Ghinioanele norocoase ale lui Adrian Pasdar

de Cristina Popov (Joe) - Pro Cinema în 23 Iun 2006
Ghinioanele norocoase ale lui Adrian Pasdar
O serie de intamplari nefericite l-au facut pe Adrian Pasdar, protagonistul serialului Calea Misterelor / Mysterious Ways (difuzat in fiecare vineri seara de la 20:00 pe Pro Cinema) sa devina actor. Pe cand era student la Universitatea din Florida si studia literatura, Adrian era pasionat de fotbal si, poate ca ar fi facut cariera in sport, daca nu ar fi avut un accident de masina la sfarsitul primului an studentesc. Accidentul l-a impiedicat sa mai joace, asa ca s-a intors in orasul sau natal, Philadelphia. Fiu de chirurg, Pasdar si-a petrecut convalescenta invatand sa monteze decoruri pentru Teatrul People’s Light. Si asta pana cand s-a ranit grav la degetul mare, cand si-a reevaluat optiunile...din nou si a decis sa devina actor.
Termina Institutul de teatru Lee Strasberg din New York si participa la o auditie pentru Top Gun (1986), auditie incheiata cu succes. De fapt, regizorul Tony Scott a fost atat de impresionat, incat a introdus un mic rol, Chippie, doar pentru Pasdar. Succesul filmului i-a adus actorului un rol mai amplu in filmul Solarbabies (1986). Mai apoi, s-a specializat in filme independente, jucind doar ocazional in filme de lung metraj ale unor mari companii. Cu toate acestea, nu a parasit scena teatrul si aparitiile la televizor.
Pasdar este atras de avangarda si de productii de televiziune considerate mai ciudate cum ar fi Big Time (1989). In 1996, Pasdar a interpretat rolul unui director psihotic si ambitios in serialul realizat de Network Fox, Profit, serial care nu a rulat insa mult timp. De atunci, Pasdar e foarte solicitat pentru roluri mici in filme precum Ties to Rachel si A Brother’s Kiss (1997), acestea fiind si preferatele lui.  
Pe langa interpretat, actorul a scris si scenarii. La sfarsitul anilor ’80, Pasdar ia o  pauza si merge la Paris. "Am scris un scenariu bazat pe un roman Ask the Dust de John Fante. Am stat in camera mea din Paris cu o sticla de Johnny Walker Red in fiecare noapte, scriind timp de 6 ore”. Dupa trei luni, intorcandu-se la Hollywood, a aflat ca altcineva facuse un scenariu dupa acelasi roman. Desi Steven Spielberg i-a ales scenariul, filmul nu a mai fost realizat decit mult mai tirziu. Insa actorul nu s-a lasat pagubas, continua sa scrie. Una dintre povestile dintr-un scenariu este bazata pe o experienta personala "E o poveste frumoasa si romantica. Acestea sunt cele mai valoroase pentru mine. Nu cele in care te intalnesti cu cate cineva in fiecare zi, ci momentele in care intri si iesi din viata oamenilor in clipe ciudate, stranii”.
Momentul in care s-a intalnit cu Natalie, sotia sa, a fost asa cum ii place lui, mai ciudat. In 1999, la nunta unor prieteni, trebuia sa conduca mirii la altar impreuna cu Natalie. "Eram in drum spre nunta, conduceam, cand mi s-a stricat masina in Benson, Arizona. Eram in intarziere si nu am mai ajuns la cina”, spune el. Pentru ca intarziase... o zi, a fost numit ultimul cavaler de onoare si facut pereche cu prima domnisoara de onoare, Natalie. Primul lucru pe care i l-a spus viitoarea sa sotie a fost "Ne-a fost dor de tine ieri sera. Ai intarziat. Trebuia sa fii aici de ieri". Cand a vrut sa-i explice ce s-a intamplat, amandoi au inceput sa rada si de atunci nu s-au mai despartit niciodata.
Taguri:  Adrian Pasdar

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells