HBO ofera si in Europa Centrala CINEMAX, un nou canal de film

23 Nov 2004
HBO ofera si in Europa Centrala CINEMAX, un nou canal de film
Home Box Office Europa Centrala (HBO CE), lider in furnizarea de canale premium in Europa Centrala, va lansa un nou canal de film, CINEMAX, in primul trimestru al anului 2005 – a anuntat Phil Roter, CEO (Chief Executive Officer) al HBO CE. Canalul va fi disponibil in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Republica Slovaca, Romania si Bulgaria.
Cinemax este canalul special creat pentru “iubitorii de film”. In timp ce HBO are cele mai mari filme, evenimente speciale sau seriale castigatoare ale unor prestigioase premii internationale, CINEMAX va veni cu o mai mare varietate de filme. Profilul general al CINEMAX este dat de filme apreciate de critica cu distributii impresionante, filme independente, precum si filme din intreaga lume, castigatoare ale unor festivaluri internationale. CINEMAX este conceput in asa fel, incat sa reprezinte complementul ideal pentru HBO, oferind abonatilor un spectru mai larg de alegeri.
Dupa ce in 1991 am lansat in Europa Centrala HBO, suntem foarte incantati sa venim acum cu CINEMAX. Desi CINEMAX este special conceput pentru tarile din Europa Centrala in care ne desfasuram activitatea, este important de mentionat ca la baza canalului sta un concept de succes care, prin impachetarea cu HBO, si-a demonstrat deja eficienta in Asia si America Latina. Luand in calcul aceasta experienta, avem incredere in faptul ca CINEMAX va constitui complementul ideal pentru HBO”. – a declarat Phil Roter.
Cinemax se va orienta catre filme de calitate cu intriga interesanta si actori mari, apreciati de toti iubitorii de film. Acest canal va avea o grila usor de retinut si prietenoasa, urmand un model care asigura oportunitati de vizionare bine definite, care urmaresc un tipar usor de identificat. In fiecare seara vom garanta un film deosebit, intre orele 20:00 si 22:00 (orele de maxima audienta). Abonatii CINEMAX vor putea alege dintr-o larga varietate de filme reprezentand genuri diferite si provenind din toata lumea. “ – a adaugat Judit Minda, Vice President Programming al HBO CE.
Cinemax va avea ancore unice, tematice, pentru fiecare seara a saptamanii: sambata, Premiera de sambata si Instinct primar (Guilty Pleasures). Duminica, in cadrul Zonei Crepusculare, CINEMAX va difuza cele mai bune filme thriller, sci-fi sau de suspans (mister).  Lunea este dedicata femeilor; sub numele Ce-si doresc femeile, CINEMAX va difuza filme pentru doamne, cu subiecte diverse si de genuri diferite. Martea, Zoom va oferi adevarate acrobatii de programming, menite sa atraga interesul iubitorilor de film catre regizori, actori si subiecte incitante. Miercurea, la Cinema fara Frontiere, vor fi filme din intreaga lume, non-conformiste, care au obtinut apreciarea criticii de film. Joia vom avea Clasic, adica cele mai mari filme din toate timpurile, iar vinerea este seara Cult: filme contemporane, avand subiecte care nu te pot lasa indiferent.
Cinemax va oferi continut de programe provenind de la cel putin 5 mari studiouri hollywood-iene: Warner Brothers, Disney, Sony, MGM si Paramount. O mare parte dintre filmele prezentate pe canalul CINEMAX vor fi in premiera pe micul ecran. Doar cateva exemple:
Printre premierele de sâmbata, spectatorii vor putea vedea, de exemplu, Evelyn cu Pierce Brosnan, The Matchstick Men cu Nicolas Cage, Hope Springs cu Colin Firth, A Man Apart cu Vin Diesel.
La Clubul Cinemax de marti  (Zoom) veti vedea, câte doua realizari ale unor mari regizori sau actori, cum ar fi Oliver Stone (Salvador si Nixon) sau Sean Penn (The Falcon and the Snowman si At Close Range). Ziua de miercuri este dedicata cinematografului international si veti putea vedea filme aclamate în întreaga lume, cum ar fi Solino (Germania), Purple Butterfly (China), Astronauts (Spania) si Minimal Stories (Argentina).
In Zona crepusculara veti gasi SF-uri si filme de suspans ca Species 3, Pet Sematary, Invasion of the Body Snatchers.
Lunea este dedicata comediilor si dramelor pentru femei si despre femei. Cateva exemple ar fi Saving Jessica Lynch, Holiday Heart, She Is Having a Baby.
Dintre filmele clasice ale zilelor noastre, Cinemax va prezenta “Grease”, “The Return of the Pink Panther”, “The Adventures of Priscilla: Queen of the Desert”.
Vinerea va fi ziua pentru subiecte de actualitate si nonconformiste: The Trench, Palookaville, Dream With the Fishes si Baadassss! Sambata, e vremea instinctului primar, cu filme ca Disclosure, cu Michael Douglas si Demi Moore, The Ranch, Love Crimes.
Cinemax va avea continut de programe integral adaptate limbilor fiecarei tari. In In Romania si in Bulgaria, canalul va avea subtitrare. In celelalte tari, traducerea va fi voice-over. Canalul va difuza 18 ore in timpul saptamanii si 24 de ore in week-end.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells