Cupluri bizare pe marele ecran

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2009
Cupluri bizare pe marele ecran

De obicei eroii se îndrăgostesc de cine nu trebuie în film, şi - s-o recunoaştem - asta ne place la nebunie. Să fii în acelaşi timp iubita, dar şi duşmanul de moarte al eroului e sursa unor twist-uri în film cu adevărat captivante. Reţeta e clasică în filmul noir şi în ecranizările după benzi desenate, iar partea interesantă a acestor poveşti de dragoste e că nu se pot împlini pe deplin. Nu poţi să fii în acelaşi timp supererou care salvează şi îndreaptă lucrurile, să şi ierţi acel personaj negativ pe care trebuie să îl opreşti, dar de care eşti îndrăgostit. De fapt, a refuza atracţia către cel rău (sau cea rea) dovedeşte că eroul e gata într-adevăr de orice sacrificiu.
Cuplurile de eroi pozitivi - eroi negativi sunt, într-adevăr, neobişnuite. Cinematical a trecut în revistă cele mai bizare cupluri de pe marele ecran:

Brigid şi Sam Spade (The Maltese Falcon)
Aproape orice film noir are o femme fatale care îl ispiteşte pe erou. Nici clasicul The Maltese Falcon nu face excepţie: frumoasa Ruth Wonderly (Mary Astor) e cea care îl angajează pe detectivul Sam Spade (Humphrey Bogart). Dar lucrurile sunt mai complicate, iar Brigid (Ruth pe adevăratul nume) se îndrăgosteşte de Sam tocmai atunci când trebuia să-l ducă în eroare.


Catwoman (jucată de Michelle Pfeiffer) şi Batman (Batman Returns, 1992)
Deşi apare în benzile desenate Batman, în show-ul TV şi în lungmetrajul din 1966 (pe atunci protagonista era actriţa Julie Newmar), Selina Kyle (Catwoman) e cu siguranţă în momentul ei de glorie în Batman Returns, unde e deopotrivă iubita şi duşmanul de moarte al lui Batman (Michael Keaton). Nu doar scenariul, ci şi Michelle Pfeiffer ne-au electrizat. Şi s-a mai dovedit şi că nici măcar un supererou ca Batman nu putea să reziste unei femei fierbinţi, cu ochi albaştri şi fizionomie uşor felină, în costum din piele...



Elsa (jucată de Alison Doody) şi Indy (Indiana Jones and the Last Crusade)
Indiana Jones a iubit multe femei de-a lungul timpului, şi se părea că îşi găsise perechea la fel de iubitoare de pericole în Ultima Cruciadă. Ce păcat că era de partea naziştilor... În plus, când a fost să aleagă între Indy şi Sfântul Graal, se pare că a ales ce nu trebuia...


Bill şi Mireasa (Kill Bill, 1&2)
Ca majoritatea femeilor abandonate (şi lăsate pe moarte), The Bride (Uma Thurman) e furioasă. După antrenamente cu un maestru spadasin, îşi croieşte drum către o singură ţintă: fostul ei iubit, Bill. Atunci când îl găseşte, împreună cu fetiţa ei, cei trei par o familie fericită - atât pe cât poate fi o familie cu doi părinţi asasini. Aşa că peste câteva momente, The Bride va spune adio bărbatului drag...



Catherine Tramell şi Nick Curran (Basic Instinct)
Povestea de dragoste din Basic Instinct e cu siguranţă părtinitoare, pentru că detectivul Nick Curran (Michael Douglas) se îndrăgosteşte într-atât de suspecta Catherine Tramell (Sharon Stone), încât ajunge să o considere o nevinovată bisexuală, care nu ar avea nici o legătură cu înfricoşătoarele crime din San Francisco. Dornic să rămână în patul femeii, Curran ignoră toate celelalte aspecte. Iar adevărul rămâne ambiguu.


Lista ar putea continua cu Clarice Starling şi Hannibal Lecter, cu Bond şi fetele pe care le-a tot iubit de-a lungul timpului, dar care au fost nesincere cu el, sau cu relaţia dintre George Clooney şi Jennifer Lopez, el în rolul unui jefuitor de bănci,iar ea în cel al unui agent federal care îi dă planurile peste cap.


Ce alte cupluri erou pozitiv - erou negativ de pe marele ecran v-au făcut să visaţi?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
felixa pe 28 octombrie 2009 13:54
Domnul si Doamna Smith (ambii negativo-pzitivi)... Dar nu sa visez, ci sa ma zbarlesc...
Poate ar fi meritat amintit superbul cuplu din Moulin Rouge... Si Charlize Theron cu Christina Ricci (!!) in Monster sau cu Keanu Reevs (twice but both positive).

LaFox pe 28 octombrie 2009 16:21
pana la urma au anuntat astia cine va Fii Catwoman?
Gloria pe 28 octombrie 2009 19:25
Inca nu au anuntat.
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 14:05
Bill şi Mireasa (Kill Bill, 1&2) este un cuplu bizar
alexcretu75 pe 20 iulie 2010 15:18
Chiar sunt bizare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells