Editura Minerva va prezinta A noua viata a lui Louis Drax

2 Sep 2008
Editura Minerva va prezinta A noua viata a lui Louis Drax

Talentatul Minghella a semnat ultimul scenariu - A noua viata a lui Louis Drax

Printre proiectele pe care Minghella le mai avea in desfasurare inainte de moartea sa neasteptata se numara si regia pe care trebuia s-o semneze pentru filmul inspirat de thrillerul psihologic al lui Liz Jensen, „A noua viata a lui Louis Drax“. Filmul pentru care a scris scenariul este actualmente in productie la Miramax, iar cartea este disponibila la Editura Minerva.

Scriitura lui Liz Jensen are potential cinematografic. Asa a gandit Anthony Minghella…

Louis Drax este un baiat neobisnuit, inteligent si ciudat. In fiecare an este predispus la accidente violente, dar intotdeauna reuseste sa scape cu viata. In ziua cand a implinit 9 ani, Louis s-a dus la picnic impreuna cu parintii sai si a cazut de pe o stanca. Detalii acestei intamplari sunt invaluite in mister: mama sa a ramas bocata in urma accidentului, iar tatal a disparut. Louis va supravietui miraculos, insa va ramane in coma profunda. Dupa o perioada confuza ajunge la renumita clinica a doctorului Pascal Dannachet –pentru bolnavii aflati in coma. Cartea este plina de rasturnari uimitoare de situatie si dezvaluie secretele pe care le poate ascunde mintea umana.

Tradusa intr-un thriller hollywoodian, cartea lui Liz Jensen ar tine cu sufletul la gura publicul american, are credibilitatea necesara, morbul, picatura de mosntruos, de hibrid, de freudian, necesara pentru a ciuli urechile si a atentiona simturile oricarui spectator, oricat de pretentios si avizat. Cartea e scrisa dupa un retetar savuros: crime, o mama patologica, un copil cu complexe oedipiene, inscriptii bizare, un spital pentru irecuperabili, un doctor fermecator si inteligent, o poveste de amor grotesca, interzisa, inacceptabila. Intriga este de roman politist, cu elemente de poveste, de mister, bine sustinuta la nivel dramatic, un discurs convingator (chiar si pentru Anthony Minghella!).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells