Costumele din Răzbunătorii

de Ştefan Dobroiu în 2 Mai 2012
Costumele din Răzbunătorii

Cinemagia va vedea diseară Răzbunătorii şi mâine dimineaţă o să-ţi spună dacă cronicile atât de elogioase publicate în ultimele săptămâni sunt şi justificate şi dacă merită să-ţi aduci contribuţia la încasările şi-aşa colosale din primul weekend: deşi nu a fost lansat în SUA, The Avengers a încasat aproximativ 200 de milioane de dolari, clasându-se pe primul loc în absolut toate cele 40 de teritorii unde a intrat în circuitul cinematografic. În România îl poţi vedea de vineri, inclusiv în cinematograful IMAX.

Revenind la costume, ideea acestui material ne-a venit după o declaraţie alarmantă a lui Scarlett Johansson, interpreta Văduvei negre, o specialistă în arte marţiale care se alătură echipei Răzbunătorilor împotriva inamicului comun al întregii omeniri, Loki, fratele lui Thor. Costumul de latex al lui Johansson, care trebuia purtat, atenţie!, fără nimic pe dedesubt, i-a făcut viaţa un calvar actriţei, aceasta dând ulterior o declaraţie foarte ne-sexy celor de la USA Today: "A fost ca o cameră de tortură. Pur şi simplu trebuia să-l jupoi de mine. Cu toţii am avut probleme dermatologice din cauza celor 15 ore petrecute zilnic în costum. Îi trimiteam poze dermatologului meu din Los Angeles".

O declaraţie asemănătoare a făcut şi Robert Downey Jr., care reia rolul lui Iron Man şi în The Avengers, reunirea unora dintre cei mai populari supereroi din universul Marvel. Actorul nu a avut de-a face cu latexul, dar costumul din metal era atât de greu de mânuit, încât îl lăsa pe actor epuizat după fiecare scenă. Downey Jr. le-a mulţumit creatorilor costumului că l-au făcut o idee mai manevrabil pentru The Avengers, dar chiar şi aşa, tot o "tortură" a fost şi pentru el. Cu toate acestea, actorul s-a ataşat atât de mult de acest rol care i-a revitalizat cariera, încât i-a pus pe producători să-i promită că la sfârşitul filmului îi vor face cadou unul dintre costisitoarele modele ale costumului. Cine ştie, poate vrea să-l folosească pentru vreo petrecere de Halloween!

Şi costumul Căpitanului America a suferit îmbunătăţiri, dar Chris Evans nu este la fel de norocos ca bunul său prieten Robert Downey Jr.: actorul nu a reuşit să-i convingă pe producători să-i cedeze un costum. Despre evoluţia costumului său în culorile drapelului SUA, Evans a spus: "este mult mai modern. Mişcările sunt mai uşor de făcut şi asta chiar m-a ajutat în timpul scenelor de luptă". Chiar şi aşa, costumul este departe de a fi confortabil.

Cum e şi firesc, costumele sunt extrem de importante pentru imaginea supereroilor, iar cei de la Marvel au inclus acest aspect în strategia lor de marketing: unul din multele trailere şi featurette ale filmului se intitulează "Suit Up!" (una dintre replicile din The Avengers) şi-ţi oferă ocazia să-i vezi pe protagonişti nu doar în secvenţe de acţiune, ci şi în unele o idee mai liniştite, care le pun în evidenţă accesoriile.

O controversă a fost stârnită de costumul lui Thor, care de la filmul dedicat lui de-acum un an, se pare că şi-a pierdut mânecile din zale. În comparaţie cu prietenii săi, Thor pare acum aproape dezbrăcat, chiar dacă actorul australian Chris Hemworth are ocazia să-şi arate bicepşii supradimensionaţi. Şi Jeremy Renner, întrezărit tot în Thor, are ocazia de această dată să-şi etaleze costumul, dar accesoriul său cel mai spectaculos este arcul cu care provoacă prăpăd în jur. Cel mai norocos din punct de vedere vestimentar a fost Mark Ruffalo, care şi-a filmat mai toate secvenţele în forma lui Hulk cu ajutorul tehnicii motion capture, purtând pe corp senzori în stare să-i înregistreze (şi ulterior copieze pe calculator) fiece mişcare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
calin88 pe 2 mai 2012 10:02
Bulangii de Cinema City nici macar n-au pus filmul pt rezervari si suntem in 2 mai deja, bine ca baga toate porcariile in aavanpremiera si The Avengers vad ca n-au de gand sa-l bage deloc
vladtud pe 2 mai 2012 12:21
Exact! De saptamana trecuta tot incerc sa vad daca va fi in avampremiera , insa se pare ca nu! E pacat , se pare ca va trebui sa-l vad vineri :)
amalius2000 pe 2 mai 2012 10:06
Vizionare placuta si ca un mic spoiler, deschideti bine ochii la lupta Hulk, Loki, sa nu pierdeti nimic este epica.
Cat despre tortura actorilor in costume sa fim seriosi nu cred ca merita atat de mult compasiunea noastra "saracutii" de ei

cosmin742000 pe 2 mai 2012 10:17
Of of of , nici nu stiu de ce se vorbeste atat despre aceste mizerii cinematografice.
HarryCineastul5 pe 2 mai 2012 21:50
Ca sa te faca pe tine sa comentezi aiurea! :P
b23wiu pe 3 mai 2012 01:29
amice mai bine lasi comenturi doar la materialele care iti plac...ca altfel risti sa fi jignit :) ( nu spun ca asi dori sa te jignesc eu)
xerses pe 2 mai 2012 10:24
Asteptam opinia echipei Cinemagia daca merita sa ne cheltuim banii pe acest film.
Azariel95 pe 2 mai 2012 11:20
Dar cand primesc bani e bine nu?
YepurasAlexandra pe 2 mai 2012 12:52
De meritat merita este un film bun .....
catasmile17 pe 2 mai 2012 13:32
eu zic ca va fi un film care va avea succes.
legolas05 pe 2 mai 2012 13:53
astept si eu sa vad filmul
legolas05 pe 2 mai 2012 14:10
si apropo nu chiar in toate tarile a fost pe primul loc,de exemplu in Austria este pe 2 in spatele la American Reunion
viorellll pe 2 mai 2012 20:21
Saracii actori ce au suferit ei ...dar de aia care lucra` 12 ore pe zi la 40 grade pe 1000 de lei pe luna ce as putea sa zic ....ifose de hollywood ...
Crist11 pe 2 mai 2012 21:43
Ăia nu se pun. ;)
alex_il_fenomeno pe 20 mai 2012 19:32
toate par ireprosabile !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells