Elton John, despre Gnomeo şi Julieta!

9 Feb 2011
Elton John, despre Gnomeo şi Julieta!

Află din interviul de mai jos ce a însemnat pentru Elton John să producă animaţia Gnomeo şi Julieta în 3D şi să colaboreze cu Lady Gaga pentru un duet de pe coloana sonoră a acestei adaptări extrem de libere (şi cu pitici de grădină) după faimoasa piesă a lui William Shakespeare.

În alegerea cântecelor pentru filmul Gnomeo şi Julieta în 3D v-aţi trecut în revistă întreaga carieră muzicală?
Iniţial coloana sonoră ar fi trebuit să includă şi alte cântece în afară de ale mele. În momentul în care cei de la Disney au preluat proiectul şi au propus ca muzica să fie aleasă numai din repertoriul meu, am fost de acord cu ei că ar fi o idee bună. Pentru paşii următori l-am cooptat pe James Newton Howard, cu care colaborez de mult timp, el fiind în trecut un membru al formaţiei mele. Recunosc că nu m-am implicat în alegerea pieselor  potrivite pentru anumite scene, James şi restul echipei s-au ocupat de asta şi au făcut o treabă fantastică. Sincer vă spun că sunt foarte mulţumit de rezultat, pentru că Gnomeo şi Julieta în 3D nu este doar un film cu muzica lui Elton John, ci o comedie amuzantă cu o coloană sonoră bună.

Aveţi grădină? Vă place să o decoraţi şi să vă ocupaţi de grădinărit?
Am crescut în casa bunicii mele, unde aveam o grădină de vis. Dar, pe vremea aceea, uram din inimă să tund peluzele şi să plivesc, ca orice copil. Urăsc sarcinile acestea şi acum, dar am două grădini superbe. În concluzie, îmi plac la nebunie, dar nu vreau să am de-a face cu menţinerea lor.  

În trecut aţi făcut multe dueturi, unul chiar în limbă franceză. Ce puteţi să ne spuneţi despre experienţa de acum, cu Lady Gaga?
Ea a participat la balul de caritate pe care îl găzduiesc în fiecare an, prin care strâng fonduri pentru bolnavii de SIDA. A venit acolo pentru a cânta şi a rămas timp de două zile. De îndată ce i-am povestit despre film a acceptat să se implice şi să facă un duet cu mine. Programul ei însă a fost destul de încărcat şi am fost nevoiţi să înregistrăm piesele separat. Mi-a plăcut la nebunie nota pe care a dat-o melodiei şi faptul că a fost la fel de încântată ca şi mine de acest proiect.  

În Gnomeo şi Julieta în 3D avem două tabere: cea Albastră, cea Roşie şi eternul conflict. Este un mesaj intenţionat al filmului?
Cu siguranţă! Ne pierdem atât de mult timp şi energie făcându-ne vieţile amare, doar pentru că aşa ne îndrumă cei din jurul nostru. Viaţa este prea scurtă pentru ură, cred că la finalul filmului este cel mai puternic mesaj, dar e cel mai bine să vă las pe voi să îl descoperiţi.  

Aţi devenit recent părinte, cât de mult v-a influenţat acest aspect în momentul în care aţi ales muzica pentru film?
Nu cred că m-a influenţat prea mult, o parte dintre cântece erau scrise de mult timp. Când ai de-a face cu animaţii, trebuie să scrii mult în avans pentru că totul se modifică şi se adaptează scenelor. Am compus 4 cântece noi pentru Gnomeo şi Julieta în 3D şi doar două au rămas pe coloana sonoră, din cauza schimbărilor făcute la montaj. Trebuie să te obişnuieşti cu acest aspect atunci când compui pentru un film musical sau o animaţie.  

Pe viitor vă doriţi să vă implicaţi în mai multe proiecte pentru copii?
Sunt deja implicat în acţiuni caritabile pentru copii în cadrul fundaţiei pentru ajutorarea bolnavilor de SIDA. Am foarte mulţi fini. Iar David, partenerul meu, are o familie mare, mulţi nepoţi şi nepoate. Nu credeam că voi fi vreodată tată, dar acum sunt fericit că am luat această decizie. Copiii sunt foarte importanţi, ei reprezintă viitorul lumii.  

Cariera dumneavoastră a atins aproape toate domeniile în care poate un artist să se aventureze şi aţi făcut-o cu mare succes. Mai există ceva la care visaţi sau vă doriţi să încercaţi?
Îmi doresc să fac un film bun despre viaţa mea, povestea mea. Şi ce pot să spun de acum este că nu va fi un film clasic autobiografic. Cariera muzicală mi-a oferit oportunităţi la care nu mă aşteptam şi am apreciat fiecare ocazie, fiecare moment. Nu pot să spun că mai am în plan vreo ,,cucerire” , doar o dorinţă aprinsă de a lucra în continuare şi de a mă bucura de munca mea. Elementul surpriză al acestui domeniu este cel care mă ţine mereu în priză, poţi să ai zile în care nu faci nimic şi apoi primeşti un telefon care îţi schimbă viaţa. Cum ar putea să nu îmi placă asta?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Champion pe 1 aprilie 2012 08:34
despre popo ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells