Decembrie: familie şi comedie

de Ştefan Dobroiu în 29 Nov 2010
Decembrie: familie şi comedie

Cu atâtea vacanţe şi spiritul Sărbătorilor aproape, te-ai aştepta ca cinematografele din România să fie pline de mega-premiere. Nu prea este cazul anul acesta, dar asta nu înseamnă că luna decembrie nu are cu ce să ne atragă în faţa marilor ecrane. În decembrie până şi SF-urile sunt "de familie", prin urmare Cinemagia nu a avut nicio problemă să găsească (şi să-ţi recomande) câteva filme de văzut la cinema alături de cei dragi.

Prima lansare importantă pregătită este The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader/Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori de zi, cea de-a treia parte a cunoscutei francize inspirate de seria de romane scrise de C.S. Lewis. Dacă primele două filme au fost apreciate mai degrabă de copii, s-ar putea ca lucrurile să se schimbe o dată cu a treia parte, pentru că eroii au crescut, iar acum problemele lor sunt altele. Mai mult, continuare o să dezvăluie ţinuturi neexplorate din Narnia pentru că Lucy şi Edmund, însoţiţi de enervantul lor văr Eustace, ajung, nici mai mult, nici mai puţin, până la capătul lumii imaginate de Lewis. Cei doi fraţi se întâlnesc iarăşi cu prinţul Caspian, acum devenit rege, iar acesta îi ia într-o aventuroasă călătorie pe nava sa, Zori de zi. De-a lungul drumului vor întâlni dragoni, pitici, sirene, dar şi un grup de războinici rătăciţi în înşelătorul univers al Narniei. Lansarea filmului este programată pentru 10 decembrie.

Amatorii de animaţie probabil aşteaptă cu sufletul la gură Megamind, noul proiect 3D al celor de la DreamWorks. După ce am fost plăcut impresionaţi de emoţionantul Cum să îţi dresezi dragonul, iată că o să râdem acum la această parodie la filmele cu supereroi, cu Will Farrell, Brad Pitt şi Jonah Hill pe generic. Când super-villain-ul Megamind (Ferrell) îşi învinge principalul oponent, pe bunul Metro Man (Pitt), are impresia că lumea e a lui. Dar, surprinzător, Megamind cade într-o neagră depresie din cauza plictiselii, căci viaţa n-are niciun sens fără un meseriaş rival cu care să se păruiască din când în când! Ca să rezolve problema, eroul îşi CREEAZĂ un rival, pe Titan (Johan Hill), numai că acesta nu are niciun chef să fie "pozitivul" din parcare şi tot încearcă să-şi detroneze creatorul de pe podiumul celor mai periculoşi răufăcători. Bine, şi în cazul ăsta cine-i va apăra pe inocenţi? Megamind, fireşte, într-o încercare de a-şi ispăşi nemăsurata listă de greşeli şi... cuceri o frumoasă reporteriţă (Tina Fey). Filmul se va bate pentru atenţia familiilor de amatori de cinema cu Narnia 3, de pe 10 decembrie.

Decembrie vine şi cu o comedie romantică, Life As We Know It/Viaţa aşa cum este ea, care ne-o arată din nou pe Katherine Heigl zăbovind în această zonă după ce îl cucerea pe (sau se lăsa cucerită de) Gerard Butler în Adevărul gol-goluţ. Frumoasa rămâne aceeaşi, doar sexosul se schimbă: acum avem de-a face cu tot mai popularul Josh Duhamel (după ce a apărut în seria Transformers, soţul lui Fergie şi-a încercat şi el mâna cu romantismul în When in Rome/Amor la Roma). Din păcate cei la Warner ne-au omorât cu o mulţime de clipuri din film, aşa că ştim aproape tot ce se întâmplă între Holly şi Eric, cei doi protagonişti, asta într-un gen şi aşa destul de previzibil. Deşi nu se suportă, Holly şi Eric, trebuie să îngroape securea războiului şi să aibă grijă de micuţa Sophie, când părinţii acesteia mor într-un accident de maşină. Eroii au programul, problemele şi crizele unei adevărate familii cu un bebeluş în dotare, iar scenariştii sigur nu s-au chinuit prea mult ca să-i transforme într-o ADEVĂRATĂ familie.

Succesul financiar al primelor două Un socru de coşmar sugerează că şi la Little Fockers se vor înghesui amatorii de comedie de familie, mai ales că lansarea românească se sincronizează cu Crăciunul. Nu e mare lucru de povestit despre a treia parte a francizei cu Ben Stiller şi Robert De Niro: o reîntâlnire între familiile Focker şi Byrnes va reînnoda şirul de mici crize de comunicare, care va beneficia acum de ajutorul celor mai mici membri ai clanului. Barbra Streisand şi Dustin Hoffman revin în rolurile părinţilor lui Greg, iar Jessica Alba se va chinui şi ea în câteva scene să ne facă să râdem. Cert este că nu se putea găsi o dată mai bună pentru lansarea filmului: oricât de trăsnite ar fi situaţiile prin care trec cele două familii şi oricât de disfuncţionale ar fi acestea, mesajul rămâne neschimbat, iar Ben Stiller şi companie reuşesc să dovedească de fiecare dată că nimic nu poate sta împotriva bunei înţelegeri. Pe marele ecran, cel puţin...

Ultima mare lansare 3D (şi IMAX!) a anului este fără îndoială TRON: Legacy/TRON: Moştenirea. Cu siguranţă ai văzut trailerul (sau poate chiar ai fost la evenimentul TRON Night, pentru a vedea mega-teaser-ul de 20 de minute), prin urmare ştii că filmul regizat de Joseph Kosinski are foarte mari şanse să fie cel mai spectaculos film din 2010. Cu speranţa că meritele sequelului nu sunt doar vizuale, nu-ţi mai spunem decât că protagonistul este Sam (Garrett Hedlund), un tânăr obsedat să descopere misterul din spatele dispariţiei tatălui său, Kevin (Jeff Bridges), prizonierul unei lumi cibernetice în continuă schimbare. Sam găseşte intrarea în universul virtual şi are la dispoziţie un timp scurt pentru a-i învăţa legile şi, cu ajutorul unei frumoase de acolo (Olivia Wilde), să-şi elibereze tatăl. Noi la Cinemagia de-abia aşteptăm să vedem spectaculoasele lupte cu lumicicluri, motocicletele care lasă în urmă dâre de lumină dură...

Care ţi se pare cel mai interesant film al lunii?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mrs.M pe 29 noiembrie 2010 11:39
Luna asta am de gand sa ma duc sa vad The Chronicles of Narnia 3 , Megamind ,Little Fockers si Tron.Paranormal activity am sa ma duc sa-l vad in la inceputul lui 2011 doar nu am sa ma duc in seara anului nou la cinema ;)).
cavallioty pe 29 noiembrie 2010 12:04
deocamdata Narnia si Tron,restul mai vedem pe parcurs
OwYBeS pe 29 noiembrie 2010 15:47
Megamind si Little Fockers...
MissBlossom01 pe 29 noiembrie 2010 17:22
Tron :D.
AB pe 29 noiembrie 2010 17:36
Spargatorul de Nuci care nici nu apare in articolul vostru...o poveste clasica de Craciun...e primul an in care nu avem un film cu specific de Sarbatori...
Bayard pe 29 noiembrie 2010 18:02
Asa este, niciun film de Craciun..... dezamagitor. Oricum, oferta mi se pare slaba sau foarte slaba, eu o sa ma duc la majoritatea probabil, insa am asteptari serioase doar de la Megamind (si vizual de la Tron). Niciun blockbuster, vreun film care sa fie super asteptat nu exista.... Narnia s-a desumflat rau de tot cu partea a 2-a, iar Tron a fost umflat foarte mult de campania publicitara agresiva. Doar Harry Potter a fost asteptat de toata lumea, si desi este un film foarte bun.... pana la urma este doar o introducere pentru final.
legolas05 pe 29 noiembrie 2010 18:16
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader,Megaamind si Tron......filmele astea merg sa le vad sigur....la celelalte ma mai gandesc
MissBlossom01 pe 29 noiembrie 2010 18:42
A da si am uitat sa zic ca probabil ma voi mai duce de cateva ori la Harry Potter :).
NmpN pe 29 noiembrie 2010 20:02
Narnia...primele doua parti au fost foarte frumoase . Si am incredere ca nici cea de-a treia parte nu va dezamagi.
Krakatau pe 29 noiembrie 2010 20:35
Megamind si Little Fockers :D
clau_ditza091 pe 29 noiembrie 2010 20:47
La" Tron" merg sigur si poate si la "Megamind" si "Life as We Know It"
rizea.alex70 pe 29 noiembrie 2010 22:03
Cronicile din Narnia 5...
Moody pe 30 noiembrie 2010 12:40
Tron cred ca va fi de departe cel mai mare succes dintre aceste filme, cu toate ca nici celelalte nu sunt de lepadat.
Faster pe 30 noiembrie 2010 13:42
Stie cineva cand apare la noi Faster? A avut premiera in SUA sapta trecuta...
Delua pe 30 noiembrie 2010 15:37
Merg doar la Megamind. Celalalte astept sa le vad de acasa...
paul1ca pe 1 decembrie 2010 20:35
Tron Legacy,ne vedem acolo.
alex_il_fenomeno pe 2 decembrie 2010 09:26
cine spune ca nu sunt filme bune ? eu de abia astept lansarile de iarna , acest anotimp aducandu-ne o multime de premiere mult-asteptate !
Emilia20 pe 14 decembrie 2010 14:35
Din intreaga lista decat unul singur ma innebuneste numai cand ma gandesc la ce o sa fie la premiera: Tron Legacy. O sa fie un film foarte bun.
Radu1711 pe 29 decembrie 2010 23:21
abia astept sa il vad am auzit ca e foarte tare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells