Detalii inedite despre viitoarele filme Thor, Ant-Man, Captain America, The Avengers, Deadpool şi alte producţii Marvel

de Cristina Grigore în 12 Dec 2010
Detalii inedite despre viitoarele filme Thor, Ant-Man, Captain America, The Avengers, Deadpool şi alte producţii Marvel

Kevin Feige, preşedintele studiourilor Marvel, a oferit detalii inedite despre proiectele Marvel ce vor vedea lumina ecranului anii următori, într-o discuţie online cu cititorii site-ului Hero Complex.   Thor va veni cu „una dintre cele mai bune combinaţii romantice dintr-un film Marvel” , în Captain America Red Skull va avea un impact la fel de mare ca însuşi supereroul, Ant-Man va fi un film de acţiune cu elemente comice, în The Avengers Iron Man va avea un costum mai performant decât în Iron Man 2, iar  Dr. Strange , Black Panther şi Power Man sunt  trei supereroi pe care Feige vrea să-i aducă pe marele ecran. The Runaways, The Punisher, Deadpool, Iron Fist sunt titluri aflate în lucru, despre care vei găsi în continuare detalii din culise.

Thor şi Captain America, premierele anului viitor

Thor, primul dintre viitoarele filme Marvel care va debuta la anul pe marile ecrane, ne propune o atmosferă mai mult decât spectaculoasă şi un un gen de personaje total diferite de cele portretizate anterior. Caracterul deosebit al filmului este dat de inspiraţia sa mitologică, căci eroul principal este un zeu, alungat din Asgard (Olimpul nordicilor) şi trimis pe Pământ, până când se va dovedi demn de statutul său. Kenneth Branagh este regizorul peliculei, care îl va avea pe Chris Hemsworth în rolul principal, alături de Anthony Hopkins (Odin, tatăl lui Thor) şi Natalie Portman drept Jane Foster, om de ştiinţă şi viitoarea iubită a protagonistului.

Vorbind despre această producţie, Feige a ţinut să menţioneze chimia extraordinară dintre Natalie şi Chris, care este, după autorul de benzi desenate Brian Michael Bendis, „una dintre cele mai bune combinaţii romantice dintr-un film Marvel”. Vor exista  în film şi referinţe la Don Blake, identitatea lui Thor din benzile desenate, dar într-un mod subtil, a mai adăugat Feige. Omul de la cârma Marvel a mai spus că, deoarece acest lucru place fanilor, următoarele filme vor continua seria indiciilor referitoare la alte producţii ulterioare ale studiourilor, asemenea celui din Iron Man, când scutul lui Captain America a putut fi văzut pe o masă din atelierul lui Tony Stark.

 

Captain America: The First Avenger va apărea în cinematografe tot anul viitor, în România pe 5 august, fiind regizat de Joe Johnston după un scenariu scris de patru co-autori, printre care şi Joss WhedonChris Evans, care va intra in pielea supereroului ce îşi dobândeşte abilităţile speciale datorită unui ser experimental pentru a ajuta Statele Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, a refuzat de trei ori rolul înainte să semneze cu Marvel un contract pentru şase proiecte viitoare. „Dacă filmul este un eşec, am încurcat-o! Dacă filmul este un succes, am încurcat-o! Pur şi simplu îmi era frică, dar (...) nu e bine să iei o decizie bazată pe frică”, a declarat el. Aşa că, ulterior, a acceptat partitura, motivând: „...povestea lui Steve Rogers (Captain America) este grozavă”.

Evans a comparat atmosfera din noul său film cu cea din Iron Man, o combinaţie potrivită de umor, imagini spectaculoase şi dramatism. Într-un interviu acordat în această vară, Johnston a menţionat că The First Avenger nu va da senzaţia unui film de război din 1942, chiar dacă spune povestea de început a lui Captain America, şi că antagonistul personajului principal, Red Skull (ce va fi interpretat de Hugo Weaving), unul dintre cei mai înfricoşători eroi negativi ai universului Marvel, va avea un impact cel puţin la fel de mare ca acesta.

Conform declaraţiei lui Feige, personajul  Nick Fury, descris în benzile desenate de început ca erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, nu va apărea în Captain America, fiind rezervat  unor filme cu acţiunea plasată în vremuri ceva mai actuale. Tot conform spuselor preşedintelui Marvel, vom putea vedea un trailer oficial al Captain America la începutul anului viitor.

În 2012, e timpul pentru The Avengers, Deadpool şi Iron Man

The Avengers 3D, filmul ce îi va reuni pe unii dintre cei mai cunoscuţi eroi Marvel, va fi lansat pe 4 mai 2012. Joss Whedon, responsabil de regie dar şi de scenariu, a avut nevoie pentru această producţie de mai mult de 160 milioane de dolari, însă studiourile Marvel i-au impus această sumă ca limită maximă. Adaptarea cinematografică a benzilor desenate create în 1963 de Stan Lee şi Jack Kirby îi va reuni pe Samuel L. Jackson (Nick Fury), Clark Gregg (Agentul Phil Coulson), Don Cheadle (War Machine), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Captain America), Robert Downey Jr. (Iron Man), Jeremy Renner (Hawkeye) şi Mark Ruffallo (The Hulk). Referitor la Iron Man, Feige a spus că acesta va avea în The Avengers, aşa cum era de aşteptat, un nou costum, mai performant decât cel din Iron Man 2.

Un alt supererou îşi va face loc pe marile ecrane în 2012, Deadpool, o creaţie relativ recentă a autorilor Rob Liefeld şi Fabian Nicieza, care au lansat benzile desenate în 1991. Cei doi vor participa la scrierea scenariului (aflat încă în lucru), alături de Rhett Reese şi Paul Wernick, şi vor încerca să rămână cât mai fideli poveştii din benzile desenate. Adam Berg va debuta ca regizor al acestei pelicule care îl va avea pe Ryan Reynolds în rolul lui Wade Wilson, un bolnav de cancer în fază terminală care este supus unor experimente în cadrul programului Weapon X cu scopul de a-l vindeca şi de a replica abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine. Experimentele nu decurg conform planului, ca urmare, Deadpool, deşi capătă puteri regenerative remarcabile, ajunge instabil psihic şi desfigurat fizic. După ce evadează, devine mercenar.  Printre abilităţile sale se înscriu invulnerabilitatea la puteri telepatice şi telekinezice, rezistenţa la droguri şi toxine dar şi prelungirea vieţii graţie puterilor de refacere ale organismului său. Conform declaraţiei producătorului Lauren Shuler Donner, noul personaj Deadpool va fi destul de diferit în comparaţie cu cel din X-Men Origins: Wolverine.

Pentru Iron Fist, un scenarist talentat

Şi Iron Fist va fi portretizat într-un film de al cărui scenariu se ocupă acum, conform afirmaţiilor preşedintelui Marvel, un scenarist talentat (Rich Wilkes). Supereroul, specialist în arte marţiale, are ca abilitate principală aceea de a strânge în pumnul său încleştat toată energia naturii (Chi), care, odată eliberată, devine o armă mortală. El se poate însă şi vindeca în mod miraculos, atât pe el cât şi pe cei din jurul său. Deşi lansarea filmului este stabilită pentru 2012, nici nu actor nu a fost încă anunţat în distribuţia sa.

Iron Man 3, Ant-Man şi The Runaways, programate pentru 2013

Conform regizorului Jon Favreau, Iron Man 3, programat pentru lansare pe 3 mai 2013, va fi continuarea directă a lui The Avengers, Captain America, Hulk şi Thor, o direcţie a poveştii noului film urmând să fie stabilită abia după ce va citi scenariile acestor producţii.

Preşedintele Marvel  nu a mai oferit detalii despre proiectul Black Widow, care a fost anunţat în septembrie (cu acceaşi Scarlett Johansson în rol principal), însă a asigurat fanii că şi alte eroine vor fi aduse în prim plan în unele din viitoarele proiecte ale studiourilor. Nici despre viitorul film War Machine nu au fost oferite detalii noi. 

                                    Ant-Man, cu oameni de ştiinţă ţicniţi şi doctori nebuni

Ant-Man, ce ar putea vedea lumina ecranului tot în 2013, va fi, conform declaraţiilor din această vară ale regizorului şi co-scenaristului Edgar Wright, un film de acţiune cu elemente comice. „Armele sale cele mai importante [ale eroului] sunt costumul şi abilitatea sa specială, iar [acţiunea] are loc în lumea reală. Am vrut să fac ceva diferit de filmele tipice despre începuturile unui supererou, care să se apropie de filmele cu oameni de ştiinţă ţicniţi şi doctori nebuni pe care le ştim cu toţii”, a spus el.

În spatele supereroului Ant-Man se ascunde Henry Pym, expert în biofizica şi nanotehnologie, care, pe lângă faptul că îşi poate modifica dimensiunea corpului, este inventatorul unui dispozitiv (un coif) cu ajutorul căruia poate controla furnicile. Prietena sa, Janet Van Dyne, îi devine parteneră în lupta împotriva infractorilor, sub numele The Wasp. Starurile vizate pentru aceste roluri au fost Nathan Fillion şi Eva Longoria, însă nici unul dintre cei doi nu şi-a confirmat până acum participarea. Conform benzilor desenate ale Marvel, Ant-Man şi The Wasp sunt cei are au pus bazele grupului Avengers. Însă, pentru a nu încurca cronologia eroilor Marvel, Ant-Man nu a fost inclus în viitorul film The Avengers.


The Runaways, posibil  începutul unei noi francize

The Runaways, o altă adaptare a unor cărţi de benzi desenate ale Marvel, ar putea fi începutul unei noi francize bazate pe un grup de supereroi cu abilităţi extraordinare. Peter Sollett va fi regizorul, iar Drew Pearce scenaristul acestui film în care un grup de copii cu diverse abilităţi extraordinare, după ce descoperă că părinţii lor îşi folosesc puterile supranaturale pentru a face rău, se aliază împotriva lor. Deşi nu a fost anunţată încă distribuţia acestei producţii, începutul filmărilor a fost stabilit pentru luna martie a anului viitor, iar lansarea pentru în 2013.

Dr. Strange, Black Panther, Luke Cage şi The Punisher, filme anunţate dar fără dată de lansare

The Punisher (Frank Castle), eroul obsedat de răzbunare, expert în numerose tehnici militare şi în arte marţiale, extrem de dur şi de rezistent la durere, va mai primi o adaptare cinematografică.  A fost portretizat deja în trei filme, primul avându-l în rol principal chiar pe Dolph Lundgren, însă nici unul de succes. Momentan, Feige nu a oferit detalii despre această producţie. A menţionat însă că are în vedere încă trei personaje pentru unele producţii viitoare. Printre acestea se află Dr. Strange, magicianul suprem, posesor al unor superputeri ca telepatia, teleportarea, proiecţia astrală şi mulţime de alte abilităţi ce implică manipularea timpului şi spaţiului.

În atenţia lui Feige se mai află Black Panther, primul supererou de culoare şi unul dintre cei mai inteligenţi din universul Marvel, fost membru al The Avengers. Pe numele său adevărat T’Challa, acesta este conducătorul războinic cu veleităţi de geniu al celei mai avansate naţiuni de pe Pământ, tribul african Wakanda. Şi povestea lui Luke Cage, cunoscut ca Power Man, ar putea fi adaptată într-un film. Abilităţile sale, dobândite în urma unui experiment eşuat pe când se afla în închisoare, includ o forţă ieşită din comun şi o piele impenetrabilă. Un obişnuit al vieţii de stradă, se reîntoarce în oraş odată scăpat din închisoare pentru a veni în ajutorul oamenilor obişnuiţi.

Există aşadar, suficient material în universul Marvel pentru a oferi fanilor noi şi captivante poveşti cu supereroi, însă proiecte ca The Punisher, Dr. Strange, Black Panther şi Luke Cage vor trebui să mai aştepte, deoarece priorităţile studiourilor Marvel din viitorul apropiat sunt The Avengers , Iron Man 3, The Runaways şi Ant-Man.

 

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MissBlossom01 pe 12 decembrie 2010 13:36
In Captain America va juca un roman,nu ?
mirko pe 12 decembrie 2010 13:40
Super!!! O gramada de filme cu super-eroi si cu o gramada de clisee penibile ( cu unele exceptii!)Chiar nu mai exista idei la Hollywood in afara acestor benzii desenate de la Marvel? Poate au si ele importanta lor dar o asemenea ambundenta de filme de acest gen in urmatorii anii parca e prea mult! Astept ceva mai interesant.
DianaMS pe 12 decembrie 2010 14:26
Da, in rolul ajutorului lui Captain America, James 'Bucky' Barnes va juca Sebastian Stan din Constanta! ;)
MissBlossom01 pe 12 decembrie 2010 15:56
Da..:)
andu7zu pe 12 decembrie 2010 16:47
Suuuuper
X pe 12 decembrie 2010 17:44
Bai mirko , taci ma frate , esti tu mare critic , al dreaq nespalat , mai tine-ti gura nu mai te da tu in bailando ca esti un prost defapt !!!
Bayard pe 12 decembrie 2010 17:47
Este ingrozitor. Fiecare film separat poate sa fie extraordinar sau ingrozitor, ca fiecare are alt scenarist, alt regizor.... dar sa incerci sa corelezi atatea filme e nebunie!!! Din ce am vazut eu vor sa lanseze 10-15 filme cu supereroi intre 2011-2013.... sunt mult mult prea multe, este clar ca o sa se ajunga la un recul urias, si nu o sa mai vrea nimeni pana la urma sa le vada. De jumatate dintre supereroi nici nu am auzit.... Runaways?? wtf? Si in paralel cu Marvel, mai apar inca pe atatea filme facute de concurenta...
Bayard pe 12 decembrie 2010 17:49
Nu vreau sa fiu inteles prost, sunt mare fan al tipului asta de filme, dar intotdeauna o sa prefer un Dark Knight facut extraordinar, decat 10 filme de genul Daredevil.
Barbaru pe 12 decembrie 2010 18:57
daca din 5 fime scoate 1 bun si tot sunt super multumit , astept astept astept :))
ptr pe 12 decembrie 2010 21:19
THE DARK KNIGHT ===THE BEST MOVIE EVER
Piratu pe 12 decembrie 2010 21:22
Pfuu is o droaie de filme cu eroii o sa am ce viziona pe viitor...
Moody pe 12 decembrie 2010 21:48
Semne bune "anii viitori" are!
OFF: Sigur o sa se gaseasca unul sa ma faca analfabet :D

daybraker pe 13 decembrie 2010 00:16
Ma macar sunt de calitate filmele adica ...uitati-va ce au facut cu iron man ....si toate filmele cu supereroii....ca sa re-producii o banda desenata intr-un film real e ....visul oricarui fan Marvel inrait devenit realitate......dar ..trebuie sa mai asteptam....
noname pe 13 decembrie 2010 13:29
Cand RTV spunea ca Traian Basescu si Guvernul Boc se cred ca guverneaza o tara de prosti....eu iti spun ca asta e adevarul. --> ptr cei care comeneaza aiurea

Foarte cool filme! Succes ptr Marvel!!!

Petra pe 13 decembrie 2010 14:29
Cam multe au de gand astia de la Marvel. Mai ramane de vazut, cate se vor implini.
Sper sa apara atatea filme si cu eroii din universul DC.

Trifoi pe 13 decembrie 2010 16:35
pe regizorul Avengers il cheama JOSS, nu josh, WHEDON.
kensu pe 14 decembrie 2010 09:54
Din toate filmele astea ma intereseaza doar Iron Man 3, X Men First Class, Spiderman. Sincer nu prea imi plac eroii Marvel pentru care se vrea sa se faca filme, in afara de cei pe care i-am mentionat. Mie imi place mai mult DC Comics. Si abia astept noul film Superman, filmul Green Lantern, am citit pe net ca se pregateste si un film The Flash.
kensu pe 14 decembrie 2010 09:57
Si am uitat sa zic, cireasa de pe tort a filmelor DC COMICS va fi Justice League Mortal, sau ma rog, cum or vrea sa-l numeasca.
psihologu pe 3 ianuarie 2011 19:09
eu credeam ca aici se posteaza comentarii la articole nu jigniri si vorbe grele, fiecare are dreptul la opinie si o face asa cum o crede mai bine...cine suntem noi sa facem critici sau mai bine am ajuns la un asa nivel ca sa-i criticam pe altii sau sa-i jignim asa...rusine

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells