festival de film din lume, Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia îşi va desfăşura cea de-a 69-a ediţie pe insula Lido din arhipelagul veneţian, între 29 august şi 8 septembrie. MGM şi Cinemagia o să te ţină la curent cu cele mai importante evenimente şi lansări din cadrul acestei ediţii a festivalului.

Scopul declarat al festivalului anual este de a promova toate aspectele cinematografiei internaţionale, în toate formele ei – ca formă de artă, ca divertisment şi ca industrie independentă. Festivalul nu prezintă doar filme noi, ci şi retrospective ale personalităţilor marcante ale cinematografiei, cu scopul de a informa marele publicul în legătură cu istoria cinematografiei.

MGM Channel dedică o seară întreagă acestui prestigios eveniment, pentru a-ţi da ocazia să trăieşti strălucirea şi splendoarea starurilor, difuzând unul după celălalt trei filme laureate. Nu rata aventura romantică Tom Jones, thrillerul erotic Cu ochii larg închişi şi intensa dramă independentă Dragoste şi moarte în Idaho.

În plus, poţi vedea cele mai proaspete ştiri şi bârfe în exclusivitate de la festivalul de la Veneţia, în cel mai recent episod al magazinului de film al MGM Channel, Big Screen, care va avea o secţiune întreagă dedicată spectaculosului eveniment.

Aşadar, stai cu noi pe 2 septembrie, de la ora 21.00, ca să vezi comedia Tom Jones, cu Albert Finney, premiat cu trofeul pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Veneţia în 1963, pentru interpretarea lui excepţională în rolul unui copil abandonat, adoptat de un nobil bogat în secolul XVII. Tom Jones creşte şi devine un mare afemeiat, iar numeroasele lui cuceriri îl baga de multe ori în mari belele.

Tom Jones a fost una dintre cele mai apreciate şi populare comedii ale vremii, câştigând şi patru Oscaruri. Filmul este remarcabil pentru stilul comic extravagant – secvenţa de început este jucată în stilul filmelor mute, iar uneori personajele se uită direct în cameră sau chiar se adresează direct publicului. Într-o scenă, personajul lui Albert Finney, Tom Jones, observă brusc camera de filmat şi acoperă lentila cu pălăria. Nu pierde acest film clasic de neratat!

Drama Dragoste şi moarte în Idaho începe la ora 23.00 şi urmăreşte povestea a doi prieteni, Mike şi Scott, doi adolescenţi ai străzii, jucaţi magnific de River Phoenix şi Keanu Reeves. Ei pornesc într-o călătorie iniţiatică spre oraşul natal al lui Mike, în Idaho, apoi spre Italia, în căutarea mamei lui Mike, care disparuse cu ani în urmă. Pe drum, Scott “agaţă” o fată frumoasă care vine cu ei. Acst lucru îngreunează şi mai mult călătoria, deoarece Mike este îndrăgostit în secret de Scott...  

Regizorul Gus Van Sant a găsit foarte greu finanţare în Hollywood pentru acest film, iar la un moment dat s-a gândit chiar să facă un film cu buget redus, în care să joace chiar puşti ai străzii. El a trimis la întâmplare copii ale scenariului lui Reeves şi Phoenix, convins fiind că îl vor refuza oricum, însă amândoi au fost de acord să joace în film, spre uluirea regizorului.

Dragoste şi moarte în Idaho a avut premiera mondială în 1991 la Festivalul de Film de la Veneţia, unde a primit recenzii pozitive. River Phoenix a fost laureat cu mai multe premii pentru interpretarea din acest film, printre care Cupa Volpi pentru Cel mai Bun Actor la Veneţia.

La ora 01:25 se încing lucrurile între foştii soţi Nicole Kidman şi Tom Cruise în ultimul film finalizat de Stanley Kubrick, Cu ochii larg închişi. Filmul are la bază nuvela "Traumnovelle" de Arthur Schnitzler, care înseamnă “povestea unui vis”. Filmul are loc în New York şi urmăreşte aventurile intens sexuale ale doctorului Bill Harford, care este şocat când soţia lui, Alice, îi mărturiseşte că în urmă cu un an fusese cât pe-aci să îl înşele cu un alt bărbat. El porneşte într-o aventură de o noapte, în timpul căreia se infiltrează într-o orgie cu măşti, într-o sectă sexuală secretă.

Regizorului Stanley Kubrick i-a fost decernat de către criticii de film Premiul "Bastone Bianco" pentru Cu ochii larg închişi în 1999. Însă premiul i-a fost decernat postum, deoarece murise cu câteva luni înainte de festival.

Trăieşte la cald emoţia celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, numai la MGM Channel, pe 2 septembrie.

2 septembrie, 21:00
Tom Jones
Cel mai bun actor: Albert Finney (1963)

2 septembrie, 23:20
Dragoste şi moarte în Idaho
Cel mai bun actor: River Phoenix (1991)

3 septembrie, 01:25
Cu ochii larg închişi
Premiul criticilor "Bastone Bianco": Stanley Kubrick (1999)

Cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 august 2012 13:21
foarte bine . ultimul film l-am vazut , dar pe primele doua inca nu .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells